Iată ce comună din județul Buzău și-a stabilit recent această stemă și ce reprezintă elementele componente!

Noua stemă e mândria din aceste zile a localnicilor și cu atât mai mult a primarului.

„Suntem singura comună din Buzău care avem la standul nostru de la Toamna Buzoiană stema localității. Am făcut concurs pentru a se alege cea mai frumoasă stemă. Au fost alese cele mai reprezentative cinci lucruri pentru comuna noastră”, ne-a declarat primarul Petrache Mârzea.

Dar iată ce reprezintă fiecare însemn de pe stema comunei Cernătești:

1. Vasul tip cizmuliţă – descoperit în așezarea preistorică Valea Malului -Cernătești, reprezentativ pentru epoca bronzului.

2. Strugurele – reprezintă cultura tradițională atestată documentar încă din anul 1487. Podgoria Cernătești este cea mai importantă din Bazinul Slănicului.

3. Liliacul – reprezintă Rezervația Naturală ,,Dealul cu Lilieci” din Muchea Săpocii (Cernătești), 3 ha, cu liliac sălbatic (Syringa vulgaris), unică în județul Buzău.

4. Stejarul – reprezintă principalul arbore forestier al zonei. În vechime, au fost defrișate mari suprafețe pentru a lăsa loc culturilor agricole. Stejarul este și un simbol al continuității populației pe acest teritoriu.

5. Cetatea (fortăreața) – punct de apărare în caz de primejdie; acest însemn este specific pentru toate comunele din România.

La Toamna Buzoiană, comuna Cernătești este reprezentată de doi comercianți.

Unul dintre ei, Ion Nicolescu, deține pensiunea Casa Marion de la Fulga  și a venit la Festivalul Recoltei cu miere de albine, dulcețuri, compoturi și țuică țărănească.

Comuna Cernătești are sate opt sate Aldeni, Băiești, Căldărușa, Fulga, Manasia, Vlădeni și Zărnești Slănic și Cernătești (sat de reședință), cu o populație de până în patru mii de locuitori. Numele comunei este de origine slavă, cerna însemnând negru.

Citește și articolul: Zeci de noi angajați la Stațiunea Legumicolă! „Acum să vedem cum le plătim salariul”

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.