Pictorul buzoian Marian Nica expune la Galeriile de Artă

Până pe 11 aprilie, buzoienii amatori de pictură sunt invitați să treacă pe la Galeria de Artă din Buzău. Pe simeze sunt așezate tablourile pictorului buzoian Marian Nica, iar într-un colț, câteva, și ale tatălui său, C-tin Nica. Sunt lucrări cu teme diverse, de la peisaje rurale și urbane, la natură moartă. Cele mai multe tablouri sunt dedicate Veneției, iar unul reușit, străzii Cuza Vodă din municipiu. 

Marian Nica, la vernisaj

„A fost o lună grea pentru mine. Cele mai multe tablouri expuse au fost realizate în ultimele săptămâni. Pictez și ziua și noaptea, acasă la mine, în cartierul Poștă, iar vara și pe str. Independenței, unde am improvizat un atelier într-o cameră neîncălzită. Pictez de când mă știu, asta sunt, pictor, n-am avut altă meserie. Aplecarea către pictură am moștenit-o de la tatăl meu, de asemenea pictor. Am tablori la expoziții din țară și străinătate, unele sunt de vânzare, altele nu. Îi invit pe buzoieni la expoziție, sper să le placă” a precizat Marian Nica.

 

 

 

 

 

 

Fotografiile reușite ale tablorilor din acest articol au fost realizate de experimentatul Lucian Mănăilescu, pe zi, iar cele nereușite, pe înserat, aparțin subsemnatului, încă un profan într-ale fotografiei. Se poate da clik pe fotografie pentru mărire.Autoportret – C-tin Nica

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.