Singurul interviu cu patronul Bian Market. E buzoian, are 97 de angajați și 8 magazine. Rezistă concurenței cu supermarket-urile străine

 Mi se cere, constant, să scriu despre oamenii de afaceri buzoieni de succes. Despre cum au pornit și au crescut afacerea, despre reușitele și problemele pe care le întâmpină. Ușor de zis și de cerut, dar mai greu de făcut. Întrucât, în general, întreprinzătorii buzoieni se feresc de publicitate și, poate, au dreptate să o facă. Se tem că apoi vor fi ținta unor numeroase și exigente controale din partea diferitelor autorități ale statului. Totodată, după știrile referitoare la deschiderea unor noi supermarketuri la Buzău (Lidl, Kaufland, etc) mi se reproșează că promovez branduri străine, care-și externalizează profitul, și dacă sunt un bun român mai degrabă să scriu despre afaceri mai mici și modeste, de cartier, dar ale unor români verzi.


Astăzi, din întâmplare, am apucat să stau de vorbă preț de nici zece minute cu unul dintre proprietarii lanțului de magazine Bian Market din Buzău. E vorba de Liviu Ungureanu, soțul, căci, afacerea e împărțită cu soția. Cum spuneam mai sus, omul se ferește de publicitate, iar cele câteva cuvinte smulse au fost probabil singurele rostite în fața unui ziarist.  În plus, m-a refuzat elegant când i-am cerut să-i fac o fotografie în fața magazinului. Poza articolului e luată dintr-un alt context și a trebuit să fac o ghidușie în photoshop pentru a ieși ceva cât de cât reprezentativ.


8 magazine, 97 de angajați

„Împreună cu soția îngrijesc de acest lanț de magazine, șapte în orașul Buzău și unul în Berca. Avem responsabilitatea a 97 de angajați, toți din Buzău. La care se adaugă toți ceilalți, ai producătorilor, mulți tot din Buzău, de la care procurăm marfa. Afacerea a început-o soția mea, Mirela, în 2002 cînd a deschis primul magazin, în stația de autobuz din Unirii Sud. Eu m-am alăturat pe parcurs, eram inginer…”.


„Azi-noapte am dormit două ore. La 5.45 trezirea, indiferent de zi”

„Câte ore dorm pe noapte ? Aseară, de exemplu, doar două. În fiecare zi, inclusiv sâmbăta și duminica, mă trezesc la 6 fără un sfert. Noaptea trecută n-am putut să adorm, am un proiect în minte și am tot cumpănit. Lucrez foarte mult, atât eu, cât și soția. Probabil, un avantaj al firmei nostre e că avem foarte puțin personal TESA. Eu, soția și încă vreo doi. Un alt atu e că cea mai importantă parte a mărfii e controlată direct de mine. Dar nu aici, ci direct la producător. Dimineața începe cu vizita la producătorii de fructe. Apoi, trec la mezeluri. Și așa mai departe. Marfa trebuie să fie proaspătă și de calitate. În plus, am și niște cerințe speciale. Avem clienții noștri fideli, tocmai pentru că anumite produse nu le pot găsi decât la noi”.


„Am rezistat concurenței Profi. Avem vânzări mai mari față de 2016”

„Cum am rezistat concurenței cu magazinul Profi, deschis vizavi ? Chiar foarte bine. Sincer. Am avut pierderi doar în primele zile de la deschiderea magazinului lor. Probabil, din curiozitate, clienții au mers la Profi. Apoi, au revenit la noi. Nu sunt un tip care să mă laud, nici prăpăstios, dar avem vânzări mai mari decât anul trecut, când nu era Profi. Nu cred că buzoienii vin la Bian pentru că ar ști că sunt buzoian și cumpără de la noi dintr-un soi de patriotism local. Personal, nu cred în asta. Oamenii cumpără de la cei care au un raport corect preț-calitate, indiferent de nația vânzătorului”.


„Nu-mi fac griji că vin Lidl și Kaufland”

„Da, am auzit că se vor deschide în Bariera Ploiești, un Lidl și un Kaufland. Nu-mi fac prea mari griji. V-am spus, avem clienții noștri, produse propriii, prețuri mai mici ca ei. N-au cum să ne egaleze, pentru ei lucrează o armată, care trebuie plătită, noi suntem câțiva. Însă, trebuie să recunosc, de la ei, marii retaileri veniți din vest, am învățat și noi meserie, cum se face un comerț civilizat. Dacă nu-i vedeam pe ei, cred că aveam și acum tejghele din lemn”. 


Nu intră în magazinele concurenței

„Vă vine să credeți sau nu, dar eu n-am trecut niciodată pragul magazinului Profi. Nici la Carrefour sau Kaufland nu mai intru demult. M-aș uita la prețuri, aș face tot soiul de comparații, s-ar declanșa o nebunie în capul meu. Prefer să-mi văd de afacerea mea, să avem marfă și prețuri bune. Uite, vreau să laud pe cineva. E vorba de domnii de la General Agrocom, tată și cei doi fii, la ieșirea din Buzău spre Vernești, lângă Comat. De la ei, luăm mezelurile. Îmi dau marfă super. De-asta spun că alții n-au produsele noastre. E important ca Bian Market să existe pentru că în acest fel vor rezista și alte afaceri, ale unor buzoieni care produc marfa pe care o vindem noi. Și un ultim lucru. Să știți că angajații noștri sunt mai bine plătiți decât cei de la marile magazine”.

Auraș Tereacă

loading...

15 comentarii la „Singurul interviu cu patronul Bian Market. E buzoian, are 97 de angajați și 8 magazine. Rezistă concurenței cu supermarket-urile străine

 • Numai curve au angajate acolo ,bian unirii de langa profit si bian aproape de Bibliotheca,curvele angajate acolo fura de rupe patronul,aveti paznici numai ptr cumparatori dar pentru ele cine me controleaza pe Astea,

  Răspunde
 • Cred ca ai fost prins la furat in magazinul bian de ești asa plin de dusmania :))

  Răspunde
 • Eu cred k ai fost tu prins cand furai si din frustrare vb aiurea.

  Răspunde
 • M-ați făcut curios. Nu știam că există un supermarket românesc. Ba mai mult, al unui buzoian. Chiar mă întrebam cine naiba a stabilit ca toate supermarket-urile să fie străine, ca să meargă toți banii românilor afară. Nu am înțeles clar unde este, dar îl voi găsi. Mulțumesc pentru informație, Buzoienii.ro, succes Bian!

  Răspunde
 • Am toata admiratia pentru acesti oameni si pentru felul in care administreaza afacerea. Mie nu imi mai trebuie alt supermarchet.

  Răspunde
 • E adevârat d-nl Ungureanu ,serviciile dv.sunt de calitate ,dar personalul ,e arogant,schimbâ prețurile(la raft e mai puțin la casâ e mai mult și refuzâ comenzi pt.cofet.LUCIA (acestea se întîmplâ la market.lîngâ Profi.

  Răspunde
 • 27 august 2017 Am pregătit masa pentru apropiați. În grabă, am constatat că am nevoie de un sos de maioneză și unul cu usturoi. Le sugerez persoanelor care lucrează la Bian-ul de lângă librăria „Caragiale”, să nu mai pună pe raft sosurile pe care le folosesc. Este de vorba despre bun simț…educație…PROFESIONALISM.

  Răspunde
 • da…marfa proaspata din…engross-urile din voluntari, ilfov :)))

  Răspunde
 • Liviu si Mirela ,2 oameni cu un mare caracter ,de o modestie,seriozitate si implicare deosebita.Ii stiu pe ambii de prin anii 99 ,iar cu Liviu chiar am colaborat in acei ani cand lucra ptr o mare firma distribuitoare de tigari.Un sef si om ptr care am numai cuvinte de lauda.Ma bucura faptul ca au reusit atat de multe pe cont propriu.Felicitari ambilor!

  Răspunde
 • Felicitari!!!… sunt cele mai bune preturi din tot orasul, lasa mult in urma orice mare supermarket!!!… Ma inclin, tineti-o tot asa!!!

  Răspunde
 • Doresc daca se poate ca magazinul Bian UNIRII SUD de lîngă Profi daca poate prin comanda sa mi livreze acasa tot ce am nevoie ,fiindcă am probleme mari de sănătate și nu mai pot să mă aprovizionez locuind la aproximativ 300 m de magazin ! Va multumesc!

  Răspunde
  • Dna Georgeta, vă rugăm să ne lăsați un număr de telefon păt a vă putea contacta.

   Răspunde
 • Nu știam ca patron la market Bian, este un buzoian, cu toate ca eu cumpar de multa vreme. Bianul de la Crang, vis a vis de stadion, este de toata lauda, fetele sunt foarte săritoare, amabile oricand, și fac cumparaturi aproape zilnic. Felicitari patronilor si mă bucur ca sunt buzoieni. Mult succes familiei Ungureanu, pe mai departe.

  Răspunde
 • Bună seara! Tot respectul pentru acești doi patroni toți angajații îi lauda, îmi pare rău că nu fac parte din aceasta echipă deși am depus în nenumărate rânduri cv. Dar niciodată nu se știe.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.