„Acum nu mă mai păcălesc. Fac plângere la poliție”

Alina, Stăncești, Vadu Pașii:Bună ziua, prietenii mei! Sper că aveți timp de o lectură, din păcate este una adevărată și nu preluată!

„În urma cu vreo 4 ani, ne-a fost spartă casa, la Stăncești, Vadu Pașii! Nu locuia nimeni acolo, toți lucram pe brânci – în altă țară! Ni s-au furat electronice și electrocasnice! Toate, nu a fost lăsat nici măcar un cablu! Toată munca și sacrificiul nostru! Știți, munca în străinătate nu-i ușoară, mănânci pe fugă, muncești peste program, vii primul și pleci ultimul pentru că vrei sa strângi niște bani, să iți cumperi ceva.

Dar, într-o noapte, un derbedeu intră în casa ta și îți fură tot! Nu doar bunuri ci și mândria și bucuria pentru care tu ai muncit ani de zile! Te face să iți pierzi speranța în oameni, iți violează intimitatea și se suie cu bocancii pe munca și inima ta!”

Surpriză, telefon de la poliție

„În cazul meu, hoțul s-a făcut dispărut, a trecut timpul. Dar, surpriză, anul trecut am fost sunată de poliție: „L-am găsit!”. Cine era hoțul ? Nicu, un băiat de la noi din sat, din Stăncești, mi s-a spus de la poliție că a mai prăduit și alți consăteni. La un moment dat a fost prins, iar de frică a spus pe unde a mai furat! Poliția m-a întrebat dacă vreau să îi fac plângere pentru a-mi recupera bunurile! Am spus că da, voi merge să depun plângere împotriva lui!”

De milă nu a făcut plângere

„Între timp am fost sunată de mama băiatului, tot de la noi din sat! Stimata doamnă a început sa plângă în telefon și să mă roage să nu îi bag băiatul la pușcărie, să-mi fie mila! DÂNSA ȘI-A LUAT ATUNCI ANGAJAMENTUL CĂ ÎMI VA PLĂTI PAGUBA! Pentru ca sunt o femeie cu frică de Dumnezeu, nu am vrut să-l pedepsesc după cum merita și am zis să-i dau o șansă! Le-am transmis că valoarea produselor furate e 500 de euro, deși eu am dat mult mai mult pe ele, am zis din nou să las de la mine! Mama lui mi-a promis că îmi va da câte 100 de euro pe lună – timp de 5 luni!”

„M-au luat de proastă!”

„Timpul a trecut, dar bani ioc! După multe mesaje mi-a dat 100 de euro, prima rată cum ar veni, în februarie! Acum, în Martie mi-a transmis să nu o mai deranjez pentru că nu are bani sa-mi dea. M-am ales în schimb cu mai multe jigniri. Adică, m-au luat de proastă, în bătaie de joc. În replică îi anunț că de data asta voi face plângere la poliție pentru spargere și furt! Chiar dacă sunt în Italia, mama va merge să facă plângere în numele meu pe baza unei procuri. Domnul polițist mi-a spus de atunci că dacă mă voi răzgândi, să îl sun!

În încheiere vă transmit multă sănătate și multe încuietori la uși. Hoții sunt unde nici nu te aștepți!”

Citește și:

loading...

6 comentarii la „„Acum nu mă mai păcălesc. Fac plângere la poliție”

 • Cam exagereaza, la inceput spune ca i-a fost furat tot din casa, toata munca si n-a mai ramas un cablu in casa, ca apoi sa spuna ca toata paguba era de maxim 500 euro. Adica mai pe romaneste era casa parasita si n-avea decat niste lucruri vechi prin ea, nimic de valoare, nicidecum munca de o viata, probabil casa batraneasca mostenita si abandonata.
  Cred ca dupa ce a analizat la rece s-a prins baiatul ca a fost luat de prost, si ca vechiturile nu faceau 500 euro nici daca le sufla cu aur.

 • Asta e o metoda celebra, folosita de multi hoti, implica de obicei ciorditorul si o ruda de-a lui. Intai sparge multe case, apoi, daca e prins, apar in peisaj mamele, surorile, sotiile etc, care incep sa planga si sa se jeleasca. Uneori platesc pagubele, alteori nu. Cei jefuiti uneori se bucura ca vor primi inapoi contravaloarea lucrurilor furate sau macar o parte si refuza sa mai faca plangere, pentru ca asa sunt santajati, iar pentru un televizor sau cateva mii de lei, lasii astia prefera sa lase hotii in libertate, sa jefuiasca si alti oameni, pentru ca astia jefuiesc aproape mereu in serie, ca fix pe asta se bazeaza metoda, pe faptul ca macar in unele cazuri nu sunt prinsi, dau inapoi alora la care au fost prinsi, iar restul e profit.

  Iar tu, Alina, esti o lasa si ar trebui sa iti fie rusine! Din cauza celor ca tine se produc aceste jafuri, voi lasati hotii sa fure in continuare si oamenii nevinovati sa sufere, ca tu nu esti nevinovata, esti complice, tu iti meriti soarta cu varf si indesat! Si sper nici sa nu recuperezi nimic vreodata!

 • Mai exista si metoda intimidarii, unii isi aduc mamele sa ii planga, dar altii isi pun tovarasii sa hartuiasca familia jefuita pana renunta la plangere.
  Din cauza asta, ar trebui ca sa nu existe posibilitatea impacarii in cazurile de genul, jafurile sa mearga in proces indiferent de dorinta victimei, insa legile sunt facute tot de niste hoti, mai elevati, cu empatie fata de fratii lor mai rudimentari, care fura din case, nu cu pixul.

 • cel care a zis ca femeia aceasta exagereaza si ca bunurile erau vechituri, ce iti pasa tie ? ti-ar conveni ca cineva sa iti fure din casa? tii partea hotului sau cum ? ma intrebi cum ai reactiona daca ti s-ar intampla tie lucrul asta. Merita condamnat hotul ala, asta e doar inceputul iar daca e lasat in libertatea va face fapte mult mai rele.

 • Ce-ar fi fost dacă ” talentele ” ascunse reieșite din postările de mai sus – indiferent că vin dinspre infractor, victimă sau comentator de pe tușă – ar fi fost utilizate în scopuri mai nobile, constructive ? Dacă fiecare dintre noi am face ( măcar ) o faptă bună, acum, înaintea Sfintelor Paști ? Pentru foarte mulți viața în țară e cumplit de grea, România pare a fi lăsată în bătaia vântului , dar, dacă fiecare am face un cât de mic gest pozitiv și tot s-ar cunoaște în mentalul colectiv al acestor vremi tulburi !… Vă mulțumesc pentru gândul cel bun !…

 • Eu , rămân fidelă zicalei: „cine fură azi un ou, mâine va fura un bou.”Wach your back!!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.