100 de tineri implicați, 15 reținuți. Buzău și Valea Slănicului

UPDATE (joi, ora 08.00): La finalul anchetei s-a dispus reținerea pentru 24 de ore pentru opt dintre tinerii traficanți.


Știrea inițială: Modernizare în rău pe Valea Slănicului și îndeosebi la Săpoca, Cernătești, Beceni și Mânzălești.

La această oră 15 tineri din mun. Buzău și comunele menționate mai sus sunt în anchetă la sediul Poliției Buzău.

Aceștia urmează a fi acuzați de trafic de droguri de risc (cannabis). Clienții lor sunt 85 de tineri din localitățile enumerate mai sus.

Dealerii din jud. Buzău au fost urmăriți de polițiști și DIICOT din luna februarie. Astăzi în zori, după ce filajul a dat roade, polițiștii au acționat pe față. În această dimineață s-au realizat 18 percheziții domiciliare la tinerii bănuiți de trafic și deținere de droguri de risc (cannabis).

COMUNICAT DIICOT:

„S-a reținut că în mun. Buzău și în comunele Săpoca, Cernătești, Beceni și Mânzălești, 15 persoane (cu vârste cuprinse între 18 și 23 de ani) ar fi procurat droguri de risc (cannabis) și ar fi transportat, depozitat, manipulat, ambalat și revândut către 85 de tineri substanțe interzise. În urma percheziției, au fost ridicate droguri (cannabis), 4.450 de lei și medii de stocare”.

Valea Slănicului. Foto: Vali Blidaru

„Ca mod de operare s-a reținut faptul că membrii grupării infracționale își desfășurau activitatea pe două paliere. Cel de aprovizionare, constituit din dealerii principali cu legături în alte județe, în special în municipiul București, de unde s-au aprovizionat, în mod constant, individual sau în comun, cu cannabis, pe care l-au distribuit ulterior pe piața consumatorilor de pe raza județului Buzău.

Al doilea palier e constituit din consumatori de droguri furnizate de dealeri principali, care au revândut la rândul lor o parte din aceste substanțe interzise pentru a-și asigura în principiu consumul propriu în mod gratuit.

În perioada stării de urgență instituite pe teritoriul României ca urmare a pandemiei cu noul coronavirus (16.03.2020-15.05.2020), din cauza restricțiilor de circulație aferente, primul palier s-a restrâns la mai puțini dealeri care s-au deplasat totuși în municipiul București în vederea aprovizionării, cu încălcarea restricțiilor de circulație, conturându-se astfel în această perioadă încă un palier intermediar, și anume cel al foștilor dealeri principali care s-au aprovizionat în comun de la primii menționați”.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

3 comentarii la „100 de tineri implicați, 15 reținuți. Buzău și Valea Slănicului

  • Viitorul țării… Lipsa de educație duce și la așa ceva. Chiar sunt curios, câte clase aveau acești tineri?

  • E jale mare! Daca pe valea Slanicului s-au înregistrat atatea cazuri cu cine sa mai strangi brazde, prune,prașilă…să mai duci o vită la pascut…Țigari, alcool, THC, Prostituție, asta vor tinerii din ziua de azi! Doamne Fereste si Păzește de Rău!!!

  • Pai daca toparlanul vroia ”bemveu”, cu ce sa-si cumpere, carte ioc, munca nu-i de el, asa ca s-a apucat tot de ”agricultura”, dar un sector ceva mai aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.