Accident pe trecerea de pietoni de la Șc. 15. „Șoferul a izbucnit în plâns”. Iată ce greșeală au făcut doi elevi!

Accidentul s-a produs astăzi la ora 16.00 pe trecerea de pietoni din dreptul Școlii nr. 15.

Trecerea de pietoni este dotată cu semafor cu buton, dar doi elevi din clasa a patra au trecut pe roșu.

Aceștia se alergau în joacă și nu și-au mai dat seama seama de existența semaforului și de pericolul de pe carosabil.

Au coborât de pe trotuar pe stradă în fugă. Primul a apucat să treacă, dar al doilea a fost acroșat de un autoturism care venea dinspre Bd. Mareșal Averescu.

La fața locului s-a chemat poliția și salvarea. Din fericire, băiatul n-a fost lovit rău pentru că șoferul n-a avut viteză, la acea oră traficul fiind unul aglomerat. Echipajul de pe ambulanță i-a bandajat bărbia și genunchiul, unde avea răni, iar mama acestuia, de comun acord cu asistentul de pe ambulanță, a consimțit ca băiatul să nu mai meargă la spital.

Șoferul, unul tânăr după spusele martorilor, deși nevinovat, a izbucnit în plâns din pricina emoțiilor de după producerea accidentului.

Citește și articolul: Medic de la Spitalul CFR, deschis preluării urgențelor minore de la UPU! Iată declarația acestuia de azi!

La nivelul Școlii. nr 15 s-a luat decizia ca mâine, cadrele didactice să-i instruiască pe elevi să nu traverseze „zebra” în fugă și fără a se asigura mai înainte de apariția „verdelui” la semafor.

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

13 comentarii la „Accident pe trecerea de pietoni de la Șc. 15. „Șoferul a izbucnit în plâns”. Iată ce greșeală au făcut doi elevi!

  • Cadrele didactice discuta frecvent cu elevii regulile de circulatie,insa energia si neatentia copiilor nu pot fi controlate. Sa facem front comun,parinti -profesori-soferi-cetateni,pentru a evita aceste incidente. Cum?! Prin luare de atitudine,atentie marita,cooperare, toleranta…

    Răspunde
  • Un lucru nu e clar din articol: elevii erau in timpul orelor de curs sau in afara lor?!

    Răspunde
  • Ai fost informat gresit … primul a fost acrosat de masina si al doilea nu a mai apucat sa treaca deoarece s.a speriat si a fugit in curtea scolii…

    Răspunde
  • De la inspectoratul de politie, ar trebui sa aiba si ei un departament numit preventie.

    Răspunde
  • Nu isi mai da politia interesul sa mearga pe la scoli. Preventia trebuie facuta peste tot , incepand de la gradinita pana in clasa a 8a

    Răspunde
  • În primul rând, părinții sunt cei ce trebuie să se ocupe de educația rutieră a copilului.

    Răspunde
  • Mai inainte vreme, scolile organizau patrule „de politie” impreuna cu invatatorul sau un profesor si asistau colegii la traversare. Constientizarea se face nu prin repetarea unor reguli, ci prin implicarea efectiva in proces, prin demonstratie si verificare concreta.

    Răspunde
  • Buna seara, Cristi Michiduta este numele meu,da , sincer as avea ceva de adaugat.Cu multi ani in urma,codul rutier, legislatia rutiera era predata in scolile gimnaziale,in fiecare zi, era un elev desemnat, pentru a-si desfasura activitatea la cea mai apropiata intersectie stradala prevazuta cu trecere de pieton, semaforizata, sau nesemaforizata,tocmai pentru a se putea invata cultura codului rutier si regulilor de circulatie rutiera,eram imbracati in agenti rutieri, dotati cu toate accesoriile.Cred ca ar fi bune, benefic si eficient, ca acest proiect sa se reia in scolile gimnaziale,ai sunt sigurm ca lucrurile usor se vor invata, iar tinerii si copii de astazi, ar constientiza, riscul la care pot fi supusi, si vor lua mult mai in serios, respectarea acestor norme !
    Cu mult respect, Criss Ryu ,Cristi Michiduta !

    Răspunde
  • Politia face activitati de preventie in scoli. La liceu le vorbesc copiilor despre efectele negative ale consumului de droguri, la cei mai mici le vorbesc despre regulile de circulatie. Uneori se prezinta si cate un filmulet. Activitatile sunt insa sporadice. Foarte utile ar fi aceste patrule ale elevilor, dar aici discutia e ampla. Profesorii nu vor sa faca o treava pentru care nu sunt platiti special, parintii cred ca li se incalca drepturile copiilor, politistii rutieri nu au timp si nu apar nici in intersectiile foarte aglomerate intotdeauna etc. Uitati-va la pietonii de toate varstele, inclusiv copii, care si in perioadele foarte aglomerate „curg” continuu pe trecerile de pietoni, incurcand si mai tare circulatia. Nu ii mai invata nimeni sa astepte in grupuri de 3-4 pentru a traversa. Doar prezenta unui agent de politie ii mai opreste uneori. Din pacate educatia, sub toate formele ei, este o prioritate doar pe hartie de prea multi ani.

    Răspunde
  • Isi mai aduce cineva aminte de patrulele scolare? Din randul elevilor faceau de serviciu la trecerile de pietoni echipati cu manusi albe, o bagheta cu stop, jumatate de ora inainte de ore si jumatate de ora dupa ore.
    Credeti ca ar fi bine sa se revina la asa ceva?

    Răspunde
  • In primul rand parintii trebuie sa isi educa copilu sau copii sa se asigure inainte de a tranversa strada . Deci trebuie sa se inteleaga ca PIETONUL are obligatia de a se asigura inainte de a tranversa strada.

    Răspunde
  • Copiii sunt copii.
    S-au luat cu joaca și ….au greșit.
    Și noi oamenii mari mai greșim .
    Nu cred ca nu au fost educați în privința asta.
    Bine ca nu a fost un accident grav.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.