Cei doi parlamentari buzoieni au dezmințit că ar lăsa PSD pentru Ponta

Buzoienii interesați de politică trebuie că au ciulit urechile după ce mai multe site-uri de știri au rostogolit următoarea știre:

„Pro România, partidul lui Victor Ponta, adună tot mai mulți oameni din Partidul Social Democrat (PSD). Concret, după valul de plecări de zilele trecute, încă doi parlamentari PSD ar negocia cu Victor Ponta. Astfel, printre cei care ar fi în discuții cu șeful Pro România se numără fostul vicepremier din Guvernul Tudose, deputatul PSD de Buzău Marcel Ciolacu, precum și fostul ministru al Culturii, senatorul PSD Lucian Romașcanu” – puterea.ro

Întrucât știrea lua amploare precum bulgărele de zăpadă, cei doi parlamentari buzoieni au fost nevoiță să răspundă:

„Indiferent de câte “fake news-uri” vor mai fi, râmâne cum am stabilit: organizația PSD Buzău e printre cele mai puternice din țară! Si o să mă asigur că așa rămâne!!!”

O dezmințire mai amplă a știrii a dat-o senatorul Lucian Romașcanu:

„Nu plec din PSD! Înțeleg, după douăzeci de ani de media, cât de mult se poate înțelege din presa românească, atât din cele ce se văd cât și din cele ce se petrec în zone mai absconse. Să zicem că zona absconsă și nu scăderea în profesie îi împiedică pe unii dintre jurnaliști să-și sune “clienții” când aceștia fac subiectul câte vreunei știri. Astăzi am aflat din presă că negociez plecarea din PSD împreuna cu șeful meu Ion Marcel Ciolacu; știre dată, preluată și răspreluată fără un țâr la telefonul propriu spre o minimă verificare. Pentru că nu țâr, lămuresc eu aici:

– Sunt în PSD și predecesorii din ianuarie 1990, membru fondator al organizației de tineret a FSN
– Nu am am fost în alt partid nici măcar în vizită (pe bune!)
– Am primit încrederea alegătorilor ca senator pe listele acestui partid în 2016; avem, pe lângă responsabilitatea la nivel național, multe de facut pentru Buzău
– Am fost ministru (unii zic că bun…) într-un guvern al PSD
– Am, în zonele fundamentale, o anumită fidelitate care mă împiedică la gesturi incorecte
– Sunt destul de fraged în politica mare să mut pânzele după cum bate vântul într-un anumit moment

Iată câteva motive pentru care plecarea din PSD nu este pentru mine o opțiune. (Nu zic niciodată căci știm zicala, dar cred că lucruri grave și de neschimbat trebuie să se petreacă pentru ca un transfer al meu să se întâmple. Mai repede mă întorc la vatră…) Totuși, mărturisesc deschis că văd și eu lucruri criticabile în PSD, sunt sigur că uneori abordarea unor zone s-ar putea face mai bine, am și eu așteptări mari de la mine, de la șefii și colegii mei. Dar, iarăși, cred că toate astea se pot discuta și îndrepta în interior, fără a scoate mașina de spălat rufe în stradă.

loading...

6 comentarii la „Cei doi parlamentari buzoieni au dezmințit că ar lăsa PSD pentru Ponta

  • Cei din politica (inclusiv Ciolacu siRomascanu), ar face bine nu sa plece din p.s.d in “partidul” “micului maimutoi”, ci sa plece din politica. Ca pana acum, au facut pentru Buzau doar “pui de pupaza”. Iar oamenii au ajuns sa ii cunoasca pe acesti …..si nu cred ca le vor mai acorda incredere sau voturi la viitoarele alegeri.La cat rau au facut PSD-ul si politicienii din acest partid tarii si romanilor, ar trebui scos in afara legii..

  • Domnule Romascanu va adrese zaici întrebarea fireasca a oricarui om care incearca sa inteleaga ce se intampla in aceasta ciorba zis “politica”, cum se explica faptul ca “mărturisesc deschis că văd și eu lucruri criticabile în PSD, sunt sigur că uneori abordarea unor zone s-ar putea face mai bine, am și eu așteptări mari de la mine, de la șefii și colegii mei”, asa cum spuneti si faptul ca in PSD se voteaza democratic cu unanimitate? De la cine sa asteptam o corectie, sau mai bine spus, o multime de corectii? Nu cumva este multa lipsa de viziune? Se vede de pe Luna ca lucrurile nu merg bine.
    Asa ca va rog sa va luati seful de mana si sa “auzim numai de bine” stiti de la cine!.

  • PSD-ul este partidul hoților! Mă îndoiescă există măcar un membru cinstit în acest partid (nu că în altele ar fi).

  • Toti criticati PSD-ul si tot pe ei ii votati!
    Sincer,cred ca e nevoie de o conducere din Japonia,Germania sau din alta tara!

  • Cred că un ” politician ” care și-a uns rotițele creierului nu va părăsi niciodată PSD-ul , cât va dăinui acest partid . De ce ? Simplu : e un partid întradevăr de masă ( mase populare ) cu sute de mii de votanți aerieni, fără o minimă școlarizare – pe care-i putem vedea și minuna la ” Vax populi ” ! Lor li se fac promisiuni financiare , lor chiar li se dă câte ceva – la pensioară, la salarii mici, ceva bonuri sau bonusuri – și ei, atunci, în cabina de vot nu uită . Sau dacă sunt nedumeriți, vor fi ” ajutați ” ! Pe de altă parte, n-am să înțeleg nici în ruptul capului, înclinația social-democrată a Dlui. Lucian Romașcanu , pe care îl cunosc mai de demult , cu niște super-părinți și care a ales o cale ceva mai liberală și … boemă, cum ar fi lumea bucureșteană a mediei … La realele calități pe care Domnia sa le are, la realismul de care ( uneori ) dă dovadă, mă gândesc că poate doar lumea în care a lucrat părintele său să fi lăsat ceva urme …

  • Cuvinte frumoase .Sper ca ele să fie acoperite și de fapte .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.