Cine îl vede trebuie să sune la 112

În această seară, 29 februarie, în jurul orei 22.00, polițiștii din Buzău au fost sesizați prin apel 112 că un pacient al Spitalului de Neuropsihiatrie Săpoca, secția Ojasca, a părăsit fără drept unitatea medicală în care era internat pentru măsură de siguranță.

Sunt numiți pacienți, dar în realitate sunt condamnați cu probleme psihice, care nu pot fi încarcerați în penitenciare.

Sorin Mocan (36 de ani din Tâmboiești, Vrancea) a fost arestat în 2018 pentru agresiune sexuală a unei fetițe de 11 ani și furt a telefonului mobil. În timpul cercetărilor, anchetatorii au găsit că bărbatul suferă de probleme psihice grave și în loc de penitenciar a fost cazat într-un spital cu regim special

Urmare a sesizării, au fost mobilizate cu operativitate echipaje din dispozitivul de ordine publică, dar și polițiști de investigații criminale, luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale și jandarmi.

Polițiștii au demarat activitățile specifice în vederea depistării persoanei și înlăturării oricărei eventuale stări de pericol.

Concomitent, au fost organizate și instituite filtre pe căile principale de acces.

Bărbatul, Mocanu Sorin, în vârstă de 36 de ani, din comuna Tâmboești, județul Vrancea, a fost dat în urmărire la nivel național.

Semnalmente: înălțime 1,75 metri, constituție atletică, păr tuns scurt, ochi albaștri, ca și particularitate prezintă postura ușor aplecată în timpul mersului.

La momentul plecării din unitatea medicală, era îmbrăcat cu pijamale.

Persoanele care pot oferi informaţii care să conducă la depistarea persoanei sunt rugate să apeleze numărul unic de urgenţă – 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Citește și:

loading...

2 comentarii la „Cine îl vede trebuie să sune la 112

  • La cum s-au făcut angajările acolo,era de așteptat.Spagi,spagute și șpăgari.

    Răspunde
  • Înainte să judecăm, să ne informăm totuși.
    In spitalul de psihiatrie Săpoca sunt internati pacienți cu fapte penale ca si deținuții din penitenciare.
    Totuși aceia au avut discernământ, pacienții psihici, nu.
    Acolo există supraveghere speciala cu dotare corespunzătoare dar și ca număr de personal.
    Credeți ca o asistentă medicală si un infirmier fără aptitudinile de luptători ca cei de la jandarmerie poate să supravegheze simultan 50 pacienți cu potențial maxim de periculozitate in condițiile in care aceasta are de întocmit si acte că suntem in țara hartiilor… Si intre timp să mai facă și internari.
    Atata timp cat legislația sănătății mintale dar și normativul de personal (lege din 2010, o asistenta medicala la 8-12 pacienți normali psihic, iar la psihiatrie in prezent peste 50 pacienți) nu se vor modifica aceste lucruri se vor repeta. Iar cei care vor raspunde vor fi angajații in contact direct cu pacienții, nu Ministerului care nu a luat masuri corecte nici la evenimentele trecute!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.