450 de locuințe au primit notificări! Care e motivul deconectării de la sistemul centralizat

Proprietarii a 450 de apartamente și garsoniere din municipiul Buzău au primit notificări de partea RAM Buzău că se va proceda la debranșarea automată de la sistemul centralizat.

Mai exact vor fi deconectate de la căldură și apă caldă blocurile în care au mai rămas doar una, două și trei locuințe branșate la RAM.

Regia a calculat că aceste imobile cu puțini consumatori îi aduc pierderi, astfel că va renunța de bunăvoie la acești abonați pentru a micșora deficitul dintre venituri și cheltuieli.

“Avându-se în vedere imposibilitatea susţinerii în continuare a costurilor foarte mari generate de furnizarea energiei termice pentru încălzire şi apă caldă de consum a apartamentelor rămase izolate (1, 2 sau 3 apartamente pe scară), aflate în orice condominiu racordat la sistemul centralizat de alimentare cu energie termică administrat de RAM Buzău, în cursul lunii aprilie 2019, acestea se vor debranşa obligatoriu” – conținut notificare RAM

Primăria Buzău a venit în întâmpinarea acestor consumatori, în cazul în care au venituri mici.

Municipalitatea acordă un ajutor de până la 70 de milioane de lei vechi pentru montarea unei centrale termice pe gaz.

Iată condițiile care trebuie îndeplinite:

A. În cazul unei persoane singure: venitul lunar al solicitantului să fie sub 1162 de lei (salariul minim net pe economie în 2018)

B. În cazul unei familii: venitul mediu lunar al membrilor familiei să fie sub 1200 lei (salariul minim diferă puțin în funcție de numărul copiilor)

Proiectul îi avantajează așadar pe pensionarii cu pensii mici, dar și pe angajații cu salarii mici (pe hârtie) și care au copii.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

3 comentarii la „450 de locuințe au primit notificări! Care e motivul deconectării de la sistemul centralizat

  • Care sunt pașii ce trebuie făcuți pt. debransare? O debransare obișnuită nu cum e cazul celei de mai sus

  • Pai,cel mai corect ar fi sa debransati tot orasul si sa puneti lacatul pe RAM!Fiecare se descurca cum poate!…Halal politica.

  • Procedura de debranșare o găsiți pe site-ul RAM Buzău.
    In prima fază va trebuie acordul AG a asociației de proprietari, adică trebuie sa depuneți o cerere la asociația de proprietari, o formalitate în definitv, numai ca trebuie sa va luați angajamentul ca respectați toate prevederile legale, apoi urmați pașii din procedură, mai puțin cel cu proiectul de echilibrare hidraulica, care este o Mare porcărie. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.