Poate fi văzut în intersecția din Bariera Ploiești

Reporterul l-a văzut de câteva săptămâni pe bătrânelul cu sticla de lapte în intersecția din Bariera Ploiești.


Omul are câteva sticle cu lapte și se strecoară printre mașini în încercarea de a le vinde șoferilor și pasagerilor care așteaptă la semafor:


Astăzi, reporterul a intrat în vorbă cu el.

– Câți ani aveți ?

– Mulți, taică. 88! Sunt născut în 1936. I-am prins, când eram copil și pe nemți, și pe ruși. Nemții, de treabă, rușii nu. Să vă spun când veneau la noi la Spătaru…

– Sunteți din Spătaru ?

– Din Costești. Vin la două zile aici, la oraș, cu autobuzul. A două vaci cu lapte. Vaci de rasă, bălțate. Uitați aici ce gras e laptele lor. Costă 15 lei, sticla asta de doi litri.

– La 88 de ani, să veniți cu autobuzul, să stați aici în picioare, printre mașini. De ce faceți asta ?

– Am oleacă de pensie. Am lucrat și la CAP, dar și Buzău, la Perla. Dar acum am un necaz, feciorul meu e bolnav, căzut la pat. Trebuie să fac rost de bani, pentru medicamente, tratament…

L-am lăsat pe bătrânel să-și facă treaba, urmărindu-l câteva minute de la oareșce distanță. Își ține traista cu sticlele de lapte pitită între arbuștii din părculeț. Unii oameni cumpără, alții îi dau câțiva lei din respect:


Cu respect l-a privit, după scurta discuție, și reporterul. „La 88 de ani să continui să muncești, să-ți ajuți în continuare copiii…”

Citește și:

loading...

9 comentarii la „Poate fi văzut în intersecția din Bariera Ploiești

 • Cunosc personajul, vinde și oua. Il aduce aproape zilnic în oraș o femeie cu un wolkswagen. Ouale cred că sunt aceleași în fiecare zi, nimeni nu le cumpăra, dar ii oferă câțiva lei bătrânului din mila. Daca e o simpla înșelătorie, gen mana întinsă fără o poveste nu primește nimic, nu știu. Dar au apărut prea mulți de tipul asta, care mimează faptul ca și muncesc, dar mai mult cerșesc. Mai sunt și cei cu maturile, și cei fără bani de reteta, etc.

  Răspunde
 • Ca-i pe bune, ca-i inselatorie, faptul ca un om de 88 de ani trebuie sa stea in strada pentru niste bani arata cat de defecta e tara asta dupa 34 de ani de „social-democratie” si „liberalism”, impreuna sau separat, dupa modelul colonialist din secolele 16-19.
  Parca suntem blestemati, timp de 40 de ani comunistii cu secera si ciocan au reusit sa ne dea inapoi 100 (pentru binele nostru superior, evident, in caz ca ii suna cuiva cunoscut si a mai auzit pe meleaguri buzoiene povestea de curand) iar urmatorii 34 de ani neo-comunistii (batem si cu astia minim 40 sigur) imbracati in haine rosii cu trandafiri la piept sau in haine galbene cu sageti spre dreapta ne spun vorbe frumoase in timp ce fac acelasi lucru pe care l-au facut parintii si bunicii lor cu steaua rosie in frunte.

  Răspunde
  • Cerșetoria, mica ciupeala, nu va reprezenta niciodată starea unei națiuni, ci educația. Am creeat noi mitul urban al bunicuței cu legăturile de pătrunjel, al bunicului cu 2 gutui de vânzare. Si psihologic a lucrat. Ne repezim sa dam un leu, doi, încurajând aceasta practica. Si din păcate ajunge după ani sa ne definească ca națiune.

   Răspunde
 • L-ai facut celebru acum, o sa il vaneze comunitarii, asa cum fac si cu cei care vand produse de la tara in piata. Oricum politia comunitara nu are altceva de facut.

  Răspunde
 • Nu mai compatimiti pe oricine că poate nu ii stiti povestea vieții. Întrebați vecinii din Costești de povestea lui si veți fi uimiti.

  Răspunde
  • Il gasim de ani de zile de-a lungul Unirii Sud, in centru. Care este, de fapt, situatia acestui batran?

   Răspunde
 • faptul ca vinde ceva asta nu inseamna ca cerseste ,e foarte greu sa tii o vaca cu lapte la varsta lui fara ajutor. ca minte sau nu este constiinta lui dar un lucru este cert pensia de c.a.p pe care multi de la tara o au (chiar daca se afla sau nu in aceasta situate) te impinge la astfel de gesturi demne de mila, nu ai cum sa traiesti cu asemenea pensie ci te chinuiesti de pe o zi pe alta, sperand ca nu vei mai apuca ziua de maine .

  Răspunde
  • Aici gresesti. Exista indemnizatia sociala pentru pensionari, numita popular pensia minima, care e aprox 1300 lei la care se adauga si alte indemnizatii sociale (ajutoare de incalzire, bani de masa, etc), iar la final cand faci calculul ajung sa incaseze lunar mai mult decat un pensionar care a muncit 40 de ani pe salariul minim intr-o fabrica.
   Iar daca mai are si un fiu cu handicap imobilizat la pat, numai de pe urma aluia incaseaza lunar mii de lei ajutoare si indemnizatii de handicap.
   S-ar putea ca mosul lunar sa castige de la stat mai mult lunar decat unii care sunt angajati cu titlu de sefi prin fabrici sau magazine.

   Răspunde
 • CA MIINE IL VEZI PE TATAIE CU O VILUTA IN SPATARU DE ZICI DE UNDE A AVUT BANUTI DE MINE DE LA TINE SI UITE ASA A RASARIT O VILUTA MICA

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.