Ce trebuie să știe șoferii care vor accesa mâine dimineață podul de la Mărăcineni

Au mai rămas doar câteva până la închiderea podului metalic de la Mărăcineni (sens Rm. Sărat către Buzău) – care va intra în reparații capitale.

În această noapte, la ora 24.00, muncitorii vor pune bariera cu câțiva metri înainte de accesul pe podul vechi (vezi foto de mai sus), iar mașinile vor fi direcționate către podul nou.

Pentru următoarele 130 de zile, circulația pe ambele sensuri se va desfășura doar pe podul nou, ceea ce se va transpune în cozi kilometrice de mașini – de o parte și de alta a podului.

„Nebunia” va începe încă de mâine dimineață, după 06.30 când valurile de muncitori și elevi vor accesa podul înspre sau dinspre orașul Buzău.

Din experiențele trecute, coloanele vor ajunge până înspre Poșta Câlnău (de o parte) și dincolo de McDonalds în oraș, dar aceste ipoteze pot fi unele optimiste.

În ultimele zile, muncitorii au trasat pe asfalt cu vopsea galbenă, atât dinspre Buzău, cât și dinspre Rm. Sărat, marcaje pentru a evidenția noile trasee ce trebuie parcurse de șoferi.

De asemenea, au fost plasate balize cu același rol.

Pe parcursul zilei de azi se vor amplasa și semafoare (câte două la ambele capete) pentru a permite accesul pe pod inclusiv a celor de pe Șoseaua de Centură (sesn dinspre oraș), dar și a celor de pe DJ203K (sens dinspre Rm. Sărat).

Varianta amenajării suplimentare a unui pod de pontoane, cu rolul de a prelua o parte din trafic, a fost respinsă, deși la un moment dat fusese dată ca sigură.

Autoritățile susțin că nu pot declara – legal – situație de urgență, iar armata, deși are podul și meseriașii în curte, afirmă la rându-i că fără situație de urgență nu poate pune podul decât contracost (aprx. 1 milion de euro!).

Așadar, de mâine dimineață, dragi șoferi puneți-vă nervii deoparte și înarmați-vă cu multă răbdare.

loading...

6 comentarii la „Ce trebuie să știe șoferii care vor accesa mâine dimineață podul de la Mărăcineni

  • Si totusi aceasta armata ar avea disponibil de bani doar daca ar fi declarata stare de urgenta ?
    Si totusi aceasta armata are bani doar pt pensiile speciale ?
    Si totusi aceasta armata in fond este cumva platita din banii tuturor romanilor din Romania ???

  • Cei care nu vor sa declare stare de urgenta nu au idee de calvarul pe care îl traiesc șoferii în fiecare zi când sunt nevoiți sa tranziteze acest ” minunat” pod. În fond de ce i.ar interesa?

  • O tara de tot rasul! Suntem de rasul lumii! Vai de noi!

  • Armata nu poate face nimic ilegal. Starea de urgență se declară numai în anumite condiții. Poate doar, dakă-Kodruța ar da un aviz prin autosesizare…

  • Dar ce situație de urgență trebuie să fie ,mai mare decât asta .Poate doar ferească-ne Dumnezeu ,cataclismele naturale sau armate .Nu e deajuns că atâția oameni poate își pierd serviciul sau școala din cauza blocajelor pe șosea ? Eu gândeam într-un fel relația dintre armată și restul populația .O vedeam sărind în ajutorul celor năpăstuiți .Păcat .

  • au mai rămas doar câteva ……ce ? băi Tereacă – reporteru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.