Reclamație la adresa Spitalului Județean Buzău

„Noroi după ploile din ultimele zile, mizerie, lipsă de asfalt, preocupare și îngrijire. Dacă vorbim de incinta Spitalului Județean ne-am aștepta la un spațiu îngrijit cu rigurozitate. Din păcate, nu e deloc așa”.

Această critică la adresa managementului Spitalului Județean Buzău a fost făcută de consilierul județean PSD, Cornel Pitiș. Acesta a ținut să ia cuvântul la finalul ultimei ședințe a CJ Buzău:


„Dragi colegi, vrea să fac referire la un fapt constatat zilele trecute. Am ajuns din cauza afecțiunii unei cunoștințe la Spitalul Județean. Dacă asupra condițiilor din interiorul spitalului și a actului medical n-am avut a mă plânge, în schimb o impresie jalnică mi-a lăsat curtea din spatele spitalului. E un spațiu lăsat de izbeliște, de care nu se îngrijește nimeni. E o imagine care lasă mult de dorit, altceva te-ai aștepta de la un spital”, a spus Pitiș.


Astăzi, reporterul buzoienii.ro a ținut să verifice reclamația consilierului județean. Dacă mizerie, în sensul de hârtii și ambaleje pe jos, n-a găsit prea multă, în schimb în parcarea spitalului a zărit o movilă de balast peste care zăcea o cutie de carton goală.

În spatele balastului există doar scheletul metalic al unei clădiri, începute cândva, dar abandonate cine știe de când.

Parcarea este mărginită de o alee, pe care pare că a existat cândva asfalt, turnat probabil în perioada fanarioților.

Acum aleea e mai mult din balast și plină de hârtoape.

În curtea interioară, e mai bine. Există niște verdeață, dar iarba crește de la Dumnezeu și nu e tunsă.

Aleea din fața băncilor e crăpată precum un fagure.

Pe partea cealaltă, înspre morgă și centrala termică, e la fel. O alee plină de praf, unde balastul se întrepătrunde cu asfaltul vetust.

Există și o cale de acces către niște anexe unde nu mai e asfalt deloc, iar pe jos sunt băltoci formate de la ultima ploaie (vezi foto sus).

Reporterul n-a mers mai departe de indicatorul accesul interzis întrucât o voce interioară îi tot șoptea că dacă va mai face câțiva pași va fi atacat de niște dulăi.

Concluzia e că Pitiș a avut dreptate, curtea aduce mai degrabă a Pakistan decât a Uniunea Europeană (vezi foto alăturat, oval galben – zone reclamate). Dreptate poate că are și managerul Spitalului Județean. Pe care reporterul n-a avut curajul de a-l suna și întreba, convins fiind că-i va servi câteva priorități, ce fac diferența dintre viața și moartea pacienților, astfel încât imaginea curții interioare va părea un mizilic.

Numai că, cine a avut șansa de a păși în această viață dincolo de Ungaria în Austria se va fi îmbolnăvit iremediabil de imaginea lucrului bine făcut și a fiecărui colțișor atent întreținut.


„Pitiș să aibă mai întâi grijă de gunoaiele din Crâng”

Criticului Cornel Pitiș i s-a răspuns, într-o oareșce măsură pe bună dreptate, că înainte de a-i critica pe alții, ar face bine să se uite în curtea proprie.

Anumite zone din pădurea Crâng sunt pline de gunoaie, iar în altele romii își fac de cap și taie în voie lemne pentru foc.

„Dacă aplicăm principiul ba pe-a mă-tii, atunci o să tac și n-o să mai zic nimic. Dar eu spun că nu-i în regulă. Trebuie să sesizăm unde lucrurile nu sunt în regulă și să le reparăm. referitor la pădurea Crâng sunt șanse să scap de ea. Știu că s-a depus proiectul de lege pentru trecerea ei din administrarea Ocolului Silvic în proprietatea Primăriei Buzău”, a replicat Pitiș azi.

Citește și articolul: Șeful ISU Buzău pleacă! Azi și-a depus actele!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Reclamație la adresa Spitalului Județean Buzău

  • E pacat de eforturile care se fac la nivelul Spitalului Judetean ( si pe care, multi dintre noi, luati cu bolile sau rudele bolnave nu le vedem) ca lucrurile sa mearga bine. Cu ceva bunavointa din partea celor indreptatiti o echipa dotata cu utilaje de mai mica amploare ar putea rezolva DEFINITIV problema in maximum 2 zile. Pina la urma e chestiune de bun simt si poate ca ( si asa) vizitatorii stabilimentului vor avea o alta perceptie asupra a ceea ce se intimpla intr-un loc, unde, odata si odata, unii dintre noi chiar vom ajunge…Sanatatea se intretine nu numai din interior…Multumesc anticipat celor care ar putea schimba lucrurile si-n acest colt ( greu vizibil ) de lume buzoiana !

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.