Jumătate dintre râmniceni lucrează la Buzău!

„De unde sunteți, băieți ?”

„Din Rm. Sărat!”, au răspuns muncitorii care lucrează la trotuarele de pe Bd. Republicii din orașul Buzău.

„Suntem 20 care venim zilnic de la Rm. Sărat, firma ne decontează transportul”, ne-a spus directorul de producție de la Tehnomet Buzău. Și eu vin la Buzău, inclusiv soția care lucrează la fabrica de ulei.

De la Rm. Sărat vine zilnic la Buzău și Ionel Tociu, directorul AJOFM Buzău. De la dânsul a venit și confirmarea „oficială”:

„Da, să nu vă mirați! Jumătate dintre râmnicenii apți de muncă, patru-cinci procente peste 50% apreciez eu, vin zilnic la serviciu în orașul Buzău. Un sfert merge la Focșani și abia un sfert rămâne la Rm. Sărat. Din păcate, din industria care a fost la Rm. Sărat s-a ales praful. Doar Fermitul mai funcționează, dar ca să vă faceți o idee, doar cu o sută de muncitori din câteva mii câți erau înainte!”.

Ionel Tociu, alături de Cici Manolescu de la ITM, doi dintre cei mai cunoscuți râmniceni din județ

Speranța e că după inaugurarea autostrăzii de la Rm. Sărat spre București, distanță care va fi parcursă în mai puțin de o oră și jumătate, se vor găsi firme interesate să facă producție și la Rm. Sărat. Forță de muncă se găsește.

Notă. Desființarea industriei de la Rm. Sărat a dus la o depopulare masivă a orașului. De la 39 de mii de locuitori în 2002, Rm. Sărat are, oficial, azi cu 10 mii mai puțin. În realitate, numărul râmnicenilor din oraș e și mai mic, unii dintre ei mutându-se la casă în comunele din jur, dar păstrându-și buletin de Rm. Sărat. La fel s-a întâmplat și la Buzău și în orice alt oraș mai măricel din România.

Citește și:

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.