79 de parcele sunt oferite gratuit tinerilor care vor să-și facă o casă

79 de locuri de casă vor fi atribuite gratuit de Primăria Vadu Pașii tinerilor din comună.

„E vorba de parcele de câte 500 de metri pătrați. Zona e foarte bună, la marginea satului Gura Câlnăului. Dacă nu vor fi probleme noi sperăm să-i punem în posesie, gratuit, într-o lună. Tot acolo, oferim în concesiune pe 49 de ani și parcele de o mie și două mii de metri pătrați pentru firme”, a anunțat primarul Gheorghe Firon.

Parcelele pentru case sunt mai mici, iar cele pentru firme mai mari

În fotografia de mai jos, luată din satelit, se observă terenul scos la bătaie de primărie pentru zona rezidențială și Parcul Industrial. E situat între râurile Câlnău și Buzău și marginea satului Gura Câlnăului.

Zona e excelentă. În zece minute, în perioadele fără aglomerație în trafic, se ajunge în centrul Buzăului

Proiectul a fost aprobat în ultima ședință a Consiliului Local. Grupul consilierilor ALDE (trecuți răstimp la PSD), al căror lider este Nicolae Chijer, a votat împotrivă. Aceștia consideră că proiectul de hotârâre are două probleme de legalitate și riscă să fie întors de Prefectură.

„Terenul ar fi trebuit mai întâi împărțit pe parcele, fiecare cu număr cadastral. Apoi, trebuie să existe un regulament, atribuirea să se facă după un punctaj, nu după cum vrea primarul”, a spus Sebastian Radu, deputat PSD – responsabil zonal.

Primarul Firon a replicat că un asemenea regulament de atribuire există și că fost trecut prin Consiliul Local chiar dacă s-a întâmplat cu ceva vreme în urmă.

Rămâne de văzut dacă Prefectura Buzău după analiza de legalitate va da undă verde sau, dimpotrivă, îl va trimite înapoi pentru eventuale modificări.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.