Victorie mare. Buzăul bate Clujul, cu o apărare beton în repriza a doua


„Obiectivul meu ca primar e să apropii Buzăul de orașele dezvoltate din Ardeal. Mulți zic că exagerez, alții că nu se poate, dar asta e ambiția mea. Și, totodată, crezul meu că-i putem prinde din urmă”, s-a pronunțat primarul Toma.

Dacă la capitolul asfalt, curățenie și frumusețe a orașului, plus civilizație, suntem încă departe, iată că la sport ecartul a fost mai ușor și mai rapid de surmontat.

Cu două săptămâni în urmă SCM Gloria a câștigat la handbal fete la Cluj, iar azi băieții de la rugby au produs surpriza și au câștigat meciul din Parcul Tineretului.

„Am venit să câștigăm la Buzău. Avem experiență superioară”, spuneau la început ardelenii, evitând din politețe formularea „și valoarea superioară”.

Și să fi văzut, la final, ce supărare și cuvinte grele își spuneau la vestiare clujenii. Nu mai erau așa molcomi, cum le zicem noi, regățenii celor din Ardeal, ci iuți la mânie. Semn că înfrângerea de la Buzău a fost una neașteptată și tare dureroasă.

Dar cum s-a întâmplat să bată Buzăul ?

Fiecare echipă a controlat câte o repriză. Prima, buzoienii, a doua, ardelenii. Cu mențiunea că dominarea oaspeților a fost mai accentuată, buzoienii reușind să treacă rar centrul terenului îndeosebi spre finalul meciului.

Buzoienii au făcut rapid 7-0 (eseu Boboc, transformare Afloarei), după care oaspeții au egalat (eseu + transformare).

Ai noștri au avut apoi două atacuri bune, al doilea finalizându-se cu eseu (tongalezul Nico Moa). 12-7 la pauză, scor consemnat și la finalul meciului!

Niciun punct după pauză

Se întâmplă mai rar în rugby, dar în repriza a doua nu s-a marcat niciun punct. Și a fost bine pentru Buzău pentru că dacă s-ar fi marcat ar fi făcut-o oaspeții.

Clujenii au dominat pe alocuri copios, au șarjat permanent înspre buturile noastre, de vreo patru-cinci ori s-au apropiat la un metru cu grămada.

Numai că buzoienii s-au apărat admirabil, au respins uneori la limită atacurile adverse, iar la final s-au bucurat.

Cu atât mai mult cu cât victoria a fost una muncită, cu mari emoții. Grație acestui succes buzoienii devin favoriți la ocuparea locului 5 la finalul turului, mai ales că meciul direct cu Tomitanii (învingători azi cu Dinamo) se va juca la Buzău.

Mai jos s-au inserat interviuri la cald cu cei doi antrenori ai buzoienilor, Costică Merșoiu și Mugur Preda, plus Horea Himpea de la „U” Cluj, iar apoi o galerie foto de la meci (mulțumim Lucas!).

Meciul a fost transmis în direct de rugbytv.ro (click AICI)




loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.