Buzoienii au întrebat și solicitat ajutor, „Cati” a zis da


Așa cum buzoienii.ro a informat (CLICK AICI) 27 de elevi și 17 profesori de la toate Școlile Profesionale și Liceele Tehnologice din Buzău sunt pentru o săptămână la Poiana Brașov.

Ei fac parte din nou înființata Ligă a Elevilor Meseriași, un proiect inițiat de OMV-Petrom menit să sprijine învățământul tehnologic.

Elevi și profesori au primit vizita a doi foști miniștri ai Educației, Ecaterina Andronescu și Adrian Curaj (ministrul în guvernul Cioloș).

Dialogul a fost moderat de fosta realizatoare tv Mona Nicolici, implicată la rându-i în acest proiect.

Elevii au pus invitaților întrebări îndrăznețe și au vorbit deschis despre problemele generației lor.

La final, Ecaterina Andronescu – președintele Comisiei pentru Învățământ din Senatul României și președinte al Senatului Politehnicii București –  a anunțat că va sprijini Liga Elevilor Meseriași în îndeplinirea obiectivelor sale.

E vorba în principal de modificarea legii educației astfel încât elevii liceelor tehnologice să susțină un bacalaureat diferențiat și de modificarea legislației prin care liceele tehnologice și școlile profesionale să se poată asocia și să poată primi mai ușor finanțări din mediul privat pentru dotarea laboratoarelor.

„Școala de vară a Ligii Elevilor Meseriași se desfășoară timp de o săptămână pentru profesorii și elevii care formează primul grup de inițiativă din Învățământul Profesional și Tehnic din România. Elevii își vor dezvolta abilitățile de comunicare, de leadership și de reprezentare ale generației lor. Totul, pentru ca la final să descopere cum să devină vocea elevilor din învățământul profesional și tehnic, cum își pot apăra drepturile și cum pot genera o schimbare în sistemul educațional” – comunicat OMV-Petrom

Școala de vară va continua azi cu stabilirea principalelelor obiective pentru această toamnă. Deseară – la finalul școlii – va avea loc focul de tabără, iar mâine întoarcerea acasă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.