Celebrul Deaconu – „arbitrul brichetă” a venit azi la Buzău. A fost așteptat de zeci de elevi de liceu

Zeci de elevi, băieți și fete, de la mai multe licee din oraș l-au așteptat azi cuminți în amfiteatrul Colegiului Eminescu pe celebrul „arbitru-brichetă”.

Eticheta i s-a lipit lui Alexandru Deaconu după ce a oprit un derby Rapid – Steaua pentru că a fost lovit cu o brichetă în cap.

Vicepreședintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a fost invitatul șefului AJF Buzău, Adrian Petre într-o acțiune menită să-i apropie pe tinerii din Buzău de arbitraj.

„Știu că tinerii din ziua de azi întreabă în primul rând câți bani pot câștiga. Ei bine, le pot spune că pot lua 8-10 milioane pe lună. Atât câștigă un arbitru care merge la meciuri din campionatul județean. Eu zic că e bine. Pentru câteva ore arbitrate primesc cât unii care lucrează o lună. Asta în primă fază, pentru că dacă au talent și sunt serioși pot promova și câștiga mult mai mult. Am organizat această acțiune, admițând că arbitrajul buzoian este în criză. Atât numerică, dar și valorică pentru că nu mai avem arbitri la liga I. În perioada următoare, vom merge în liceele din Buzău pentru a-i atrage pe tineri, băieți și fete înspre arbitraj”, a declarat Adrian Petre, șeful AJF Buzău.

La acțiunea e astăzi au mai venit de la București un alt fost arbitru cu nume din liga I, Augustus Constantin, dar și un „central” în activitate – Radu Petrescu.

În prezidiu a luat loc și o absolventă de la „Eminescu”, Mihaela Țepușă-Gomoescu, arbitru de tușă la liga a doua. Invitații i-au îndemnat pe tineri să se facă arbitri pentru că în acest fel pot urca mai ușor treptele ierarhiei sociale.

„Mulți s-au ajuns grație arbitrajului, au câștigat bani, au văzut orașe și țări, și-au făcut prieteni deosebiți. Arbitrajul poate fi combinat foarte bine cu școala, cum e cazul vostru, iar mai târziu cu profesia”, a spus Deaconu.

Reporterul a fost surprins de faptul că 80% dintre cei prezenți, la întrebarea lui Deaconu, au răspuns că fac un sport în acest moment.

Nu e încă sigur dacă elevii care au ridicat mâna chiar urmează un sport de performanță sau doar fac ora de sport la școală.

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.