„Toți se vaită!” Iată răspunsul de la Electrica

Site-ul buzoienii.ro a preluat reclamațiile cetățenilor care au sesizat un crescut sensibil crescut după schimbarea contoarelor la energie.

În articolul „Ce necaz au locuitorii dun Fundeni Zărnești” se reclama un consum lunar de peste 400 de kW (vezi foto 439 kW) acolo unde înainte se înregistrau în jur de 100 de kW (pt. detalii CLICK AICI)

Răstimp, localnicilor le-au venit facturile, iar Electrica (SDEE Muntenia Nord) a emis către buzoienii.ro o informare de presă.

„Am primit factura. Unde înainte dădeam 150 de lei, acum mi-a venit 350 de lei. Dar mă tem că luna viitoare îmi va veni de plată și mai mult. În toată comuna, unde s-au schimbat contoarele este aceeași problemă. Cu cine vorbești și aduci discuția despre curent începe să se vaite. Nu e o persoană care să fie mulțumită”, ne-a declarat o doamnă din comună.

În comunicatul de presă remis către buzoienii.ro, Electrica (SDEE Muntenia Nord) le recomandă consumatorilor nemulțumiți să adreseze sisizări la sediul de pe Bd. Mareșal Averescu (lângă stadionul Gloria). Prima verificare a contorului este gratuită.

„Consumatorii pot beneficia, la cerere, în decurs de 12 luni, de o verificare metrologică gratuită a contorului. Costul lucrărilor de verificare, demontare şi remontare a grupului de măsurare sunt suportate de către operatorul de distribuţie, inclusiv în cazul în care sesizarea utilizatorului se dovedeşte a fi neîntemeiată. În situaţia unei noi reclamaţii neîntemeiate a utilizatorului, depusă în următoarele 12 luni calculate de la data reclamaţiei neîntemeiate ale cărei costuri au fost suportate de către operatorul de distribuţie, costul este achitat de către utilizator”.

Buzoienii.ro va urmări în continuare acest caz. Mai jos s-a inserat inegral informarea de presă emisă de Electrica (SDEE Muntenia Nord).

Informare de presa SDEE MN Buzoienii.ro

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Kaufland a reacționat imediat CLICK AICI  

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

12 comentarii la „„Toți se vaită!” Iată răspunsul de la Electrica

 • De ce o verificare metrologica?! Sa inteleg ca acestea au fost montate fara a fi verificate metrologic? De ce a fost nevoie inlocuirea vechilor contoare, care erau functionale si montarea celor noi fara acordul consumatorului?

 • Niste hoti. Am plătit 350 lei după ce, în absența mea, mi-a fost schimbat contorul.

 • Asa e si la mine dar poate sa redus kilowatt -ul are 0,5 sau chiar mai putin… furt pe fata si nu ai cum sa demonstrezi.. cine face verificarea metrologica tot ei???? Faci reclamatie si degeaba nu se rezolva nimic

 • Facem un pariu că la verificarea metrologica contorul o să se incadreze în limitele legale iar defectul chipurile e la tine acasă .Eu unul am pățit-o și am plătit și verificarea: 200 lei.

 • Eu am patit-o. am verificat contoarul zilnic. dimineata cand plecam la munca si seara cand ma intorceam. contoarul inregistra un consum de 10 kw la 12 h si si era doar frigiderul in priza si tv in standby. i-am sunat au venit si au schimbat contoarul. pe cel vechi l-au trimis la examinat nici in ziua de azi nu am primit un raspuns in legatura cu el daca era defect si se fac 2 ani de atunci. niste hotii ca sa nu recalculeze facturile si sa dea din bani inapoi.

 • De la 40-50 de lei, garsonieră, acum vin peste 200lei… Petiții peste petiții și tot ce fac e să citească iar contorul… cu un X6. Până nu le cereți expres verificarea, atât fac, ceea ce putem și noi să citim niște cifre…

 • Nu stau în comuna dar am o casă proprietate personala acolo. pana acum plateam 15 lei lunar acum mi-a venit 120. de ce ? a cui e greseala?

 • Am o intrebare către cei de la electrica. diferența de consum dupa schimabrea contorului o vom plăti noi sau se va trece la pierderile societății. M-aș bucura dacă aș primi un raspuns.

 • Incuiati- va contoarele intr-o cutie mare din tabla .. fier …. cu un lacat mare si dati voi citirea ca astia de la electrica fura cu acte

 • Noile contoare inregistreaza si consumul incarcarii telefoanelor mobile ,laptopuri etc,consumul electronicelor in stand by (televizoare,aer conditionat,receptoare tv satelit,routere etc),led-urile anumitor intrerupatoare (din pereti sau de la prelungitoare).Pentru linistea sufleteasca,opriti alimentarea cu tensiune din tabloul de sigurante si vedeti daca se contorizeaza ceva.E posibil sa apara si componenta reactiva (mai rar la monofazic) la consumatorii care folosesc electromotoare (hidrofoare,masini de batut porumb,etc)

 • Este o chestiune mai veche, rezolvabila. Mergeti la sediu unde faceti o cerere scrisa in care solicitati baza de calcul a kilowatt ilor de pe vechiul contor. Acolo veti afla ca, de fapt, s-au aproximat pentru a acoperi pierderile. Ulterior cereti sa se refaca calculul in baza consumului actual si nu prin aproximare. Dupa ce am facut asta am ajuns sa-mi negociez consumul zilnic ca la piata, la mica intelegere. Multa rabdare si putere de convingere sa aveti! Sfat: studiati bine facturile anterioare si consumul mediu anual pentru ca vor avea ‘şpemii de argumente sa va faca sa dati un pas in spate!

 • Cel mai simplu: schimbați furnizorul de energie sunt atât de mulți pe piață și se rezolva problemele.
  Eu am schimbat de 1 an de zile, contorul este același de 4 ani, nu sa făcut nici o modificare, nu am rămas nici o secunda fara energie la schimbare, doar sa schimbat culoarea facturii și implicit valoarea ei. Bineînțeles valoarea în minus cam cu 10% față de electrica in condițiile in care consumul a crescut un pic.
  Electrica este singurul furnizor care nu a vrut sa negocieze nimic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.