Se asfaltează cea mai cerută stradă de către buzoieni

E o mică minune pentru orașul Buzău.

Azi, după mai bine de zece ani de așteptare s-a început în sfârșit operațiunea de reasfaltare a Aleii Sporturilor.

Strada a fost asfaltată o singură dată la sfârșitul anilor 70 când s-au construit blocurile. De atunci a fost doar peticită (an de an).

Asta deși e o arteră foarte circulată (deservind două cartiere populate – Broșteni și Dorobanți), iar pentru mașini parcurgerea ei s-a transformat într-un supliciu de mai mulți ani.

Conform informațiilor culese de reporterul buzoienii.ro se va lucra pe patru porțiuni.

S-a început cu bucata dintre Al. Marghiloman și semafoare, după care se va trece la porțiunea dintre semafoare și Penny XXl, iar apoi al treilea segment până la Sala Sporturilor. În total, 1,5 kilometri dacă adaugăm și sectorul al patrulea dintre Sala Sporturilor și Bazinul Olimpic.

„Mai întâi, frezăm porțiunile cu crăpături și denivelări mai mari, pe care le acoperim cu asfalt, ca pe niște petice ceva mai mari. De asta unii pot avea impresia că doar peticim strada. Dar nu e așa. Abia apoi vom veni cu un strat de șase centimetri pe toată lățimea și întinderea străzii”, ne-a declarat Silviu Nicoară, director Urbis Serv.

Pe durata lucrărilor, locatarii sunt rugați să nu-și parcheze mașinile pe stradă, Poliția Locală acționând pentru informare, dar și pentru dirijarea traficului.

După Aleea Sporturilor urmează alte străzi „praf” din oraș: Pompiliu Ștefu, Veteranilor, Răscoalei, Oltului, Crinului etc.

Municipalitatea nu a comunicat încă ordinea în care se vor face.

De notat că în același timp în mun. Buzău se asfaltează ultimele străzi de pământ (43 la număr), lucrare care a fost dată de Primăria Buzău unei firme private.

Buzoienii. ro vă roagă să distribuiți (share) acest articol în caz că v-a plăcut.


Citește și articolul: Acum. Frumusețe pe marginea drumului județean. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

22 de comentarii la „Se asfaltează cea mai cerută stradă de către buzoieni

  • Dar str.Martirilor, Nufarului, Clujului, Heliade Radulescu ? Si acestea SUNT PRAF ! Este un inceput bun cu asfaltarile si speram sa ajunga si pe aceste strazi din cart. NICOLAE TITULESCU (fost 23 August)!

    Răspunde
  • Dar trotuarele când vor fi asfaltate? De pietoni nu are nimeni grijă? Ne rupem încălțămintea și picioarele….

    Răspunde
  • Dar str Dorobanți când o asfaltati trec autobuzele și mașinile se zduguduie casele domnule primar veniții să vedeti

    Răspunde
  • Nu stiu de unde va luati informatiile, dar strada aia nu a fost asfaltata doar in 1970, ci de mai multe ori, chiar si dupa 2000, cred ca de 2 ori. Ca s-a facut asfaltarea prost si nu a tinut mult pana sa apara denivelarile si gropile in ea, e adevarat si asta. Dar acelasi lucru putem spune si de asfaltarile facute in ultimii 2 ani, care deja incep sa isi arate viciile. Pe unele trotuare deja e dezastru, dupa ce ca au fost asfaltate in valuri, acum s-a mancat pietrisul din asfalt si incep sa devina ulite pietruite, parca facute special pentru taranii adusi de primar cu autobuzele in oras.

    Răspunde
  • Dorel, strada Dorobanti o sa fie asfaltata in zona de case cand o sa invatati sa parcati masinile in curte si nu pe benzile de circulatie si trotuare, incurcand traficul deoarece se blocheaza strada si devine practic o strada cu sens unic cu o singura banda, abia incape autobuzul printre masinile parcate pe strada.

    Răspunde
  • NU se asfalteaza!! Se peticeste din nou, ici-colo!!

    Răspunde
  • Asfaltare fara frezare?
    Unde s-a mai auzit asta?

    Răspunde
  • Sa fim realiști, ca începe sa semene a oraș civilizat…

    Răspunde
  • Se peticește doar. Nu se asfaltează integral. Veniți la fata locului sa vedeți primele petice deja turnate.

    Răspunde
  • Strada simila nu a fost niciodată asfaltată la noi nu se gândește nimeni???? Arată jalnic, când plouă înotăm. Vă rugăm faceți și pentru noi ceva.

    Răspunde
  • @dany suntem foarte departe de un oras civilizat. Civilizatia nu inseamna numai calitatea carosabilului ci mult mai mult de atat. Calea corecta, din punctul meu de vedere, este cu totul alta. Dezvoltarea infrastructurii pentru transport alternativ ar fi mult mai importanta din punctul meu de vedere, deoarece trebuie sa invatam sa folosim masinile cat mai putin posibil de preferat doar atunci cand nu se poate fara. Din pacate la noi infrastructura despre care vorbesc lipseste cu desavarsire, nu avem banda separata pentru transportul in comun si taxi, nu avem piste pentru bicilete, cu exceptia celei de pe calea eroilor.
    Din pacate nu vad o gandire in aceasta directie iar tot ce se face se face de mantuiala, doar ca sa bifam ca avem si noi ceva. Spre exemplu pista de biciclete mai sus amintita este neutilizabila, s-a facut fara a respecta legislatia si reglementarile in vigoare, este marcata ca si pista dar nu este separata fizic de traficul pietonal, nu are nici un fel de marcaj (de inceput, de sfarsit, de sens, etc), nu exista traversare pentru bicicleta la nici una dintre intersectiile cu carosabilul, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu te poti inscrie pe ea decat daca te deplasezi pe Maresal Averescu din directia Crang.

    Pistele de biciclete intr-un oras trebuie gandite unitar, nu separat, dar probabil ca la noi nu are cine sa gandeasca asa ceva. Invit stimabilii conducatori ai orasului sa viziteze Finlanda, Danemarca, Norvegia, Olanda, Austria, Germania, poate in felul asta vor intelege cum se proiecteaza si construieste acest tip de infrastructura. Daca asa vor continua lucrurile nu se va rezolva nimic, toate aceste investitii vor ramane doar niste bani cheltuiti fara nici o utilitate.

    Răspunde
  • Suntem în Buzău!! Nu în Danemarca, în Olanda sau mai știu eu unde. Cum arăta acest oraș în urmă cu vreo 3 ani? Nu suntem mulțumiți…. Că nu e asfalt deajuns; așteptați fraților. Ba avem flori de unică folosință; mai bine pomi uscați pe marginea drumului. Piste de biciclete? hahaha … nu vă e rușine? De ce nu i-ați cerut lui Boșco? Ce a făcut acest om pentru noi? Și-a umplut buzunarele și conturile pe spatele nostru. Lăsa-ți-l pe acest om să-și facă treaba,așa cum vrea el! Noi l-am ales! Vedeți-vă de treabă!

    Răspunde
  • Ionela las o ca macane… iar scrii din primarie.
    Piste de biciclete sunt in posta si m viteazu cu mult mai lungi si inutilizabile. Ca de … nu e interes sa trimiți locala sa le dea amenzi celor care parchează pe ele, ca s facute pe vremea fostului.
    Ionela nu iei leafa sa ridici osanale ci sa fii in slujba cetateanului ca de aia stai pe banii mei. Asa ca la treaba

    Răspunde
  • Râpeanule, BIG LIKE! Mă bucur că mai sunt în Buzau si oameni raționali!

    Răspunde
  • @ionella nu imi este rusine. Nu am cerut nimic special, vreau doar ca banii nostri sa fie folositi pentru noi si nu risipiti in niste investitii inutile. Piste de biciclete nu am cerut noi, propunerea a fost a primarului, doar ca din pacate punerea in pratctica lasa de dorit. Decat niste piste inutilizabile mai bine fara, iar banii ramasi sa fie investiti in altceva.
    Daca nu esti la curent, te anunt, ca primarul doreste ca Buzaul sa fie comparabil cu orasele Europene asa ca nu vad unde e problema in tot ceea ce am scris mai sus.

    E foarte bine ca se face cate ceva doar ca lucrurile trebuie facute cumva intr-o oridine, prioritizate dupa impactul asupra comunitatii, astfel incat sa duca la dezvoltarea orasului. Ai vazut dumneata vreo investitie in zona industrial a orasului. Nu cred ca banii aruncati pe lalele, care apropos au fost inflorite trei saptamani, duc in vreun fel la dezvoltarea orasului. Recunosc ca aspectul vizual al orasului este important dar nu cred ca era o prioritate absoluta.

    Din pacate ai aceeasi mentalitate ca si marea majoritate a Buzoienilor. Nu inteleg de ce atatea laude, primarul nu ne face nici un favor, face doar ceea ce trebuie sa faca, conform fisei postului, iar pentru asta este platit din banii nostri si din acest motiv ar trebui sa plece urechea din cand in cand si la doleantele noastre. Eu personal imi doresc un primar care sa lucreze cu si pentru noi, nu un conducator care sa faca doar cum vrea el, pentru ca am mai avut unul de genul acum vreo 30 de ani si nu era prea placut.

    Răspunde
  • ar fi ceva daca aleea sporturilor ,sa ajunga pana la rondul de la Orizont .Ar scuti lumea de mult stres si timp pierdut la semafoarele de la fostul Speed OIL

    Răspunde
  • Sa asfaltezi o strada plină de fisuri fara sa o frezezi, nu numai ca contravine normelor in constructii, dar inseamna bani aruncati pe lucrari de proasta calitate. Nu prinde primavara…asta se face pe al sporturilor domnule reporter…

    Răspunde
  • unde ati fost voi toti, comentatorilor?…unde ati fost pe vremea lui bosco?….de ce nu v-am vazut pe vremea aceea?…vad ca ati prins curaj acum…doar curaj de a critica?…pai voi nu stiti sau deja a-ti uitat manariile lui ,ale primului om care a monopolizat nu doar primaria timp de 20 de ani, dar v-a cumparat pe voi cu o sacosa sau bricheta/pix si un kil de zahar si unul de ulei?….nu sunt bogat…dar va dau eu un kil de zahar si inca un kil de ulei…doar sa va uitati in oglinda…nici macar sa va simtiti vinovati ca ati votat un kil de zahar si unul de ulei(ceea ce insumeaza 7 lei)…voi sunteti vinovati de tot ce se intampla..v-ati vandut viitorul copiilor vostri pentru 7 lei….si acum ca ,da,se poate…e democratie….comentati …dar nu aveti bani sa va cumparati un deodorant sau un antiperspirant….deci no comment…..

    Răspunde
  • @scarba de prosti si tradatori

    De unde stii tu tovarase de ce am eu bani sau nu, de unde stii ca nu am cerut si fostului primar acelasi lucruri?
    Afla ca nu o duc foarte rau si totusi, desi am o masina, de 12 ani eu am ales sa ma deplasez prin oras cu bicicleta indiferent de conditiile atmosferice si de anotimp. Am facut aceasta alegere pentru ca tu si ceilalti locuitor sa respirati un aer mai curat si pentru a economisi timpul pe care altfel l-as fi pierdut in trafic.

    Tu ce-ai facut pentru acest oras?

    In ceea ce il priveste pe Boscodeala sper sa ajunga cumva la puscarie pentru ca acolo ii e locul. Dezastrul in care este acest oras i se datoreaza intr-o mare masura si totodata ignorantei cetatenilor acestui oras, asa ca cea de care dai tu dovada.

    Răspunde
  • Dl Primar e în grafic ,după cum observăm noi , se ține de cuvânt .Cred că totuși nu ar trebui să mai fim așa încrâncenați în afirmații ,că nu rezolvăm nimic .Din cauza asta se petrec cele mai mari conflicte ,care de multe ori se lasă cu păreri de rău ,dar care ,din păcate ,sunt târzii ,în cea mai mare parte dintre ele .

    Răspunde
  • Nu se asfalteaza nimic, se pun petice din loc in loc. Nimic mai mult.

    Răspunde
  • nu se asfalteaza nimic, se peticeste doar, nu mai spuneti prostii prin pesa

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.