Cel mai înalt lider militar român pe timpul Primului Război Mondial, evocat la Buzău

Luni, 27 august, la sediul comandamentului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, în cadrul suitei de manifestări dedicate omagierii mareşalului Constantin PREZAN, marea unitate a organizat o ceremonie de comemorare şi slujbă religioasă de pomenire a acestuia.

Cu această ocazie, comandantul diviziei, general de brigadă Gheorghiţă VLAD, a invitat-o pe doamna Olga MACARIE, nepoata mareşalului Constantin PREZAN, care a evocat anii copilăriei dumneaei petrecuţi în casa bunicilor.

Despre activitatea mareşalului Constantin PREZAN au vorbit general de brigadă  Gheorghiţă VLAD, ing. Constantin TOMA, primarul municipiului Buzău şi Daniel COSTACHE, directorul Muzeului Judeţean Buzău.

Mareşalul Constantin Prezan a fost cel mai înalt lider militar român pe timpul Primului Război Mondial, fiind cel care şi-a asumat, din calitatea de şef al Marelui Cartier General, coordonarea planului Campaniei din 1917, în care au fost purtate bătăliile de pe frontul din Moldova, de la Mărăşti, Mărăşeşti, Soveja şi Oituz, intrate în legendă prin deviza care i-a însufleţit pe ostaşii români „Pe aici nu se trece!„.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.