Senatorul Pufu cere explicații

În contextul creșterii prețului gazelor și a războiului Rusia – Ucraina, senatorul buzoian Vlad Pufu l-a întrebat pe ministrul Economiei de ce nu se scot gaze de la Caragele (comuna Luciu, jud. Buzău).

Vlad Pufu, senator PNL Buzău: „La Caragele, în județul Buzău, a fost descoperit în 2016 un zăcământ impresionant de gaze naturale. La acel moment, descoperirea a fost anunţată cu mare fast şi s-a vorbit despre asigurarea independenţei energetice a României, ba chiar despre faptul că vom fi un puternic exportator de gaze naturale.
https://stirileprotv.ro/…/cel-mai-mare-zacamant-de-gaze…

În 2018 ni s-a comunicat public faptul că noul zăcământ de gaze de la Caragele va intra în exploatare în 2020-2021 şi că Romgaz va executa investiţiile pentru exploatarea gazelor. Mai mulţi responsabili au venit în Buzău să-i asigure pe români că noul zăcământ va duce la independenţa energetică a ţării noastre. Directorul general adjunct al Romgaz la acea vreme, Dumitru Gheorghe Rotar, a declarat că până la finalul lui 2019 se vor face foraje pentru evaluarea potenţialului real, pentru ca în 2020 să fie îndeplinit programul de execuţie al sondelor.
https://www.zf.ro/…/romgaz-va-incepe-exploatarea…

Suntem în 2022, dar zăcământul, cel mai mare descoperit în ultimii 30 de ani, nu este exploatat nici acum.

Din acest motiv, am făcut o interpelare pe care i-am adresat-o ministrului Energiei, Virgil Popescu. I-am cerut să îmi răspundă de ce au fost oprite investiţiile la Caragele şi de ce sunt reluate abia acum, urmând să se exploateze gazul efectiv abia în 2023, când el trebuia să fie deja în exploatare?

Caragele putea fi unul dintre răspunsurile la criza energetică, în condițiile în care se estimează că ar fi vorba despre o pungă de 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Doar zăcământul Neptun, descoperit în Marea Neagră, este mai mare decât cel de la Caragele.

Aștept un răspuns de la ministrul Energiei cu privire la tema lansată”.

loading...

5 comentarii la „Senatorul Pufu cere explicații

  • Cum sa le scoată? Popescu și mafia lui respectiv Pnl, cu Mutu de Iohannis ,trebuie să le dea gratuit altora pentru a le scoate și a le vinde populatiei, acum cu doi lei, la iarna cu 30 lei.

    Răspunde
  • S-a răspuns de ceva timp la această întrebare: Românik nu deține instalațiile necesare procesării cantității de gaze naturale. De ce nu le deține… uite asta ar putea să întrebe senatorul Pufu. Poate aflăm că cineva a deservit interese externe, că oricum nu i se va întâmpla nimic grav. Tot pașalâc am rămas, degeaba unii trăiesc în bula lor ”ieuropeană”. Este sublim cum încă mai așteptăm momentul prezis de Nostradamus, cu românii ”popor ales”. Da, ne-au ales ca pe cai, ne-au căutat la dinți, la gaze, la cherestea.

    Răspunde
  • Întrebați pe Dragnea și pe Iulian Iancu .Cei doi au multe răspunsuri rusofile de dat.

    Răspunde
  • Probabil nu s-a terminat licitatia la parandarat/spaga1

    Răspunde
  • Mare nenorocit Dragnea că le-a pus taxe mai mari la nerușii care sug gazele din platoul nostru continental, așa e! Ori la impozitarea pe cifra de afaceri să nu mai tireze nemernicii ăștia toți banii din țară. Auzi la Romtelecom, cifră de afaceri de sute de milioane și profit 2 milioane euro. Caz și mai concret, la Buzău, Agricover. Cifră de afaceri în 2020 de peste 1 mld lei, profit, 27 milioane lei. Mai mare râsul iar asta acum, de doi-trei ani, că pâă acum au declarat pierderi. Cine stă ani de zile pe o piață unde înregistrează numai pierderi??? ( https://www.listafirme.ro/agricover-sa-13443360/ ). Nenorocit și Ponta că a prorogat termenul de liberalizare a prețului la gaze pentru 2021, în loc de 2018 cum ne cereau stăpânii. La vremea aia știu, nu ne păsa, n-avea cum, nu e posibil, lasă că vedem noi ce facem atunci! Iată că acum e atunci, faceți! Avem tot ce ne trebuie, ne lipsește puțină minte. Patriotismul a produs, MEREU, doar veșnica pomenire, eroi cum le zicem. Vorba domnului Mercury Freddie la întrebarea ”Cum dorești să fii ținut minte de către oameni!” iar el a răspuns ”Nu îmi pasă, eu o să fiu mort!”.
    Totuși, domnul Pufu o fi salvat mass-media, așa cum a afirmat că-i este motivația pentru care candidează pentru un fotoliu de senator?!?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.