Iată stadiul lucrărilor. Se reclamă numărul mic de muncitori și progresul subțire al lucrărilor

Mai mulți cititori, probabil din Vadu Pașii, au scris către buzoienii.ro solicitând informații noi despre construcția noului pod de la Vadu Pașii.

Fără să fie specialiști, oamenii apreciază că numărul de muncitori e subțire și că progresul lucrărilor nu e unul entuziasmant.

Conform principiului cititorul nostru, stăpânul nostru, reporterul s-a prezentat la fața locului.

Iar noutățile, în principal două, sunt exemplificate cu fotografii de pe teren.

În primul rând trebuie precizat că noul pod rutier va avea tot cinci picioare (piloni) precum și cel vechi (rutier).

Mai mult, pilonii noului pod vor avea aceeași fundație cu cei vechi.

Cea mai avansată lucrare este la pilonul 2 (dinspre Buzău spre V. Pașii) unde s-a turnat deja fundația (noutatea 1).

Se lucrează de asemenea la armătura fundației de la pilonii 1 și 3 (după care se va turna cimentul), în timp ce la pilonii 4 și 5 (între care curge acum Buzăul) nu se execută lucrări.

O a doua informație nouă e că la piciorul 2 (cel mai avansat) s-au ridicat armăturile care vor susține pilonul efectiv.

Concluzii după analiza situației din teren

  1. Podul nou nu va fi terminat cu siguranță în acest an. O estimare realistă e după jumătatea anului viitor.
  2. Prea puțini muncitori pe teren. Firma Integral, cea care execută lucrarea, dorește să mai angajeze, dar nu are de unde. Un număr mai mic de muncitori înseamnă și o avansare mai lentă a lucrărilor.
  3. La picioarele 4 și 5 nu lucrează nimeni și nici la culee (fiecare din cele două capete ale podului care se prind de malurile râului)
  4. Se afirmă că viitura din luna martie a dat înapoi lucrările cu cel puțin două luni.
  5. După turnarea fundațiilor la picioarele 1 și 3 se apreciază că podul vechi va fi consolidat suficient cât să poată susține plăcile de tablă ce se vor monta deasupra structurii metalice. Pe aceste table vor putea circula pietonii și bicicliștii. Această lucrare ar putea începe în maximum două luni. După redeschiderea circulației pietonale pe podul vechi localnicii din Vadu Pașii nu vor mai fi nevoiți să folosească podul feroviar (cum se întâmplă acum, cu anumite riscuri) pentru traversarea râului Buzău.

Citește și articolul: Proprietarul gardului a fost reclamat la Primărie. „Cât de legală este această amenințare ?”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „Iată stadiul lucrărilor. Se reclamă numărul mic de muncitori și progresul subțire al lucrărilor

  • Fiindcă nu sunt tare impresionat de munca asiduă de pe șantierul podului Vadu Pași efectuată de firma Integral SA – vin și întreb, deoarece nu cunosc legislația : oare Consiliul Județean nu poate ( n-are voie) să încredințeze asemenea lucrări mai dificile unor firme care excelează prin siguranță, acuratețe tehnică, rapiditate, productivitate, logistică superioară și rezultate excelente pe piața internațională ? Pot fi nu numai italiene, spaniole, nemțești – vă spun sincer , m-aș mulțumiși cu cele … chinezești ! Cu un pumn de orez și-o cană cu apă, oamenii cu ochi oblici îți ” trag ” un pod cât ai zice … Mao !…

    Răspunde
  • D-l Vasilescu ar trebui sa-si caute muncitori prin localitatile invecinate sa grabeasca lucrarile vara,nu in iarna sa spuna ca a venit prea devreme ,sa-i plateasca pentru munca prestata,cu minimul pe economie nu va avea muncitori calificati.Saptamana trecuta a primit 1.600.000 Ron in cont de la Guvernul Romaniei.Rugam Consiliul Judeatean Buzau prin presedintele Enanoil Neagu sa fac presiuni asupra firmei Integral pentru a urgenta lucrarile de la Podul Vadu Pasii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.