65% dintre medicii din Spitalul Jud. Buzău, lucrează și la clinici private! Vezi TABELUL

E un tabel publicat în premieră de buzoienii.ro.

Sunt secții din Spitalul Județean unde toți medicii lucrează și în privat.

În total, 65% dintre medicii din spital au un al doilea job la o clinică privată.

Opiniile referitoare la această practică sunt împărțite.

Cei mai mulți susțin că nu e corectă, că acești medici nu-și mai fac meseria cum ar trebui („stau mai puțin în spital decât ar trebui și dau fuga la clinica privată”), dar și că selectează clienți din spital pentru clinicile particulare.

Pe de altă parte, există și buzoieni care susțin că acest dualism este singura soluție, pentru că altfel spitalul buzoian ar rămâne fără jumătate din medici. Apoi, ca în orice alt domeniu, și medicii au dreptul de a lucra suplimentar, iar acest lucru nu poate fi interzis.

Buzoienii.ro va reveni și cu o listă nominală a medicilor din spital care lucrează în privat, dar și cu tabelul celor care își fac meseria doar la unitatea de stat.

Citește și:

loading...

11 comentarii la „65% dintre medicii din Spitalul Jud. Buzău, lucrează și la clinici private! Vezi TABELUL

 • Ati putea face si o investigatie ceva mai profunda, anume sa aflati cati dintre medicii din sistemul de stat care lucreaza si in cabinete / clinici private emit documente de plata – chitante, facturi etc. Cu siguranta, finantele publice se vor preface ca li s-au marit ochii…
  Putregaiul e mult mai mare decat pare la prima vedere.

 • In principiu , n-ar trebui sa fie o problema dacă stau bine cu timpul si energia.
  Dar, unii nici nu discuta cu tine in spital dacă nu e de operat, iar în privat, o consultatie de 2, 3 minute Costa 1, 2 sute. ORL.

 • @Klaxxy : de acord

 • Nu dau chitanta nici macar la cabinetele alea mai scumpe, mai dotate. La dentist, pe Mioritei, nu mi-a dat niciodata.

 • Daca isi platesc darile la Stat, corect, pot merge unde vor ei. Prin lege, medicina este o profesie liberala !

 • La spital nu te face bine la privat iți ia banii.Medici cu nume.

 • Totul se intampla cu stiinta si acordul lor, dar par surprinsi… Cat timp politicul face „ordine” peste tot, sa nu ne miram nici de ce medici ne-au ramas in tara, ce profesori au copiii nostri, si lista poate continua. Un popor bolnav si needucat, este fffff simplu de manipulat. De fapt, despre asta este vorba.

 • La spital medicii se poarta foarte urat cu pacientii: nu comunica, nu ii gasesti, jignesc… La cabinetul privat treaba se schimba. Cabinetele private sunt o legalizare a spagii. Nu mai spun de asistente, care se cred patroanele spitalului, unele din ele cu o educatie precara au ajuns acolo pentru ca in trecut nu avea cine. Trebuie investit in atitudinea cadrelor medicale. Unii „eroi” din cabinetele de stat nici nu primesc pacientii in cabinet, le arunca retetele pe geam. Daca nimeni nu sesizeaza Colegiul Medicilor,Politia, etc.., vor face la fel in continuare. Pana acum cativa ani ii intelegeam ca au salarii mici, dar acum , cand salariul unei asistente trece de 7.000 lei iar un medic castiga peste 20.000 lei, nu cred ca ar trebui sa mai stea cu buzunarele cascate. Orice solicitare de acest gen trebuie sesizata la call center-ul anticoruptie. Daca acceptam aceste fapte, ne meritam soarta.

 • Nimeni nu se leaga de medicii/asistentele care muncesc legal, chiar daca au slujbe si la stat si la privat. Problemea nu este legata doar de plata darilor la stat ( acolo unde factureaza, in rest…acumare la portofel), ci de respectarea contractului cu institutia ( 7 ore programul la spital/policinica de stat asa sa fie), de respectarea juramantului medical (a disparut empatia fata de pacienti, iar tratarea lor se face in functie de “atentie” sau statut) si cel mai mult conteaza informarea corecta a pacientilor ( sunt medici care vand medicamente sau aparate la supra pret, pe motiv ca inca nu se gasesc in farmacii … ).
  Studiati putin “mediul de afaceri” din zona clinicilor private, cine sunt medicii care au “potential financiar” si sunt agreati de banci, cine sunt constructorii si arhitectii ( toti cu legaturi directe in Primarie/CL) care obtin la “cheie” avizele si autorizatiile necesare fara sa respecte legea …
  si mai nou, ca vorbim de lege, daca vrei sa ai reusita in ceva ilegal trebuie sa fie musai in echipa un fost “guler alb”… si chiar mai multi fosti (ISU, DSP etc), acum consilieri care aduna un banut pe langa pensie.

 • @John – ai dreptate

  managementul lasa de dorit.

  calitatea personalului la fel (unele asistente,unii medici…)

 • Zevzecul ala de Ciolacu pe astia trebuie sa puna impozitarea progresiva, nu pe aia care au 2 bordee la Bisoca si 3 camere de camin in zona industriala, poate chiar o garsoniera in Micro 14.
  Jos mainile de pe ciolac!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.