Iată cât e amenda pentru cei care taie ramuri/copaci fără aprobare. Dezbatere publică a regulamentului de tăiere/toaletare a copacilor din Buzău

„Se sancţionează cu amendă cuprinsă între 200 şi 1000 lei încălcarea prevederilor în cazul persoanelor fizice, iar în cazul persoanelor juridice se sancţionează cu amendă cuprinsă între 1000 şi 5000 lei”

Atât va fi amenda pentru cei care taie ramuri sau copaci cu de la sine putere de pe domeniul public.

Cel puțin așa prevede regulamentul care se află acum în dezbatere publică și va fi votat de consilierii locali în luna aprilie.

Tăierile de pe domeniul public vor fi executate exclusiv de Urbis Serv și doar după ce o comisie condusă de viceprimarul Ionuț Apostu își va exprima avizul. Iată componența comisiei:

 • președinte – viceprimarul Municipiului Buzau
  membru – un funcţionar cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului din cadrul aparatului de specialitate al primarului
  doi angajaţi cu atribuţii în domeniul protecţiei mediului, desemnaţi din cadrul unităţilor subordonate Consiliului Local al Municipiului Buzau ( ex. Politia Locală, SC URBIS SERV SRL);
  un specialist desemnat de conducerea Direcţiei Silvice Buzău – membru.
  un angajat din cadrul aparatului de specialitate al primarului – secretar.

Comisia analizează cererile care au ca obiect tăierile de doborâre, tăierile de întreţinere sau de corecţie ori alte intervenţii asupra arborilor şi arbustilor aflaţi pe domeniul public şi le avizează favorabil sau nefavorabil, în această ultimă situaţie, urmând a motiva soluţia.

Regulamentul poate fi analizat accesând documentul inserat mai jos (click pe săgeată pentru a trece la pagina următoare).

Gestionarea copacilor de pe domeniul public revine primăriei, instituțiilor în cazul copacilor din propriile curți și persoanelor fizice/juridice în cazul arborilor aflați pe proprietatea lor.

NORMATIVProiectH_Regulament_taiere_spatii_verzi
Anunţ Public
loading...

5 comentarii la „Iată cât e amenda pentru cei care taie ramuri/copaci fără aprobare. Dezbatere publică a regulamentului de tăiere/toaletare a copacilor din Buzău

 • daca asteptam sa vina primaria sa curete pomii din fata blocurikor ne-am nenorocit va fi jungla in buzau si tantarii ne mananca de vii sau …am inteles scuze cred ca dragnea si mafiotii lui vor sa termine populatia romaniei ca nu are bani sa plateasca pensii si salarii si daca suntem mai putini e ok pentru ei d-le primar si noi ne pricepem sa curatam un pom aceasta hotarare daca se aproba este cea mai proasta decizie luata

 • Pardon să îmi scoată mie ochi o creangă de copac și să mai aștept ca să vină vreo nouă comisii ca să vadă și în final nu se taie credeți că doare pe cineva că la un vînt mai puternic se rupe o creangă de pom și cade în capul cuiva sau sparge geamul al unui autoturism . noi vedem primi care lăstar sau cracă de pom ne în curcă așa că o executăm chiar la orice oră mi mare prostie ca aceasta nici că există ca și scoaterea gardurilor vi care sunt o gură de oxigen pură și aspect frumos ar fi cea mai mare prostie .dacă cei din consiliu nu mai au ce face să meargă la munca cîmpului ca să își găsească ocupație si să nu se mai bage în rahat că pute.

 • Asa dispare si putinul spirit cetatenesc ramas. Sunt atatia care au timp liber si chiar pricepere pentru ingrijirea unui copac care poate deveni stanjenitor prin crestere la un moment dat. Mai inainte de comisii. Mai degraba s-ar trece asta in aprobarea asociatiei de proprietari dupa consultarea majoritatii locatarilor si in caz de neintelegere sa intervina primaria ca for tutelar. Disparitia gardului viu nu este o masura buna. Intrebati cetatenii la dezbaterile pe care le organizeaza primaria.

 • Să îi penalizeze ,zic eu ,copacii sunt plămânii orașului ,și așa destul de sufocat .Amenda îi poate ține deoparte și nu vor mai exploata pădurile județului .

 • Prea multa politica. Mai avea putin si chema de la parlamentul european un reprezentant. Bai baieti, fiti cu mintea pe umeri. Ca prosti avem destui in tara.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.