1) Să aleagă între stat și privat 2) după facultate să lucreze la stat un număr de ani

La vizita pe șantierul de la UPU Buzău, presa locală l-a întrebat pe Neagu ce-ar trebui făcut ca Spitalul Județean Buzău să aibă și medici.

În răspunsul său, șeful CJ Buzău a opinat că statul român ar trebui să facă ordine în două privințe:

1) Medicii să aleagă între stat și privat

2) Viitorii medici care urmează facultăți de stat să fie obligați (prin contract) să lucreze un număr de ani în spitalele de stat

Emanoil Neagu, șef CJ Buzău: „Am văzut și eu, sunt spitale de stat noi, moderne, mă refer la clădiri și aparatură, dar care totuși nu au medici. Aici ar trebui ca statul să ia taurul de coarne. Să se facă o dezbatere publică, parlament, societate civilă, personal medical, iar la final să se ia niște decizii, care apoi să fie respectate”

Neagu: „Nu mi se pare normal, să fie medici plătiți de spitalul județean, care să-și văruiască acasă doi pereți, să-și facă astfel cabinet, iar pe pacienți să-i direcționeze apoi de la stat la privat”

Citește și:

loading...

13 comentarii la „1) Să aleagă între stat și privat 2) după facultate să lucreze la stat un număr de ani

 • Domnule Tereacă, nu l-am simpatizat niciodată pe dl.Neagu, dimpotrivă, dar în această privință nu pot decât să-i dau dreptate, dar mai ales să-l felicit pentru…curaj! Din păcate, rezultatul va fi ZERO, cum de altfel va fi și în ceea ce privește cumulul pensie/salariu de la buget! Interese…iar de această dată părerea dl.Neagu nu va conta!

  Răspunde
 • Se mai intampla si invers!Daca cineva doreste sa fie pacientul unui medic consacrat din spital si nu are …recomandari,singura modalitate de a contacta medicul respectiv, e sa plateasca o consultatie in cabinetul particular!

  Răspunde
 • Are dreptate, tov. Neagu.
  Medicii sunt singurii care pot lucra 24 de ore din 24 de ore și care pot fi plătiți pentru acestea. Restul sunt limitați la 167,333 ore/lună la plată.
  Mergi la cabinetul de stat, dar apoi ești chemat la cabinetul privat, unde ai impresia că este alt doctor.
  Studenții care urmează medicina pe banii statului (fără taxă) ar trebui să semneze un contract prin care să se angajeze că vor lucra în spitalele de stat pentru minim 10 ani, în caz contrar să plătească cheltuielile legate de facultate. Așa se procedează la MAI și MJ. Faci școală pe banii statului, trebuie să lucrezi pentru stat.

  Răspunde
 • Se va intampla ce vrea Neagu , atunci cand mincinosul Ciuca (si altii ca el) nu vor mai cumula pensia cu salariul la stat. Esti bun si simti ca ai putere cumuleaza pensia cu munca la o firma privata !

  Răspunde
 • Trebuie sa mai treaca un mileniu pentru ca rromanika sa se vindece de cancerul socialist .
  Berbecii socialisti batuti in cap nu inteleg un lucru elementar …
  daca cineva trebuie sa faca ceva obligatoriu , va face totul in bataie de joc ..
  Medicii trebuie sa munceasca acolo unde pot da randament maxim si unde se simt utili si apreciati si nu acolo unde hotaraste un contopist socialist

  Răspunde
 • @Cocstel se intampla lucruri si mai perverse si ilegale.
  Se intamppla sa apelezi numarul cabinetului din spital pentru informatii si programari, iar la telefon sa iti zica direct ca iti face programare dar la clinica privata de pe strada X.
  Adica medicii folosesc banii publici pentru a-si plati angajatii ce in realitate se ocupa de clinica privata.
  In realitate o angajeaza secretara pentru clinica privata dar ii face carte de munca la spital ca asistenta si o pune sa foloseasca telefonul spitalului sa se ocupe cu programari pentru clinica privata.
  Asta fac majoritatea medicilor. Unii ca sa dea o falsa apartenenta legala acestei ilegalitati ii fac asistentei si un contract part tine de 2-4 ore la cabinetul privat, in caz de ceva belele sa se acoopere ca vezi doamne e legala treaba ca are si part time la privat si s-a incurcat femeia in telefoane.

  Răspunde
 • Are dreptate dl Neagu pentru ca:
  – totii medicii au migrat sau vor migra curand in privat, iar CJ Buzau si SJU Buzau cauta cu disperare sa umple golurile/sectiile cu alti medici; s-au prafuit anunturile postate pe FB sau alte situri, de angajare medici la SJU Buzau;
  – sunt foarte multi pacienti care sunt vazuti/consultati prima data la SJU+sectiile exterioare si dupa sunt chemati in privat;
  – unii medicii din Spital au program de gravida, de 4-6 ore, vin doar sa ponteze sau sa-si faca clientela, in rest fug la cabinetul particular;
  – in timp ce in SJU Buzau ( aici intra si sectiile exterioare) se chinuie sa intretina si sa faca sa functioneze Spitalul, in particular domneste luxul si opulenta; .
  Dar, dl. Neagu trebuie sa se uite in curtea Buzaului, trebuia sa observe pana acum ca CL&Primaria Buzau, DSP-ul si alte oficialitati avizeaza foarte usor constructia oriunde si oricum a asa ziselor Spitale/Clinici sau Imobile Servicii Profesionale de Sanatate ( suna popos…nu?) .
  Nota maxima pentru dl Neagu ca atinge o parte sensibila a mafiei medico-imobiliare si poate-i explica si dlui Toma ca nu e de jonglat cu sanatatea cetatenilor.

  Răspunde
 • Din pacate,spitalele de stat sunt pline de alde „doctori Mengele”,felceri, „asistente” cu nimic mai bune ,dar la fel de „profesioniste” ca „asistentele” de prin bordeluri.Cat ii priveste pe unii „doctori”,sunt destui cei care sunt doar niste snapani si ciubucari ordinari,care sunt medici ,doar cu numele.Iar cei care si-au facut studiile in facultati de stat pe banii nostri ,trebuie sa fie OBLIGATI sa respecte un contract cu statul pentru o perioada determinata,in caz contrar sa fie suspendati si sa li se interzica dreptul de libera practica pentru perioada din contract ce nu este respectata.Oare isi mai merita respectul si sustinerea personalul din sistemul de sanatate cu atitudinile si apucaturile de borfasi ,smenari,hoti,profitori,….. care nu au nici un respect pentru meserie si pacienti,ci doar pentru banii proveniti din mita si spaga,tot felul de afaceri in detrimentul oamenilor si al sanatatii publice?Categoric,NU ! De prea multe ori,actul medical al unor medici,nu este decat lipsa de profesionalism,incompetenta,impostura,crima! Ajunge!

  Răspunde
 • Presupunand ca dl Neagu are dreptate (nu are!), mi s-ar parea normal sa mai existe o alegere: aceea ca pacientul sa poate opta, la angajarea in campul muncii, intre contributia la sistemul medical de stat, sau cel privat. Vrea privat, sa contribuie acolo cat / cum vrea, dar sa nu mai dea niciun ban la stat.
  Nu credeti ca, de fapt, asta ar fi solutia?
  Contribuind la asigurarile de sanatate de stat, platim, de fapt, pentru toti lenesii, manelistii, tiganii, putorile care primesc de la stat, dar nu au contribuit niciodata. Din cauza asta, cand salariatul / contributorul are nevoie de asistenta medicala, e obligat sa faca alta alegere: fie da spaga la greu medicului la stat, fie plateste la greu, cu, sau fara chitanta (!), la acelasi medic, dar in privat.
  Dle Neagu, problema nu este la spital, ci la sitemul medical mafiot pe care il protejati!…

  Răspunde
 • Eu stiti peste ce practica am dat? Pacientii care vin si platesc consultatii si tratamente la cabinetul privat sunt apoi dusi de medic la spital, bagati in fata pentru a li se face consultatii si tratamente cu prioritate pe aparatele de la stat. Iar cei care vin direct la stat, asteapta de-i ia dracu…

  Răspunde
 • Cu totul absolut surprinzător d.p.d.v. politic, dl. Neagu a deschis cutia Pandorei într-un domeniu cu vechi racile din România ! E bine că și-a spus opinia direct, în public, merită mult o dezbatere amplă – ceea ce deja cititorii de față o și fac … Părerile sunt în majoritate de o anumită opțiune dar cred că ar trebui văzut cum au procedat alții din afară – mă refer la sistemul medical din fostele țări socialiste și nu numai – și apoi ” translatat ” și la … ” specificul ” nostru național ! Oricum, ceva LEGAL trebuie îndreptat…

  Răspunde
 • nu unde hotaraste un socialist domnule, el este obligat sa lucreze in aparatul de stat altfel plateste scoala si bani grei sa descurajeze practica si daca nu isi face meseria cu simt de raspundere si se dovedeste sa nu mai detina dreptul de a mai profesa in nici o institutie medicala asa se va face medicina competenta ca salarii au de 20 de ori mai mari ca un amarat care il jupoaie de bani pentru servicii medicale pentru care acel amarat plateste inzecit din salariu si DA sa optam pentru a contrbui la stat sau la privat NU sa fiu obligat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.