„E bine să se întâmple asta, înainte de a se declanșa un război prin tribunale”


Prin intermediul buzoienii.ro, consilierul juridic al firmelor de maxi taxi din Buzău a ținut să-i comunice azi un mesaj primarului C-tin Toma.

„Aș vrea să-i transmit public primarului C-tin Toma invitația de a se întâlni cu proprietarii tuturor firmelor de maxi-taxi din Buzău. Înainte de a se declanșa un război juridic, cu procese complicate care ar putea dura câțiva ani, consider că se mai poate ajunge la o înțelegere pe calea dialogului. Probabil dacă s-ar acorda anumite compensații… Trebuie înțeleși și acești oameni, unii dintre ei și-au făcut credite la bancă pentru a-și cumpăra mașini noi, pentru achiziționarea acelor rampe pentru persoanele cu handicap, etc. Nu trebuie adoptată o atitudine de forță, consider că e greșit a li se dicta că de mâine gata, nu mai aveți voie pe traseu. Din punctul meu de vedere acești oameni au contracte valabile pe încă trei ani, vor circula până în 2021”, a declarat Eugen Voinea, consilier juridic al firmelor de transport din Buzău.

De partea cealaltă, primarul C-tin Toma a anunțat că firmele de maxi taxi vor mai circula în municipiul Buzău cel mult până la 1 august, atunci când le expiră licențele.

Municipalitatea susține că decizia de a interzice maxi-taxi în Buzău este perfect legală și se bazează pe Directiva 1370 din 2007 conform căreia pe un traseu poate circula un singur operator. Iar, în municipiul Buzău, traseele de maxi taxi se suprapun – cu mici excepții – cu cele ale Trans-Bus.

De asemenea celor de la maxi taxi li se reproșează în notificarea unilaterală de reziliere a contractelor că nu își respectă orarul (retragere de pe traseu la orele în care există mai puțini călători și plasarea în fața autobuzelor pentru a lua majoritatea călătorilor care își cumpără bilet) și că nu au efectuat investițiile asumate în contractul încheiat în 2015 pe șase ani.

E de văzut cum vor decurge ostilitățile în continuare, buzoienii.ro vă va ține la curent.

Citește și articolul: Plan pentru a se amenaja un prim circuit în orașul Buzău. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

4 comentarii la „„E bine să se întâmple asta, înainte de a se declanșa un război prin tribunale”

  • Dar Trans Bus respecta orarul? Eu nu prea cred, nu este zi sa nu vina ori mai devreme cu 5 minute ori mai tarziu.

    Răspunde
  • Ba ați făcut credite pentru rablele voastre de masini ? Puneti mînă la munca .Primarul este vinovat ca nu da ordin sa verifice non stop jegurile voastre de masini cu ITP făcut pe nașpa, sa nu mai aveti voie cu călători peste limita de scaune , sa oferiți confort pentru călători nu să-i transportați ca pe oi grămadă. Iar vrajeala cu masini luate prin banca sa aveti acte care să justifice mașinile cumpărate prin lizing, nu masini toroace cumpărate din occident

    Răspunde
  • Ca să fiu egoist , mie îmi convine transportul și cu MT ,pentru că am mai multe variante de transport și un timp de așteptare mai scurt ,plus că 7 ,și 8 ,mă lasă în fața blocului (vorbesc de MT ) .Dar ,desigur ,primăria este cea care decide .

    Răspunde
  • Va trebui totuși mărita perioada de circulatie din partea primăriei, având in vedere ca totuși firmele de maxi-taxi au contribuit intr-o perioada destul de grea la transportul cetățenilor. Trans bus acum cinci ani erau vai de ei, ar trebui sa fim totuși obiectivi

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.