Iată ce avantaje va avea Buzăul o dată cu construirea închisorii. Proiect urnit de Marcel Ciolacu


Nu mai puțin de 900 de deținuți va întemnița concomitent viitorul penitenciar din comuna Unguriu (jud. Buzău).

Proiectul de transformare a celor două foste unități militare (depozite de arme chimice!) în penitenciar a avansat.

Pușcăria de la Unguriu va fi cea mai modernă și spațioasă din țară, cu 4 metri pătrați alocați de fiecare deținut.

La realizarea închisorii la Buzău o contribuție are și deputatul Marcel Ciolacu, cel care i-a propus ideea și l-a adus apoi la Buzău pe Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Trecerea terenului și clădirilor fostelor unități militare de la MAPN la Ministerul Justiției s-a realizat în perioada în care Ciolacu era vicepremier:

„Există acolo, la Unguriu, o suprafață de teren generoasă și clădiri bune de folosit. Ele nu mai erau în uzul armatei, prin crearea penitenciarului rezolvăm două lucruri. La nivel național, se îmbunătățesc condițiile din închisorile României, iar la nivel local, la Unguriu, se vor crea câteva sute de locuri de muncă”, a anunțat Ciolacu.


„Zilele trecute s-a intabulat terenul pe numele Administrației Penitenciarelor. E vorba de 11,5 hectare pe terenul comunei Unguriu și de 3,5 hectare pe Măgura. S-a întocmit studiul de fezabilitate, urmează licitația pentru proiect și execuție. Costul aproximat este de 67 de milioane de euro. Din câte știu eu, Ministerul Justiției caută fonduri europene pentru această investiție. Penitenciarul de la Buzău și cel de la Berceni Prahova vor rezolva problema cu suprapopularea din închisorile României. Pentru Unguriu, comunele din jur și întreg județul Buzău va fi un lucru bun. Se vor crea câteva sute de locuri de muncă, plus că aprovizionarea cu produse alimentare de pildă se va face de la producători locali”, a anunțat azi Ciprian Tirizică, primarul comunei Unguriu.

Clădirea propriu-zisă a închisorii se va construi de la zero, ceea ce înseamnă alte câteva sute de locuri de muncă în cei 4 ani de amenajare.

O parte din fostele depozite de armament vor fi demolate. Altele vor fi păstrate și vor fi folosite de administrația penitenciarului.

 


Citește și articolul: „N-am votat niciodată. Nu m-a convins niciunul. Dar pe el voi merge să-l votez!”. CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „Iată ce avantaje va avea Buzăul o dată cu construirea închisorii. Proiect urnit de Marcel Ciolacu

  • Tudorel Toader face initiative sa desfiinteze inchisorile si sa elibereze detinutii si politicienii de la Buzau in frunte cu Ciolacu trag un tun sa construiasca inchisoare sa le iasa comision gras, ca dupa aia o lasa ruina ca Tudorel desfiinteaza puscariile nu mai conteaza, banul s-a luat si a disparut de la bugetul statului pentru o cladire parasita.

  • Părerea mea ,e că orice om ,indiferent cine e ,sau ce-a făcut trebuie tratat ca atare .Adică în condiții de minim confort .Mai ales în pușcării ,unde viața și așa e destul de grea ,fiecare deținut trebuie să beneficieze de condiții umane ,nu umilitoare .

  • Avand in vedere “legile” propuse de infractorul Tudorel privind “puscaria la domiciliu”,probabil ca intr-un viitor nu prea indepartat se va constata inutilitatea acestei puscarii.Dar, cum terenul a fost intabulat si si-a schimbat proprietarul,probabil ca se vor gasi destui “baieti destepti” de prin justitie care sa puna mana pe aceste terenuri pentru ca terenul este foarte valoros. Sau poate ca nemernicii astia din justitie vor sa isi construiasca si o statiune de odihna pe aici,ca sunt si ei “epuizati” dupa faradelegile lor,dupa “emotiile” prin care trec atunci cand iau mita si spaga,dupa chefurile cu alcool din belsug, prafuri (droguri),curve si prostituate,partide nesfarsite de “citit” cartile de joc,etc……..Pute…..”penal” afacerea asta cu puscaria de la Unguriu!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.