600 de angajați în 2 ani! „Mai avem nevoie de 100!”

În doar doi ani a ajuns cel mai mare angajator privat din jud. Buzău.

Are acum peste 600 de angajați și porțile sunt în continuare deschise.

„Mai avem nevoie de încă o sută. Cam pe la 720 de angajați ar fi bine”, au spus recent directorii turci unei delegații de le ministerul Economiei care a ținut să viziteze fabrica de la Buzău.

Deși cei doi șefi de la Buzău sunt turci, fabrica e japoneză.

Yazaki, unul dintre cei mai mari jucători mondiali în domeniul cablajelor auto.

„Nu aveți voie să filmați sau să pozați!

Fotografia de mai sus e cu caracter ilustrativ. Deși reporterul buzoienii.ro a însoțit delegația ministrului Economiei, șefii turci au interzis tuturor, ministru, parlamentari, șefi de instituții de l Buzău, jurnaliști să facă poze ori să filmeze înăuntru:

„Nu vă supărați! Nu e cerința noastră, ci a Ford! Noi lucrăm acum pentru Ford, e solicitarea lor, secret de fabricație. Au trecut în contract, nicio fotografie de pe linia de cablaje”

Toată lumea s-a conformat, singurele fotografii s-au făcut afară, în curtea Yazaki de pe Calea București (fostă Șoseaua Spătarului).

Salariații de la Yazaki primesc o masă caldă și au transportul gratuit.

Din 2023 salariul minim a devenit în România 3000 de lei brut (de la 2500) și 1898 de lei net.

Citește și:

loading...

10 comentarii la „600 de angajați în 2 ani! „Mai avem nevoie de 100!”

  • Poate ar trebui acești măscărici pe salarii babane si cu tot felul de combinații sa lucreze acest yazaki. Pe minim pe economie si muncesti. Este cel mai slab angajator din județ

    Răspunde
    • Din păcate am muncit câteva luni la firma asta.Salariu minim,regim de sclavie,navetă.Cele mai proaste salarii din județ. Nu le mai faceți atâta reclamă, chiar nu merită.

      Răspunde
  • Toti cei din foto, muncesc tot pe salariul minim pe economie ?!
    Articolul prezinta aceasta firma ca pe salvatorul judetului….
    In fapt, au gasit indieni-buzoieni, pe post de sclavi.
    Era sa uit: se da chiar si o masa calda ! Wow, ce tare !

    Răspunde
    • Kaka maca!Salarii de Papua Noua Guinee!Doamne ,chiar asa am ajuns sa fim priviti,prostii Europei??S-a dus dracu orgoliul nostru de natiune europeana,incat muncim pt doi lei ca etiopienii???Vai mama nostra!

      Răspunde
  • Cred ca cea mai mare contributie la ”aducerea ”acestui investitor ,care va determina dezvoltarea fulminanta a municipilui si judetului buzau, au avut o ministrul culturii si presedintele c.j (don primar era plecat la bolintin ,dupa alt mare investitor) Personalul este foarte bine platit (sindicatul a solicitat ca de la 01.04.2023 salariile sa se diminueze cu 12% si sa se plateasca la 2 luni) . Cat despre contributia la buget ,se va reusi ca din incasarile facute sa se faca drum expres de la maracineni la podul muncii (tot cu oil reg bineinteles) si sa se scoata la suprafata iazul morilor pana la tintesti,urmand ca pana in 2030 acesta sa fie facut navigabil.

    Răspunde
  • Si cam ce salariu ati vrea sa primeasca niste oameni fara studii, fara specializari, fara aptitudini speciale? In alte tari, oamenii fac munci si mai grele doar pentru masa aia de care radeti voi, atatia bani ar fi o avere. Daca nu ar fi ajutoarele sociale si angajarile fictive la primarii (angajati care in fapt lucreaza la casa primarului si sunt platit din impozite), s-ar inmulti forta de munca disponibila.

    Răspunde
  • Sclavi pe plantație! Nu recomand! În doi ani,maxim trei vor da faliment

    Răspunde
  • Sunt cei mai slabi din județ, șiausckimbat numele, locația.. De ce? Pentru că înșală lumea angajează pe șpagă și cunoștințe nu după anunțul dat

    Răspunde
  • Statistica ultimelor decenii arată că blue-collar jobs sunt necesare, pentru că vorbim de producție, dar contează doar în economia socială – atenție, nu discutăm de rezultatul financiar al societății per ansamblu, care aparține unui grup redus și de obicei poate lua calea ”exportului” bancar. Locuri de muncă plătite slab, când produsele sunt la export, arată lăcomia patronatului în a recupera foarte rapid investițiile și a face profit, aproape cu orice preț. Oamenii stau cuminți, nu se asociază pentru a-și proteja drepturile iar la final, care de obicei e foarte aproape de data începutului, primii și cam singurii care au de suferit sunt tot muncitorii, a se vedea cazul cunoscut cu Nokia, de la Jucu (închisă după 3 ani și milioane acordate în facilități, de către autorități).
    La Buzău este nevoie de white-collar jobs**, în timp ce din județ se poate în continuare forma forța de muncă efectivă pentru a scoate din inactivitate populația rurală pentru care salariile respective sunt, în mare parte și pentru început, îndestulătoare. Dar doar în combinația de mai sus și într-o proporție de cel puțin 1/3 (white/blue) un județ poate răzbate și să nu fie supus dezastrului economic (pe o perioadă mai mare sau nu de timp) atunci când o afacere de producție dispare, cum e cazul nostru cu Superlit (-67 în 2021, din 91) și Ductil (-450 în 2020), de ex.
    Tot ce poate face o administrație, că e o întrebare și asta, e să stimuleze financiar* pregătirea profesională a tinerilor (nu doar școli profesionale care nu atrag decât pe cei docili ori fără posibilități de emigrare, adică îi ține ceva aici, de obicei familia sau faptul că au o proprietate), să vegheze la un mediu social și economic egal și legal, să ofere beneficii investitorilor (de obicei se umblă la taxe și impozite). Cetățenii pot doar să forțeze coagularea forțelor politice locale pentru scopuri comune și amendarea comportamentelor dogmatice în administrația publică locală, întrucât reprezentativitatea politică este doar o minciună sfruntată care deserveștre exclusiv interesul unui grup restrâns și constituit strict în acest sens și scop.
    *Impozitarea progresivă sau redusă pentru locuințele achiziționate/construite de către familiile tinere, și/ori care se relochează în oraș, de ex.
    **Diversitate culturală (cât mai puțină intervenție ideologică din partea statului), aglomerări urbane și administrații locale prietenoase și atente cu nevoile cetățenilor (cât mai puțină intervenție ideologică din partea statului), deschidere economică (cât mai puțină intervenție pe partea de business, din partea statului), de ex.
    Succes tuturor!

    Răspunde
  • România a ajuns o colonie. Sună urât, nu ne place, dar sunt întrunite toate aspectele prezente în definiția unei colonii. Doar un mic exemplu. Propuneri în spinoasa problemă a pensiilor speciale le face Banca Mondială. Politicienii români au devenit veritabili gardieni, remunerați corespunzător, puși să-i vegheze pe români să muncească pe salarii cât mai mici posibile și să nu se revolte. Ce fac turcii de la Yazaki se încadrează perfect în peisajul economic românesc.
    De la modelul capitalist nu trebuie să avem așteptări. Este aceeași mizerie ca și modelul socialist. În teorie, ambele modele sunt perfecte numai că practica este la ani lumină de modelele teoretice.
    Degeaba așteptăm să ne aducă prosperitate capitalul străin. Capitalul străin nu are nicio obligație să dezvolte România. Tot pe capitalul autohton, rahitic cum este, cade măgăreața. Dacă românii nu lasă deoparte animozitățile și nu se asociază în activități productive, fiecare cu ce mai deține în proprietate, nivelul de trai al majorității se va degrada continuu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.