Cu începere de luni. Vezi AICI ce trebuie să faci

Facilitate oferită de statul român angajaților care vor accesa internetul pentru a se autorecenza.

Salariații care vor intra cu începere de luni pe recensamantromania.ro și vor obține la final dovada autorecenzării vor obține de la angajator o zi liberă (la o dată stabilită de comun acord – în maximum 12 luni).

Autorecenzarea începe luni 14 martie și se încheie peste două luni (15 mai).

Ce spune legea

(1) Persoanele salariate care se autorecenzează prin intermediul internetului au dreptul la o zi liberă, plătită, în scopul încurajării utilizării cu predilecție a acestei metode. Dovada autorecenzării on-line se realizează prin prezentarea codului de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării.

(2) Codul de confirmare a încheierii cu succes a autorecenzării este generat automat de soluția informatică funcțională pe site-ul recensământului pentru fiecare formular individual transmis cu succes către baza de recensământ RPL2021.

(3) Angajatorii persoanelor care fac dovada autorecenzării on-line au obligația de a le acorda acestora ziua liberă, plătită, prevăzută la alin. (1), la o dată stabilită de comun acord cu persoanele îndreptățite. Ziua liberă plătită se acordă în termen de maximum 12 luni de la data realizării cu succes a autorecenzării.(4) Se acordă o singură zi liberă, plătită, unei persoane salariate, indiferent dacă aceasta a realizat autorecenzarea on-line pentru sine și pentru alți membri ai gospodăriei, sau pentru alte persoane conform prevederilor art. 43 din prezenta ordonanță de urgență.

Buzoienii care cred că nu se pot descurca singuri pot beneficia de ajutor la unul din centrele de mai jos (e considerată tot autorecenzare):

Recensamant-AFIS_compressed

Citește și:

loading...

5 comentarii la „Cu începere de luni. Vezi AICI ce trebuie să faci

  • Pariez ca angajatul va avea o zi libera dar neplatita ca nu e treaba antrepenorilor ca statul mafiot vrea sa afle cate oi are de muls .Garantez ca orice angajat din privat va fi concediat daca va face gargara cu dreptul la o zi libera platita .
    P.s. Nu e treaba mediului privat sa sponsorizeze actiunile statului mafiot

    Răspunde
  • Numai pentru purcelusii de la stat este valabil …numai la furaciuni …psd -isti spurcati …ptiuhhh !

    Răspunde
  • Așa e bukk! Eu sunt și angajator (administrator unic firmă) și salariat al firmei. Sunt în mare încurcătură. Să mă autorecenzez sau să-i las pe cenzorii plătiți de guvern să o facă! Am cugetat și am hotărât, ca un cetățean responsabil, să mă autorecenzez și să-mi dau liber pe data de 25 decembrie.

    Răspunde
  • Asta e o magarie nesimtita! Sa fie mituiti, din taxele oamenilor, aia care se obosesc sa dea cateva click-uri, ca asa au interes unii.

    Cand o sa se dea o saptamana libera si pentru votare? Poate vor recurge si la asta cand isi vor da seama ca vor ajunge la 10% populatie votanta si sistemul e pe cale sa se prabuseasca, pentru ca toti sunt hoti si nepriceputi si nu ii vrea nimeni pe niciunul din japitele de politicieni.

    Răspunde
  • Alta goanga de la UE.Si statul vrea sa stie cate bibilici sau ciori ai acasa ca la anu sa poata sa te jupoaie cu noi taxe. Lasa autorecenz.ca nu ai nici o zi libera,dar trebuie sa ne gandim ce va fi de la anu ca tu pe propria raspundere ai declarat in scris. Noooo

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.