5 miliarde de lei vechi pentru echipele buzoiene de sport în 2017 din partea Primăriei

5 miliarde de lei vechi a prevăzut în bugetul pe 2017 Primăria Buzău pentru susținerea echipelor sportive din municipiu după cum se poate vedea din extrasul de buget prezentat mai jos. Cea mai mare sumă va merge înspre echipa de handbal fete, HM Buzău, iar restul către Stejarul Buzău, la rugby. „Va fi un concurs de proiecte, așa cum prevede legea 350/2005. Echipele sportive interesate trebuie să depună cererile de finanțare așa cum s-a întâmplat în fiecare an” a precizat Florea Androne, șeful departamentul Cultură, Tineret, Recreere și Sport din cadrul Primăriei Buzău.

„Anul trecut, după cum știți, am fost în imposibilitatea de a aloca bani către sport din cauza arieratelor. Abia pe final de an am readus corabia pe linia de plutire și am ajutat cum am putut. În 2017 nu se va mai întâmpla așa, chiar dacă recent ne-au mai venit două bombe din perioada Boșcodeală. O datorie de 4 milioane de euro TVA neplătit pentru subvenția la căldură și 2 milioane ce trebuie returnați pentru cî în loc de arierate sau plătit facturi și de 8-9 zile ale unor firme clientelare. Vom avea grijă să negociem și să eșalonăm aceste datorii pentru a nu fi prinse ca arierate, ci ca datorii curente, plătibile în rate” a precizat primarul C-tin Toma.

La capitolul sport, CJ Buzău a fost ceva mai generos și alocat 4 miliarde de lei vechi pentru echipa de handbal băieți, HC Buzău 2012, 3 miliarde către echipa de rugby și 1,5 miliarde pentru handbal fete, 500 de milioane pentru futsal și 200 de milioane pentru șah.

Auraș Tereacă

 

 

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.