„La ce se întâmplă acum, cu urme de urs sub podul Mărăcineni nu mai concep așa ceva”

„Da, în toamna trecută s-au acceptat relocări de urși în jud. Buzău, la Siriu și Gura Teghii”.

Informația e oficială, cuvintele de mai sus au fost rostite ieri de prefectul Daniel Țiclea.

Daniel Țiclea, prefect Buzău: „La ce se întâmplă acum, cu urme de urs sub podul Mărăcineni și la balastierele de pe râul Buzău este exclus să se mai întâmple așa ceva. Nu vreau să concep că se mai poate discuta despre relocări de urși în jud. Buzău”.

Urma de urs găsită de un buzoian sub podul de la Mărăcineni

Prefectul Țiclea e susținător al ideii că urșii care provoacă în mod repetat daune în intravilanul localităților trebuie extrași de vânători.

Aseară, s-a emis RO ALERT la Joseni (comuna Berca).

În ultima săptămână, cele mai mari probleme le-a făcut ursul în comuna Merei (vezi foto mai jos):

Pentru acest urs de la Merei există aprobare de extracție.

Citește și:

loading...

12 comentarii la „„La ce se întâmplă acum, cu urme de urs sub podul Mărăcineni nu mai concep așa ceva”

 • Confirma ochelaristu’… Un popor de indivizi cu probleme grave la cap! Daca ursii au OFICIAL mai multe drepturi decat oamenii/cetatenii platitori de taxe(cam multe si cam mari de la un timp). „Cireasa” de pe tort ar fi ca unu’ din gunoaiele astea de ursi relocati(carora nu le vad rostul in salbaticie/natura), ar fi sa omoare un om (nu e exclus), in viitorul apropiat. Atunci ce mai zice prefectul? Presupun ca are constiinta curata ca lacrima. Oare ARE constiinta?!

  Răspunde
 • Prostia umana in actiune!La toate nivelurile!Ne mai miram ca suntem cum suntem!

  Răspunde
 • ..v-am scris că au dat drumul la urși ….lockdown pe bază de animale sălbatice…ca să nu mai iasă omul din casă!….pe sistemul: ‘ursul, băă!…

  Răspunde
 • Sint curioasa de ce nu a fost instiintata populatia din cele 2 comune despre faptul ca au fost relocati ursi la momentul in care s-a intimplat acest lucru. A propos, nu a fost nicaieri specificat nr de exemplare de ursi relocati. O fi….secret???!

  Răspunde
  • Jura el pe roșu c-au fost relocati urși doar in acele două comune ?!

   Ia intreaba-l dumneata, domn’ redactor, recunoaște ca-n comunele Mărgăritești și Murgesti au fost aduse exemplare de ursi, atât masculi cat și femele sau nu ?!
   Poate așa își explică lumea și ce căuta acel urs in Zărnești, in partea dinspre E85…

   Te pomenești că-i pura coincidenta tot valul acesta de urși din ultima săptămână, printr-un anume areal geografic/zona a județului !

   Răspunde
   • Am înțeles ca au fost relocați urși și pe raza comunei Tisău, în zona Ciolanu, dar și zona Istrița.
    Așa că ar fi bine să nu credem chiar tot ce ni se spune, referitor la afirmații cu urși aduși „doar la Siriu și Gura Teghii” .
    Astăzi au fost trimise mesaje RO-ALERT iarăși cu urs în zona Schitului Ciobanoaia.
    Este clar ca sunt mai mulți urși pe raza comunei Merei, minim doi, unul în zona Gura Sarații-Monteoru și altul în zona satului Valea Puțului.
    Interesant ar fi să ni se spună:
    1.cine aprobă aceste relocări?
    2.dacă au fost înștiințați sau întrebați cetățenii de pe raza UAT – urilor unde s-au făcut relocările? sau poate cetățenii nu prea contează…

    Poate dl. jurnalist face o solicitare oficială, pentru a se comunica nr. exact de urși și locațiile.
    Am fi foarte curioși să aflăm…

    Răspunde
    • Sustin ideea ca jurnalistu…. intr – o pauza de la laudarea primarului toma…. sa faca demersurile atit la Prefectura Judetului Buzau cit si la Romsilva, prin Directia Silvica Buzau, si sa informeze cititorii despre numarul total de ursi relocati si mai ales despre zonele in care au fost relocati. Spor la documentare.

     Răspunde
 • ”Amărâtul” acesta de prefect, numit, un amplu economist de la ”drumuri” în principal, a ascuns județului că un potențial pericol, odată cu ieșirea din hibernare și timpul fătărilor, îi pândește pe cetățeni. Păi acum te arăți, viteazule, să ”recunoști” evidența? Se vrea și ăsta parlamentar pe modelul Avrămescu, crescut din mucegai și bălegar, bacovienește vorbind, crescând într-o zi cât alții în 3 ani. Nu merge! Nu mai merge! Până acum îi bătea zăpada la cur în fiecare an, acum s-a îngroșat treaba. Vrei să fii european, cetățean model, să respecți legea, autoritățile plătite în acest sens… NU AI CU CINE!!!
  Personal nu sunt capabil să ucid nici măcar un pește, dar ferească sfântul de unii mai slabi de înger, care din munca zootehnică trăiesc și se văd lăsați să flămânzească! Ăsta-i penelist, prefectul. Istoria se repetă, să nu sperăm la un alt 1907! Bulangiule (în sensul de norocos), dă mai repede ordin potrivit OUG nr. 57/2019, art. 252, alin. 1, lit. e, că altfel nu vă mai apucă rocada…!

  Răspunde
 • Pe care considerente l-au luat pe acest om de la Drumuri și l-au numit prefect? Pe aceleași ca și Avrămescu la Galați (mai mare rușinea pentru ditamai județul că a acceptat așa ceva!!!)? Ăsta (prefectu sufletului) sigur va candida din partea pnl la parlamentare. Bine, partidul nu mai contează, psd s-a umplut cu foști peneliști și useriști, penelul de useriști, tot zilele astea, presa tace. Se freacă între ei, pe bani, și noi stăm chitiți că ne mănâncă jivinele?!?

  Răspunde
 • Tara condusa de idioti cronici, la toate nivelurile!

  Pai bine bai, animalelor, dar nu trebuia anuntata populatia din zonele in care NU ERAU URSI DE DECENII ca au fost ADUSI URSI??? Tembelii dracului, e primavara, oamenii se duc in padure, cu treaba sau de placere! Si stiu ca in padurea aia NU SUNT URSI!! Iar daca dau nas in nas cu ursii cum raspundeti voi, gusatilor tembeli? CUM?

  ‘ti-ai dracu’ sa fiti de gusati fara creier dar plini de tupeu! Rascoala meritati!

  Răspunde
  • Daca oamenii se muta la padure,ursul se muta la oras

   Răspunde
 • Sunt de acord cu faptul ca oamenii nu sunt informati de locatiile unde au fost dusi acesti ursi.Dar nu ar fi mai bine sa infiintam o zona geografica protejata unde ursii sa fie la ei acasa.Ca munti avem si in jud Buzau si in jud Prahova.Sa nu i mai plimbam ca pe maidanezi,dintr un judet in altul,hoteste.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.