1-1 în meciul Toma vs Polițiștii Locali

Victorie de etapă obținută luni de primarul C-tin Toma în meciul de durată cu polițiștii locali. După ce anul trecut, la Tribunalul Buzău, au câștigat „localii”, care n-au mai fost dați afară, iar Toma s-a ales și cu organigrama blocată, astăzi primarul a făcut 1-1.

Polițiștii locali au dat în judecată primăria solicitând rezilierea contractelor cu firmele de pază și reîntoarcerea agenților la paza unităților de învățământ din Buzău. Luni, judecătorul a respins cererea „localilor”. 

„O decizie corectă, logică, e drepul școlilor să angajeze pe cine vor ele pentru paza școlilor. Am înțeles că avocata polițiștilor locali i s-ar fi plâns judecătorului că agenții locali au fost trimiși în stradă în tot acest timp. Păi, care e problema ? Ceilalți polițiști locali care lucrează la Ordine Publică, de ani și ani, ei nu sunt în stradă ? Asta le e meseria” s-a pronunțat viceprimarul Ionuț Apostu, rămas șef în primărie în condițiile în care primarul lipsește două zile. 

Toma a fost luni la București, la ședința Asociațiilor Municipiilor din România, iar azi dimineață a mers la Ploiești, la Curtea de Apel. 

Astăzi este un nou termen și poate chiar pronunțarea sentinței de la apel în procesul de concediere a celor 300 de agenți locali de la pază. Pe fond, au câștigat „localii”, prilej pentru primarul Toma să trimită săgeți înspre judecătoarea Iuliana Câmpeanu:

„Mi se pare o decizie ciudată. Noi stăm cu legea în mână, nu facem decît să respectăm o decizie a unei alte instituții a statului, Curtea de Conturi, iar o altă instituție a statului, reprezentată de judecătoarea Câmpeanu, decide altfel. Sunt  curios ce va zice doamna Câmpeanu dacă noi vom câștiga la Ploiești. Pot să mă gândesc că nu s-a judecat corect și că la mijloc sunt tot felul de interese ?”.

Auraș Tereacă

 

 

loading...

5 comentarii la „1-1 în meciul Toma vs Polițiștii Locali

 • Sunteți sigur că institutiile de învățământ (școlile cum spuneți!) fac contracte cu cine vor? Suntem satui de minciuni și s-a cam plictisit lumea!

 • 1. Viceprimarul Apostu greșește. Școlile private fac ce vor, angajează pe cine vor. Cele de stat, finanțate de primărie, au în consiliile de administrație reprezentanți ai primăriei și consiliului local, țin cont de obligațiile sociale ale disponibilizaților primăriei. Cu toată exigența directorilor, chiar nici unul dintre polițiștii disponibilizați nu corespund fostelor posturi pe care au funcționat atâția ani?
  2. Judecătorul nu judecă problemele exhaustiv, global, de la sine, ci ia în considerare numai probele din dosar și probele administrate de apărători. Dacă apărările or fi fost subțiri, formale, inconsistente sau nule?…Juriștii să se întrebuințeze mai mult la instanța următoare.
  3. Ați anexat în apărare situația aplicării legii Poliției Locale în celelalte municipii reședință de județ din țară? Exemple: Sfântu Ghe.: 53;M. Ciuc: 12;Slobozia:54;Alexandria: 48;Zalău:57;Huned.:74;Slatina:75;
  Călărași:79;Deva:81;Oradea:83;Bistrița:84;Focșani:90;Tulcea:91;Giurgiu:99;Vaslui:109;Râm. Vâlcea:115;
  Botoșani:116;Suceava:123;Drobeta Tr.Sev.:125;Satu Mare:132;B.Mare:138;Tg. Jiu:143;Tg. Mureș:144;
  Sibiu:154;Bacău:173;Pitești:177;Arad:180;Brăila:210;Ploiești:240;Brașov:249;Cluj-N.:275;Galați:287;
  Constanța:297; BUZĂU: 4 8 7 !!! Ei, boșcodiști, cum vi se pare? E normal? Că oamenii nu sunt vinovați e adevărat, de aceea trebuia să fie ajutați să se încadreze la școli și la partenerii abonați la contracte cu primăria. Măcar cei mai conștiincioși, care au probat seriozitate până acum.

 • Domnul „eu” cred că se adresează viceprimarului, nu lui Moromete care a spus f. clar că școlile finanțate de stat trebuie să țină cont de obligațiile sociale ale primăriei…

 • de unde aveti aceste date ? daca sunt reale as vrea sa le public pe site

 • Spre dezamagirea ta Ziaristule PSD -izt
  „Decizia Curţii de Apel Ploieşti este definitivă şi irevocabilă, astfel că cei peste 300 de poliţişti locali îşi pot relua posturile de pe care au fost disponibilizaţi. La momentul actual însă, nu se ştie la ce vor fi folosiţi cei 300 de poliţişti locali care, până în luna noiembrie, au asigurat paza unităţilor de învăţământ. Din luna noiembrie a anului trecut, după concendierea acestora, unităţile de învăţământ au angajat firme de pază particulare pentru paza şcolilor şi grădiniţelor, iar contractile sunt în derulare.”
  Acum Toma si cu toti lingaii lui ar trebui dati in judecata sa plateasca personal daune Primariei Buzau ca au angajat firme private si sa suporte toate costurile.
  Poate se sesizeaza pana la urma si DNA-ul Buzau si il elimina pe acest incompetent.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.