22 de comune şi un oraş din Buzău nu au curent după ninsoarea de azi-noapte! Poliţia rutieră solicită din nou cauciucuri de iarnă!

(Ora 15.00): Conform informării distribuitorului de energie electrică sunt înregistrate în acest moment următoarele localități nealimentate cu energie electrică: Viperești(partial), Nehoiu(partial), Pîrscov(partial), Cozieni(partial), Brăiești, Bozioru, Berca(partial),  Odăile, Mânzălești(partial), Lopătari, Bisoca, Bălăceanu(partial), Valea Râmnicului, Oreavu, Cătina, Chiojdu, Topliceni(partial), Buda, Valea Salciei, Potgoria, Racovițeni, Murgești, Tisău(partial).

22 de echipe acționează pentru remedierea defecțiunilor și realimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor. 

          Pe drumurile naționale și județene din zona de munte a județului se circulă în condiții de iarna. Pe aceste segmente de drum se acționează cu utilaje și material antiderapant, personalul din cadrul Serviciului Rutier IPJ Buzău solicitând participantilor la trafic, ce vor să tranziteze aceste trasee, să își echipeze corespunzător autovehiculele și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri. 

         Recomandări pentru participanții la trafic

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi, sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.

Asiguraţi-vă o vizibilitate bună în habitaclul maşinii prin curăţarea parbrizului, geamurilor laterale şi a lunetei şi să aveţi în perfectă stare de funcţionare sistemul de climatizare şi ştergătoarele de parbriz.

Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă, sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

loading...

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.