15 vietnamezi lucrează la drumurile din Buzău. Vezi foto

„Sunt niște chinezi la noi pe stradă. Nu știu românește. Dacă poți, vino acum să-i vezi”, i-a transmis azi dimineață un prieten reporterului buzoienii.ro.

Informația s-a dovedit corectă, numai că muncitorii de pe strada Primăverii nu erau chinezi, ci vietnamezi.

Premieră la Buzău, muncitori din Vietnam

Au fost aduși la Buzău de firma care asfaltează ultimele drumuri de pământ din municipiu.

„Suntem 15 veniți la Buzău. Șapte lucrăm aici, opt pe altă stradă. De ce am venit în România ? For money”, ne-a spus unul dintre ei, care vorbește englezește.

„Să știți că patronul care i-a adus a fost inspirat. Vietnamezii fac treabă bună. Sunt serioși, muncitori, iau pauze mici. Probabil că se vor supăra unii pe mine, dar lucrează mai bine decât românii”, ne-a spus proprietarul unei case de pe strada Primăverii, opinie întărită și de o vecină.

Cu ajutorul vietnamezilor, lucrările pe Primăverii progresează, zilele următoare urmând să se toarne beton și pe cealaltă jumătate a străzii.

Asfaltarea acestei porțiuni a străzii Primăverii s-a dovedit una mai anevoioasă decât s-a prevăzut. Muncitorii s-au chinuit să spargă betonul turnat înainte de 89, pentru a putea excava și coborî nivelul străzii. Altfel, curțile oamenilor ar fi fost cu o jumătate de metru mai jos.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

6 comentarii la „15 vietnamezi lucrează la drumurile din Buzău. Vezi foto

 • Foametea de bani ii face pe patroni sa prostească vietnamezi, cu românii nu mai merge, le e frica sa nu si.o ia. Păi cât de ușor e să îți bați joc de unii ce nu stiu românește si sunt saraci cu duhul…eram si noi ca ei prin europa…

 • Stimate domn reporter…
  Nu am nimic cu ei…
  Nu sunt rasist!
  Totusi ai face bine sa te documentezi pe ce salariu muncesc si iti vei da seama de ce lucreaza mai bine ca romanii!
  Romanii au fost, sunt si vor ramane o natie inventiva si muncitoare,insa parca le-a ajuns cutitul la os si vor mai mult.
  Din multe surse acestia sunt platiti mai bine ca romanii de aceea diferenta lucrarilor.
  Cred ca angajatorii ar trebui sa gandeasca de 2 ori inainte!

 • Cei care vin sa munceasca in constructii sunt platiti cel putin la fel de bine ca romanii, din cauza ordonantei 114, care ridica salariul minim pentru anumite coduri CAEN la 3000 lei. La banii astia mai adaugati cazare, transport, asigurari, hrana si veti ajunge la un cost per vietnamez mai mare decat costul cu un roman. Sunt niste firme prin Buzau care deruleaza in acest moment astfel de experimente. Eu observ si ma amuz. Iar harnicia vietnamezilor nu e la nivelul despre care se povesteste. Sunt vietnamezi care vinerea nu mai vin la munca, pe motiv ca au muncit deja destul in restul saptamanii.

 • Pentru Alex sa stii ca salariul vietnamezilor este de 4000 de ron lunar plus cazare si mincare. Iar unii dintre ei sunt veniti chiar cu familiile in Tara noastra.

 • 4.000 ron net ?
  Daca e asa, plus cazare, plus mancare se duce un salariu spre 5.500 ron.
  Cati dintre muncitorii romani buni (exceptand panaramele care nu fac nimic) primesc suma asta ?! De ce nu se dau romanilor banii astia ? Ar veni cu miile inapoi !

 • Printr-o oug data de D_na Veorica Vasilica Dråcila orice patron care angajeaza straini (un grup de pna l 30 de oameni ) primesc din partea statului Român o subventie, mai ales daca cei ce au fost angajati sunt proveniti dintr_o tara subdezvoltata. Asa ca noi Romanii in timp pentru ce sa ne mai intoarcem sa muncim in tara? Daca guvernul roman ii ajuta pe patroni ca sa aduca straini in tara sa munceasca?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.