„Așa e mereu. E din cauza moldovenilor”

Mai mulți cetățeni au reclamat în această dimineață inclusiv către buzoienii.ro coada formată pe scări înainte de ghișeele de la Starea Civilă de pe Bd. N. Bălcescu.

„Trebuie să stai cu orele la coadă. Nu știu de ce e așa aglomerat. Ne-am dezobișnuit să mai stăm la coadă. Am văzut că se stă și câte o jumătate de oră la ghișeu cu câte unul. Uite, stau de două ore la coadă și acum, la 12.00, s-a terminat programul de depunere a actelor. Ni s-a zis să mai venim pe la ora 16.00. Poate vă interesați dvs. și să ne spuneți și nouă de ce e coada asta”, ne-a declarat un domn nemulțumit.

Două ar fi motivele formării cozilor la Starea Civilă, din informațiile culese ulterior de reporterul buzoienii.ro.

A. Funcționari puțini. Ghișeele ar fi deservite doar de trei ofițeri de Stare Civilă. În instituție ar fi mai mult angajați, dar doar aceștia trei au astfel de competențe.

B. Pe lângă buzoienii veniți să-și depună acte pentru înregistrarea nașterilor, căsătoriilor și a deceselor, au mai apărut și cetățeni din Republica Moldova care au obținut cetățenie română.  

Aceștia pot veni acum la orice oficiu de stare civilă din România pentru a obține certificate de naștere și de căsătorie românești.

Acestea se obțineau doar de la Starea Civilă de pe lângă Sectorul 1 București.

Dar cum cozile și listele de așteptare formate erau imense s-a dat aprobare ca acestea să poată fi obținute inclusiv din provincie.

„Nu cred că ăsta e motivul. Cât am stat la coadă n-au auzit pe niciunul să vorbească moldovenește. Ar face bine ca funcționarii de la Starea Civilă să lipească afișe și jos, nu doar sus lângă ghișee. Sunt unii care stau la coadă și observă abia sus, la ghișeu, că le mai lipsește câte un document”, a replicat reclamantul după ce i-am prezentat aceste motive.

Vom reveni!

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Muta niște grinzi cu o macara. Șufa s-a rupt… CLICK AICI

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „„Așa e mereu. E din cauza moldovenilor”

  • E posibil sa fie asta motivul… Buzaul e un centru pentru moldoveni si straini.
    Avem si piata de vandut cetatenie prin casatorii false… cum vand unii „domiciliu” sa isi faca buletin pe adesa, asa vand altii cetatenii.

  • Dacă ,,se vând domicilii,, pentru ca cineva să-și facă ,,buletin pe adresă,, și nu se locuiește efectiv acolo,se numește ,,domiciliu fictiv,,.Așa că domnule ,,Anonim,, instituțiile să facă ceva în sensul acesta!Primăria să ia măsuri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.