Toma: „Suntem singurul oraș din România care face asta”


Azi, C-tin Toma a ținut o ședință cu 30-40 de angajați mai importanți din primărie, la care a invitat și presa.

Cu acest prilej s-au prezentat rezultatele implementării sistemului japonez Kaizen (kai – schimbă, zen – în mai bine).

„Suntem singurul oraș din România care l-a adoptat în administrație. Scopul este de a oferi cetățeanului servicii de calitate, în cel mai scurt timp posibil. Rezultatele sunt bune, dar e loc de mai bine. Majoritatea angajaților au făcut progrese. Sunt și unii care continuă să păcălească munca, iar alții au ales să plece din Primărie”, a anunțat primarul.

De implementarea sistemului Kaizen s-a ocupat îndeaproape Simona Săvulescu, consilieră personală a primarului, și care s-a școlit în Kaizen chiar în Japonia.

Pentru că adesea o fotografie face cât o sută de cuvinte, Toma și Săvulescu au ținut să prezinte presei câteva poze sugestive făcute în birourile Palatului Comunal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Citește și articolul: Proprietara a recunoscut greșeala făcută atât pompierilor cât și vecinilor. Cetățenii trebuie să ia aminte!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

8 comentarii la „Toma: „Suntem singurul oraș din România care face asta”

 • Sigur, este OK! Am inteles s-a facut ordine in hartiile si documentele din primarie. Dar mai trebuie sa ne scolim in Targoviste care are ”n” bazine de inot pentru copii si adulti(pentru sanatatea cetateanului) si n Ardeal, in general, unde se traieste civilizat atat la oras cat si la sate. Au chiar si manifestari culturale adevarate, nu numai circ. Va rugam sa manifestati reale actiuni spre dezvoltare pentru ca in Buzau este cam slabut, inca.
  Cu multumiri!

 • Da ,e o inițiativă lăudabilă de a îmbina plăcutul cu utilul .Să -ți transformi locul de muncă într-un loc în care să te simți ca acasă .Ce poate fi mai frumos ?….

 • Daca sistemul Toma da rezultate uimitoare,care e rostul împrăștierii birourilor pe la bazar,sau unde ii mai vine lui sa facă un mic muzeu sau cum visează???

 • La cât sunt năpăstuiți de condițiile geografice – față de alții care au pământ arabil de cea mai bună calitate și-și bat joc de el ! – japonezii ăștia nu mai știu cum să-și îmbunătățească condițiile de trai ! Si-atunci, se uită atent în jurul lor și încearcă o cât mai mare apropiere de ceea ce ține de om-natură , inventînd ” filozofii ” de genul Kaizen și altele … Ca unul care văd zilnic munca unor funcționari – destul de bine plătiți , mai ales de cînd are PSD-ul … grijă de ei – în care imensa problemă este trecerea mai rapidă a celor (fix) 8 ore, jocul pe laptop sau facebook-ul , nervozitatea la vederea cîte unui petent mai bătrân sau mai nepriceput , stufoasa și schimbătoarea legislație, căldura de-afară etc… – Kaizenul aduce un spirit nou de responsabilizare a funcționarilor , de ocupare integrală și inteligentă a programului de muncă … Se spune chiar că unii au descoperit plăcerea de a veni la serviciu (!) , alții se bucură cînd pot rezolva un caz ce părea imposibil … E tare adevărat , Kaizenul nu-i un moft de-al lui Toma ,am văzut că a fost preluat și-n alte părți de pe aiurea… Păcat că inteligența ieșită din comun, tenacitatea specifică rasei galbene și modul sănătos de a privi viața au fost tratate cu … spatele de câștigătorii alegerilor din România, lăsîndu-l pe șeful guvernului de la Tokio , aflat la prima vizită în țara noastră – într-o poziție atît de jenantă că-mi crăpa obrazul de rușine în fața televizorului…

 • Hai,terminați cu abureala!
  Daca am ajuns in Buzău,la nivelul Japoniei,ma caut in portofel!
  Au luat-o razna unii!!!
  Exista vre-un tratament?

 • Și cu un loc de muncă amenajat ,cu toate lucrurile la locul lor ,o să vedeți că o să crească și „productivitatea muncii „„cum i se spunea cândva . Altfel cu toate lucrurile grămadă ,Grămadă e și-n capul tău .

 • Cred ca ordinea in documente,pe birou,in dulap si acele cabluri stranse se putea face oricum
  Si fara acest “kaizer”
  Dar na…o mai bagam in seamă si pe această neica nimeni Săvulescu!
  Unii sunt atat de naivi, de usor de prostit de catre presa buzoiana,ceva de neimaginat!
  Nenea Toma,scoate asistatii sociali la treaba si lasa aburelile!
  Si termină naini cu “kaizerul” ieftin!

 • Daca asta e tot ce inseamna Kaizen, adica mutarea hartiilor din birouri in subsol, e penibil rau de tot primarul ca se lauda cu acest kaizen.
  Deaia nu puteau bugetarii din primarie sa stea la barfa la cafelute si ceaiuri in timp ce prostii de cetateni stau la coada si asteapta ca cineva sa munceasca sa le rezolve dosarele sau sa le incaseze taxele si impozitele.
  Trebuie lucrat la interactiune cu cetatenii, la informarea lor corecta, nu de cate ori intrebi acelasi functionar aceeasi intrebare sa iti dea raspunsuri diferite, ca isi da cu parerea de fiecare data, nu cunoaste legea si procedura exacta sa te informeze corect.
  In schimb ei cu acest kaizen nu fac decat amenajare fengshui in birouri sa isi poata bea cafelutele si ceaiurile intr-o atmosfera zen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.