„Nu, domnule Pustai, presa nu trebuie doar să critice!”

Luni mă duceam să cumpăr pâine. Pe drum, mă strigă un prieten de la Gloria.

Îl aștepta în mașină pe Cristi Pustai, care are închiriat un apartament vizavi, ca să-l ducă la stadion.

Când vine Pustai, prietenul mă laudă. „El e, domn profesor, ziaristul care a scris că dvs. sunteți cea mai bună alegere pentru Gloria”. „Mulțumesc, dar nu trebuia, presa trebuie să critice”, a glăsuit antrenorul.

Deși, sunt convins, că antrenorul a spus asta din complezență, am pritocit asta pe drum spre magazin și înapoi.

Nu, domnule profesor, presa nu trebuie doar să critice. Unde s-ar ajunge dacă doar am critica, otova, totul ? Am distruge tot, n-ar mai exista și binele, doar răul.

Eu zic că presa trebuie să fie înțeleaptă, să critice unde s-a ales calea greșită și să-i laude sau măcar să-i remarce pe cei care au gândit și apoi făcut ce trebuie. Cum i-am deosebi pe cei care muncesc și au rezultate, de cei care stau degeaba, dacă am critica pe toți și pe toate, la grămadă ?

Revenind la fotbal, iată că eu, dar și alți colegi din presa locală, nu ne-am năpustit să (vă) criticăm, deși ați luat un punct în trei etape. Am avut înțelepciune, n-am cerut demiteri sau demisii, n-am răsturnat căruța. Să distrugi e ușor, greu e să construiești. Au urmat, iată, cinci victorii la rând. Și, tragem nădejde, altele vor veni.

În concluzie, domnule profesor, sper ca după cele scrise mai sus, să fiți de acord, chiar și într-o declarație de politețe, că presa nu trebuie doar să critice.

Ce facem sâmbătă ?

Criticăm sau lăudăm ? De la 11.00, pe stadionul din Crâng, Gloria întâlnește pe Metaloglobus. Cu o victorie, buzoienii urcă pe loc de play-off.

Citește și:

loading...

Un comentariu la „„Nu, domnule Pustai, presa nu trebuie doar să critice!”

  • Tereacă, mă uimești. Devii tot mai înțelept pe zi ce trece. Peste câțiva ani o să fii departe…

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.