Autoritățile buzoiene au intrat în alertă și au trecut la verificarea autovehiculelor suspecte

S-au instituit filtre la granița județului Buzău cu Brăila și Ialomița, acolo unde s-au declarat focare de pestă porcină.

Autoritățile buzoiene au intrat în alertă și au trecut la verificarea autovehiculelor susceptibile a transporta porci ori carne de porc.

Se acţionează cu echipe comune formate din inspectori DSVSA şi poliţişti, la care se vor adăuga inclusiv jandarmi.

„Să nu le spunem filtre, ci mai degrabă controale întrucât nu s-au instalat dezinfectoare rutiere. Se opresc mașinile care pot transportă animale sau mărfuri alimentare. Se verifică încărcătura și documentele, în principal buletinele de analiză la zi dacă e vorba de animale. E o măsură suplimentară pe care am luat-o noi întrucât filtre se fac și în județele în care evoluează pesta porcină. Dar ne-am luat măsuri să nu scape cumva vreun transport ilegal”, a precizat Ciprian Botezatu, reprezentant DSVSA Buzău.

De asemenea s-a luat măsura interzicerii târgurilor de animale.

Controalele din aceste zile din județul Buzău nu au totuși caracter permanent și se execută doar pe durata zilei. Noaptea se vor face controale doar înaintea zilelor de târg, când există un risc crescut de intrare a animalelor din alte județe.

Focare de pestă porcină africană s-au detectat în județele Tulcea, Constanța, Brăila, Ialomița, Bihor și Satu Mare.

În zonele afectate s-au instalat dezinfectoare rutiere la limita dintre zona de protectie si zona de supraveghere. Sunt afectate in special gospodariile populatiei, un singur caz fiind inregistrat la o ferma comerciala – Carniprod, din judetul Tulcea. Aici, peste 31.500 de porci au fost ucisi pana in prezent.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  A primit multe aprecieri după ultimul anunț. CLICK AICI 

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Un comentariu la „Autoritățile buzoiene au intrat în alertă și au trecut la verificarea autovehiculelor suspecte

  • Bine ar fi sa controleze si pe strazile Raicu Ionescu, Miron Costin, Vasile Golea din Prutului, acolo se cresc porci in subsolurile caselor si in garaje, dejectiile se arunca direct in canalizarea orasului, ce asteapta autoritatile?, am facut zeci de sesizari, sa ii vad dupa ce va izbucni acolo o epidemie !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.