6 pași simpli – cum să-ți pregătești picioarele pentru trecerea la încălțăminte de vară?

Mai mult decât plimbările lungi pe plajă, scufundările răcoroase în piscină și răsfățul cu înghețată, vara avem șansa de le oferi picioarelor noastre libertate. Lunile călduroase sunt ocazia perfectă să înlocuim cizmele și șosetele groase cu încălțăminte decupată, care permite picioarelor să respire. Odată cu această libertate, apar noi preocupări de care trebuie să ținem cont. Felul în care arată picioarele noastre contribuie la conturarea unei imagini îngrijite și pun în evidență încălțămintea deosebită pe care o purtăm.

Înainte de toate, asigură-te că știi care sunt cei 6 pași importanți pentru îngrijirea picioarelor pe toată durata verii

1. Oferă picioarelor o curățare perfectă

După ce ai verificat că picioarele tale nu prezintă tăieturi, bătături, unghii încarnate, infecții fungice ș.a, înmoaiele într-o baie de apă călduță, spălând cu atenție degetele. O pedichiură nu are doar rol estetic. Ea ajută la înlăturarea pielii uscate, care se poate apoi crăpa, întări sau cauza eventuale bătături. Pentru un plus de relaxare, se pot adăuga câteva picături de ulei esențial. După ce s-au înmuiat, îndepărtează pielea îngroșată cu ajutorul unei ustensile. Usucă, apoi, picioarele cu un prosop de bumbac.

2. Păstrează-ți picioarele hidratate

Știai că pielea picioarelor este de 10 ori mai groasă decât pielea de pe tot restul corpului? De aceea, ea trebuie hidratată în fiecare zi. Recomandat este să aplici un strat generos de cremă sau loţiune la finalul fiecărei zile, pentru a le menține hidratate.

Atenție: încearcă să eviți să aplici cremă între degete. Este un loc perfect unde bacteriile și ciupercile se pot dezvolta, iar umiditatea este un factor favorizant.

3. Pune-ți în valoare picioarele

Alege întotdeauna încălțăminte de calitate. Picioarele au nevoie de suport și amortizare pentru a evita formarea de bătături sau apariţia durerii. În același timp, alege o încălțăminte cu stil. Există o varietate de opțiuni de sandale elegante pentru care poți opta vara aceasta. Recomandat este să alternezi cel puțin două perechi de încălțari. Umiditatea dispare complet în termen de 24 de ore. Astfel, prevenim eventualele infecții fungice.

4. Ai grijă de sănătatea unghiilor

Pentru a evita problemele, este recomandat ca unghiile să fie tăiate drept, fără a se interveni asupra colțurilor, și niciodată prea scurt – acestea pot cauza unghii încarnate. Cuticulele protejează pielea și unghiile împotriva germenilor, așadar, este indicat ca acestea să fie împinse, și nu tăiate. După ce pilești extremitățile cu grijă, poți aplica lacul în culorile preferate ale sezonului.

5. Evită să porți șlapi

Şlapii sunt ușori și confortabili, însă, deşi sunt foarte la îndemână, pot interveni asupra posturii, cauzând, mai târziu, probleme ortopedice, dureri de picioare, șolduri sau spate.

6. Bea multă apă!

  Foarte mulți dintre noi petrecem mai mult timp afară, iar picioarele sunt mai solicitate vara. Împreună cu deshidratarea, aceasta poate fi cauza pentru tălpi și glezne umflate. Atunci când nu bei suficientă apă, sângele devine mai gros și îngreunează circulația, astfel apare inflamația. Mai ales dacă este cald, indicat este să ai mereu cu tine și să bei apă. Dacă picioarele tale sunt deja umflate, așază-te și ține picioarele ridicate mai sus decât restul corpului. 

Timpul alocat îngrijirii picioarelor pe timpul verii va deveni o plăcere, odată ce vei descoperi beneficiile unora sănătoase și frumoase!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.