GRĂDINIȚĂ ȘI ȘCOALĂ NOUĂ, TEREN DE SPORT, ASFALT ȘI TROTUARE. IATĂ CUM SE VA DEZVOLTA COMUNA COSTEȘTI ÎN 2017

Buzoienii.ro a continuat azi periplul prin comunele județului. Reporterul s-a oprit azi la Costești, comună mare, cu peste 6500 de locuitori, cu șase sate componente: Pietrosu, Spătaru, Budișteni, Gomoiești, Groșani și Costești.

Primarul C-tin Moise are proiecte individuale, pentru fiecare din aceste sate, dar și planuri de ansamblu, majore, pentru dezvoltarea comunei. O să începem prezentarea lor cu centrul comunei, satul Costești, cel mai mare ca număr de locuitori, în jur de 1800.


 GRĂDINIȚĂ ȘI ȘCOALĂ NOUĂ LA COSTEȘTI

Noua grădiniță și școală

„În acest an vom inaugura noua școală pentru ciclul primar, dar și grădinița.

În prezent, grădinița funcționează într-o clădire veche, insalubră, nu se mai putea așa.

Copiii din ciclul primar învățau la școală, schimbul unu. Din septembrie se vor muta cu toții în noua clădire, care acum e la „roșu”.

Cei de grădiniță la parter, cei de la școală la etaj. În acest fel, din septembrie, cei de gimnaziu vor învăța și ei de dimineață”, a anunțat primarul.


TEREN DE SPORT CU GAZON ARTIFICIAL

Aici se va face terenul de sport

Tot pentru elevii din comună, dar nu numai, în 2017 se va amenaja și un teren de sport modern, cu gazon artificial.

Acesta se va face în curtea școlii, pe locul actualului teren asfaltat.

„Uitați, am la mine pe birou, mai multe pliante. Studiez care soluție e mai bună. La școala nostră nu există sală de sport.

Când vremea permite, sportul se face afară. În rest, în clasă. Anul acesta o să terminăm terenul, iar apoi, în timp, îl vom acoperi.

Terenul va fi util și pentru diverstismentul și sănătatea celorlalți cetățeni”, a explicat primarul. 


CĂMINUL DE BĂTRÂNI DE LA COSTEȘTI, O BIJUTERIE

Nu greșim când spunem că la Costești „Perla Coroanei” este căminul de bătrâni. Cine pășește înăuntru rămâne mască.

„A costat 36 de miliarde, fonduri europene. 21 de miliarde clădirile, restul dotările. capacitatea este de 42 de locuri, dar deocamdată nu sunt cazate decât 10 persoane. Lumea nu știe ce condiții oferim aici. Când se va afla se va umple”, spune primarul.

Întrucât și reporterul a fost impresionat, despre acest obiectiv se va scrie separat, într-un articol viitor.

„Avem două centrale pe lemne. Una pentru apă caldă, una pentru încălzire. Trebuie să construiesc o magazie pentru lemne în curte. Momentan le ținem în curtea primăriei, nu e estetic, se mai fură din ele, trebuie mutate” explică edilul.


LA PIETROSU SE ASFALTEAZĂ ULTIMELE DOUĂ ULIȚE

În satul Pietrosu, al doilea ca mărime din comună, 1600-1700 de locuitori, se vor asfalta în acest an ultimii 240 de metri (120+120) din zona cunoscută „la Buță”.

„Cu asta toate ulițele din Pietrosu au devenit străzi, cu asfalt.Tot în acest an vom betona rigolele de pe marginea străzilor”, a anunțat primarul. 


TROTUARE CU PAVELE LA SPĂTARU

Lucrare importantă, de amploare, și la Spătaru, sat în expansiune, care a ajuns la 1300 de locuitori. „Vom realiza trotuare pe ambele părți ale DN2E85. Vreau să punem pavele, să fie cât mai frumos.

Pentru restul satului există o veste bună cuplată cu un inconvenient de câteva luni. După ce s-a reușit alimentarea cu apă, vor urma noi săpături.

Compania de Apă a atras fonduri europene pentru realizarea canalizării”, a anunțat Moise. Tot în satul Spătaru, se vor aloca fonduri pentru achiziționarea de mese și scaune după ce anul trecut s-au construit casa praznicală și capela.

Se vor amenaja și căile de acces către acestea.    


ASFALT DE LA GOMOIEȘTI PÂNĂ LA SPĂTARU

După ce anul trecut s-a asfaltat în satul Gomoiești, în 2017 se va pune bitum și pe ultimii trei kilometri ai drumului comunal care leagă acest sat de Spătaru. Pentru acest proiect s-a reușit atragerea de fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării. Tot la Gomoiești se vor betona rigolele de pe marginea străzilor.


STRAT NOU DE ASFALT ÎNSPRE BUDIȘTENI

Vești bune și pentru locuitorii din satul Budișteni (în jur de 400 de locuitori). Drumul comunal până la Costești va primi un nou strat de asfalt. „E vorba de 2,4 kilometri. Există asfalt, dar s-a deteriorat. Vom pune un strat nou. Tot la Budișteni vom executa primele foraje pentru a pregăti sistemul de alimentare cu apă” a anunțat primarul. Pentru cel mai mic sat al comunei, Groșani, în jur de 22 de case, se pregătește o nouă balastare a ulițelor. 

Auraș Tereacă

 

loading...

5 comentarii la „GRĂDINIȚĂ ȘI ȘCOALĂ NOUĂ, TEREN DE SPORT, ASFALT ȘI TROTUARE. IATĂ CUM SE VA DEZVOLTA COMUNA COSTEȘTI ÎN 2017

 • Sa investeasca banii din redevente in Cartierul nou Spataru nu la Costesti sau mai stiu eu unde sa faca macar drumul sa fie functional nu sa pescuim in baltile de pe drum .

  Răspunde
 • canalizareeee! bagam apa dar canalizare ioc!! Apa curenta mai toata lumea are in costesti! Te costa 300 de lei sa pui un hidrofor si un boiler, dar cu canalizarea ce face! LUCRURILE NU SUNT FACUTE CU CAP!

  Răspunde
 • Ăsta ne-a spus în față că la Gomoesti cat o sa fie el primar nu o să vedem asfalt. Cu banii primiți pentru asfaltarea Spătaru-Gomoesti a asfaltat in comuna.
  PS: Locuiesc in acest sat și știu prea bine despre ce e vorba.

  Răspunde
 • Vrem și ulițele asfaltate în Spataru, ca înota prin noroaie când ploua, mai face-ti câte ceva și prin Spataru nu doar Costești și Pietrosu, și vrem și canalizare ca degeaba băgăm apa dacă nu avem și unde sa o scoatem…

  Răspunde
 • Domnu Auras va rugam nu mai periati asemenea primari PSD-isti!Fiti impartiali !
  Cunosc foarte bine mafia de la costesti si buzau!Se vede clar cum apar dosarele la DNA unul cate unul(mocanu,boscodeala,dobrica etc.)
  Toti sunt niste mincinosi!HOTI!
  Uniunea Europeana i-a ajutat sa faca cate o amarata de asfaltare!Ei habar nu au pe ce lume traiesc!TRaiasca spaga si bautura!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.