1300 de militari de asalt vor fi parașutați noaptea pentru a ocupa aeroportul!

Este probabil cel mai complex exercițiu militar desfășurat vreodată la baza de la Boboc. Va avea loc în noaptea dintre 13 și 14 iunie.

„Camarazii americani vor executa la Boboc o operaţiune complexă. Cea de cucerire a unei baze aeriene aflate în posesia adversarului. Se va desfășura în noaptea de 13 spre 14 iunie. În total se vor parașuta 1300 de militari, împreună cu un batalion mixt germano-olandez” a anunțat col. Daniel Suditu, MAPN

Forţe aeriene, dar şi trupe speciale ale Armatei României vor asigura riposta, având alături aliaţi americani. Acestea sunt deocamdată singurele informații transmise public.

Acțiunea de la Boboc este parte a celui mai complex exercițiu militar NATO din acest an de pe teritoriul României. Numărul total de militari participanți se ridică la aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, R. Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina și SUA), dintre care 7.600 de militari reprezintă Armata României”, transmite MApN.

Dunărea va fi forţată pe 22 iunie la Borduşani, când inamicul va încerca să ocupe capete de pod operaţionale, într-o acţiune militară de anvergură la care participă şi infanteriştii marini români. În aceste scenarii trupele româneşti, alături de aliaţi, vor asigura riposta terestră. Între timp, la Capul Midia, sisteme de apărare antiaeriană Patriot, dar şi rachete Stinger ale aliaţilor, vor doborî aeronave care vor încerca să pătrundă în spaţiul aerian al ţării noastre. În poligonul Babadag, asaltul terestru al unor forţe ipotetice va fi respins cu foc susţinut cu muniţie de luptă.

Convoaiele de personal și tehnică, românești și aparținând unor state membre NATO și partenere, se vor deplasa, în această perioadă, pe căi de comunicații rutiere, feroviare, aeriene, maritime și fluviale către locațiile de instruire.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.