UPDATE. Ședință ACUM a liderilor de sindicat

Promisiune făcută azi profesorilor de politicianul buzoian.

Într-o postare pe facebook, Marcel Ciolacu a anunțat că viitorul guvern „va crește salariul profesorului debutant la nivelul salariului mediu brut pe economie”.

În acest moment, salariul mediu brut pe economie este de 4.000 de lei.

Salariile profesorilor care nu sunt debutanți ar urma să fie majorate corespunzător.

Profesorii mai cer o creștere de 2.000 de lei brut încă de acum, dar guvernul n-a oferit decât 1.000 (585 de lei net).

La această oră, liderii sindicali sunt în ședință și discută dacă să accepte promisiunea lui Ciolacu sau nu.

Citește și:

loading...

5 comentarii la „UPDATE. Ședință ACUM a liderilor de sindicat

  • Buna seara. Pentru a nu crea discriminare, guvernul trebuie să crească salariile TUTUROR bugetarilor cu același procent cu care că creste VENITUL profesorilor debutanți? Chiar daca ar trebui sa crească taxele pentru patroni, trebuie sa înțelegem că nici un stat nu poate funcționa fără o salarizare corespunzătoare a TUTUROR bugetarilor, nu doar a unora dintre ei!

    Răspunde
    • În primul, avem nevoie de reformă administrativă. Mai puține comune, mai puține orașe și municipii, mai puține județe, mai puține ministere, deci mult mai puțini bugetari! Acolo unde se poate, totul trebuie digitalizat!
      Avem nevoie de oameni bine pregătiți și în rândul bugetarilor, de oameni bine plătiți care să își facă treaba cu profesionalism în interesul tuturor. Puțini și buni, decât mulți și proști.

      Răspunde
    • Ce aberatii poti scoate. Pai majoritatea au deja salariul mult mai mare. In unele institutii, pana si angajatii cu liceul au salariul mai mare ca profesorii. Tu probabil esti ala care tipa sa se mareasca in administratie, iar de data asta ti-a fost rusine sa mai spui, ca sa nu te injure iar lumea, ca data trecuta. Aveti salarii prea mari inca, zi merci ca ai serviciu, si asa sunteti prea multi si frecati menta majoritatea.

      Cea mai mare problema e inechitatea, ca si in sistemul de invatamant, dar mai ales in politie, unii isi dubleaza veniturile din cauza unor portite legislative care sunt deschise doar celor cu pile.

      Răspunde
      • Și care-s portițele? Luminează-ne și pe noi, că de vorbe goale nu ducem lipsă.

        Răspunde
  • Ce ușor este să promiți!
    Promisiunea este zero barat în România.
    Avem de 12 ani o lege a educației care NU se aplică. Lege care spune că educația primește 6%PIB. In realitate, rareori trece de 3%, iar anul acesta este la 2 și ceva.
    Dacă legea nu se aplică, a vorbi despre promisiuni, angajamente, este pierdere de timp.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.