Atenție! Bd. Unirii, dar și alte străzi, se alătură parcărilor cu plată: 2 lei – 30 min, 5 lei – 1 oră. Iată aici detalii despre proiectul primăriei

Primarul C-tin Toma și echipa sa din Palatul Comunal au finalizat draftul de proiect de Consiliu Local privitor la parcările cu plată din municipiu.

Proiectul va fi în dezbatere publică până la finalul lunii august, când se va supune votului consilierilor. 

Noutățile sunt importante. În primul rând, se introduce termenul parcare cu tarifare progresivă. Aici intră vechile parcări cu plată din municipiu dar și unele artere sau porțiuni noi de străzi precum Bd. Unirii (786 locuri de parcare), str. Bistriței, str. Ion Băieșu (138 de locuri), str. Tunel, str. Clemenței etc. 

Un alt lucru important este prețul. Doi lei pentru primele 30 de minute, 5 lei pentru o oră și 12 lei pentru două ore. Se pot face și abonamente.

Parcarea va putea fi plătită prin achiziționarea de tichete de la chioșcurile de ziare și magazinele din preajmă, prin SMS sau de la automatele ce vor fi instalate în parcări (prin monede, card bancar sau card special pentru parcări).

Mai multe detalii puteți afla din articolele inserate mai jos, extrase din conținutul hotărârii.

Mai jos sunt inserate și parcările din municipiu care intră sub incidența noului regulament. 

 

Parcări cu tarifare progresivă

Art.26(1) Pentru limitarea timpului de stationare în zona centrală, b-dul Unirii si zona Drăgaica, se stabilesc parcări cu tarifare progresivă, identificate conform anexei 1 la prezentul Regulament. Parcările vor fi amenajate de Primăria municipiului Buzău si vor fi semnalizate corespunzător.

Art. 27. În parcările cu tarifare progresivă se stabilesc următoarele tarife:

– 00,00 – 07,00: gratuit

– 07,00 – 17,00: tarifare progresivă, în functie de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar:

primele 30 minute: 2 lei

pentru 1 oră: 5 lei

pentru 2 ore: 12 lei

pentru mai mult de 2 ore: se adaugă 10 lei/oră sau fractiune de oră suplimentară

– 17,00 – 21,00: tarifare uniformă, indiferent de durata ocupării locului de parcare, conform următorului program tarifar

– 21,00 – 24,00: gratuit

– Abonamente pentru institutii/companii: 500 lei/lună

Art. 30. În parcările fără controlul accesului se pot elibera abonamente pentru riverani, fără rezervarea locului de parcare, valabile doar în intervalul orar 17,00 – 07,00, cu tariful de 100 lei/lună.

 

ANEXA Nr. 1

la Regulamentul de organizare si functionare a sistemului de administrarea parcărilor publice pe domeniul public al municipiului Buzău Locatie

Parcare Nr. locuri parcare
Bd. Nicolae Bălcescu, zona hotel “Coroana” 25
Zona Centru, bloc C. 1 20
Str. Sava Gotul, zona Primariei municipiului Buzău 18
Str. Sava Gotul, zona Bank Post 29
Str. Unirii, zona Băncii Nationale 25
Str. Unirii, zona Parc Sf. Îngeri 30
Str. Ostrovului 44
Str. Independentei, tronson Tunel – Ostrovului 32
Str. Clementei 30
Str. Independentei, zona Pietei “Stan Săraru” 50
Str. Lt. Godeanu, zona Pietei “Stan Săraru” 35
Str. Piata Teatrului 40
Pe tronsonul cuprins între bd.Stadionului si complexul comercial (inclusiv imobilul cu nr.49 din bd. N. Bălcescu, în perioada 01.04–31.10, în intervalul de timp cuprins între ora 12 a zilelor de sâmbătă si ora 4 a zilelor de luni) 80
Str. Tudor Vladimirescu (tronsonul până la Parc Hasdeu) 75
Bd. Unirii 786
Str. Ostrovului 93
Str. Democratiei (zona BCR) 45
Portiune bd. Nicolae Bălcescu 40
Str. Transilvaniei (BCR) 20
Str. Tunel 14
Str. Ion Băiesu 138
Str. Clementei 7
Str. Bistritei (tronsonul Ion Băiesu-Parc Hasdeu) 42
Str. Napoca 43
Str. Cuza-Vodă 23
Str. Piata Teatrului 18
Str. Grivitei 15
Str. Oltetului 35
Str. Ana Ipătescu 28
Str. Sava Gotul 18
Str. Bistritei (zona Primăriei) 45
Bd. Industriilor, zona târgului “Drăgaica”         150
Anexa-Regulament-parcari-publice
loading...

20 de comentarii la „Atenție! Bd. Unirii, dar și alte străzi, se alătură parcărilor cu plată: 2 lei – 30 min, 5 lei – 1 oră. Iată aici detalii despre proiectul primăriei

 • O mare nesimture,cum dracu ptr o ora e 5 lei si ptr 2 ore dai 12 lei,ar fii trebuit 12 lei toata ziua,sau macar jumatate de zi,toti numai dupa japca.

  Răspunde
 • cam scump,domnilor. 2 lei/ora era de ajuns. daca ai treaba la primarie si pierzi „fo trii ore” de la un birou la altu’ te-a rupt. asta pt. ca treaba acolo merge incet sau rezemat.

  Răspunde
 • Este o prostie ! Nici in Bucureşti nu s-a mers atat de departe cu jupuirea cetăţenilor. Atenţie domn primar!

  Răspunde
 • Daca s-ar construi parcari noi ar fi de inteles. In rest mi se pare o nefericita incercare de a lua banii buzoienilor si asa saraci si fara locuri de munca. In Anglia parcarea pentru doua ore e 2 lire, deci aproximativ 10 lei in parcare amenajata, prevazuta cu camere. Pentru 12 ore variaza intre 4.5 lire si 10 lire, deci domnul primar ar trebui sa gaseasca solutii pentru atragerea de investitii in Buzau, nu sa incerce sa- I saraceasca si mai mult prin introducerea de tot felul de taxe aberante, care fac ca Buzaul sa devina un oras neatractiv pentru investitii.

  Răspunde
 • Si unde ar trebui sa dispara subit masinile din cele peste 700 de locuri din Bd. Unirii care acum sunt ocupate in cea mai mare parte riverani si care vor intra la taxare? In loc sa amenajeze intai locuri de parcare, primaria cere si mai multi bani de la cetateni. Va fi mai scump decat pentru cei care au reusit deja sa isi ia un loc de la primarie pe un an de zile. Sa treaca domnul primar dupa-amiaza si seara pe bd. Unirii sa vada daca sunt locuri libere. Poate asa intelege ca nu e vorba de cei care au treaba ziua pe la institutii, banci, magazine, ci de locatarii care nu au unde sa isi lase masina si care vor trebui sa plateasca pentru intervalul 17-21. Este exagerat. Locurile de munca nou create unde sunt? Investituile mult trambitate? Supra taxarile le vedem cu totii. Iar daca o ora este 5 lei, 2 ore de ce sa fie 12 lei? Poate se mai hotarasc consilierii locali sa tina si cu cetatenii. Ca ei au fost alesi sa reprezinte cat mai bine interesele urbei, ale tuturor cetatenilor.

  Răspunde
 • Sunt tare curios cum vor amenaja asa zisele parcari pe str. Unirii comform legislatiei !!!

  Răspunde
 • Uite asa o sa se duca dracului p.s,d-ul si in buzau cu asemenea smenar de primar nu face nimic doar taxe si iar taxe.

  Răspunde
 • Adica locatarii care au parcari amenajate si loc concesionat platesc 120lei/an, iar cei care locuiesc pe Unirii sa plateasca 100lei/luna si nici sa nu aiba loc rezervat. Adica imi iau abonament si constat ca in n zile locurile sunt deja ocupate !!!!!

  Răspunde
 • Cum plm 5 lei ora? Adică faci transportul moca la pensionari, de-au inebunit aia de atâtea ture cu autobuzul si pa mine ma jupoi de bani, daca vreau cu masina in oras, daca am treaba, nu ca mi s-a făcut de plimbari citadine.Da-o dracului de treaba, e din cale-afara!

  Răspunde
 • Am părere căci până aici va fost obraznicilor o să parcăm mașinile pe platou și o să protestăm până o să anulați derbedeilor care stați bine mersi pe banii noștri rușine să vă fie .

  Răspunde
 • Eo nesimtire eu am gasit lovita masina în parcare cu plată cine a raspus faptei tata din groapă mari nesimtiti

  Răspunde
 • Fratilor este timpul sa ne unim pentru ca altfel idiotul asta o sa ne puna taxa si pe aerul care il respiram. Este cea mai tupeista masura posibila. 786 de locurii pe Unirii ??????? Da unde vrei sa le ducem dom’ primar … la Vernesti ?????? Ca si asa nu sunt destule locuri si le lasam prin statii de autobuz si ne certam intre noi !!!!

  Răspunde
 • Sa înțeleg ca cel care a propus acest proiect nu sta pe nici una din străzile propuse pt parcare cu plata ! Mai mult ca sigur ca acesta ( inclusiv primarul ) au mașinile parcate pe strada pe care locuiesc ! De ce nu sunt și aceste străzi incluse in lista parcărilor cu plata ?

  Răspunde
 • Cum e cu politica PSD?
  Anulam o taxa si băgam doua?
  S-a mutat Buzaul in Luxemburg?
  Tot înapoi,domnul miliardar Toma!!!

  Răspunde
 • De ce nu faci o parcare la Țintesti dom primar? Sau la matale la metalurgica aia pe care ai luato mocca? Dute mai nene si mai lasa-ne dracului in pace ca ne-ai zapacit de cand ai venit. Ai bulversat de tot circulatia in orasul asta si asa destul de sufocat. De unde gasesti specialistii aia care tot fac sensuri unice …..militienii de la circulatie ce fac care este rolul lor sa stea pititi in boscheti si sa dea amenzi????

  Răspunde
 • In Sibiu, parcarea pe O ZI este UN LEU. Parcheaza cine vrea cu UN LEU UNDE VREA CHIAR SI IN CENTRUL SIBIULUI. Chiar si turistii ca noi, astia din Buzau. Banuiesc ca acest tarif(5 lei/ora) este pentru atragerea turistilor in Buzau…

  Răspunde
 • sa puna si la cimitir 12 lei pe ora sa aive domn p….bani de salarii

  Răspunde
 • Pret ora Pret ziua de Pret parcare Pret parcare
  Oras pe zi – saptamina de parcare parcare domiciliu/loc
  maximal maximal sau riverana
  Alba Iulia L-V:8-20,S:8-13 0,7lei/h 2,6 lei/zi 20 lei/loc/an
  Arad L-V:8-18,S:8-14 1 leu/h 30 lei/zi 129,6 lei/an
  Bacau L-V:8-16,30,S:7-13 1 leu/h 5 lei/zi nu se plateste
  Baia Mare L-V:8-18,S:8-14 0,7 lei/h 3,7 lei/zi nu se plateste
  Bistrita L-V:8-18,S:8-14 1 leu/h 10 lei/zi 19 lei/luna
  Brasov L-S: 8-18 1,5 lei/h 15 lei/zi ?
  Cluj Napoca L-S: 8 -20 1,5 lei/h 9 lei/zi 34 lei/an
  Constanta L-S: 8 -20 2 lei/ora 24 lei/zi 124 lei/an
  Focsani L-V: 7,30-18,S:7,30-14 1 leu/h 10 lei/zi nu se plateste
  Galati L-S: 8-20 0,75 lei/zi 9 lei/zi nu se plateste
  Iasi L-V: 8-16 1 leu/h 8 lei/zi licitatie
  Oradea L-S : 7 – 19 1,4 lei/h 16,8 lei/zi 50 lei/an
  Ploiesti L-S: 1,5 lei/h 13 lei/zi 24 lei/an
  Satu Mare L-S: 8-17 1 leu/h 3 lei/zi 6 lei/an
  Sibiu L-S: 8-20 0,6 lei/h 7 lei/zi 12 lei/luna
  Suceava L-S: 8-17 1 leu/h 5 lei/zi nu se plateste
  Targu Mures L-V:8-20,S:8-13 0,8 lei/h 5 lei/zi 60 lei/an
  Timisoara L-V: 8-17 1,3 lei/h 4 lei/zi 3 lei
  Tulcea 0-24 5 lei/h 15 lei/zi nu se plateste
  BUZAU=LONDRA=PARIS=ROMA=BERLIN

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.