8 obiective extraordinare din Antalya

Turistii care doresc sa prinda cele mai bune oferte early booking Antalya vor fi foarte multumiti de propunerile pe care le fac specialistii de la Travel Matters.

Aici isi vor putea gasi pachetul potrivit pentru a petrece cel mai frumos sejur in Antalya, atat din punct de vedere al raportului calitate-pret, dar si avand in vedere minunatele obiective turistice pe care le pot vedea intr-un asemenea sejur.

Antalya ofera o multime de lucruri de vazut si de facut pentru toate categoriile de turisti. Aici exista numeroase atractii care ii mentin pe acestia ocupati, deoarece orasul este plin de situri istorice importante si de obiective turistice interesante si inedite.

Ce obiective turistice sa vizitezi si de ce sa optezi pentru early Booking Antalya?

Cei care aleg early Booking Antalya nu trebuie sa rateze cele mai importante obiective turistice de aici:

Orasul vechi, denumit Kaleici,  este unul din aceste obiective importante

Acest cartier este asemanator unui labirint si a fost special conceput pentru plimbari. Casele restaurate perfect cu acoperisuri rosii, dau foarte bine pe strazile pietruite. Aici turistii vor gasi galerii de arta, magazine de suveniruri si restaurante. De asemenea, tot aici sunt atractii turistice precum piata Kale Kapisi care are o poarta de cetate si un turn de ceas imbracat in piatra, precum si minaretul trunchiat, Kekis Minare, una dintre singurele cladiri ramase in urma unui incendiu care s-a transformat intr-o frumoasa moschee.

Portul vechi este al doilea obiectiv turistic important

Acesta este amplasat intr-o nisa de stanca si este populat cu o multime de buticuri, de cafenele, de bazaruri si de iahturi frumos asezate in stralucirea Mediteranei. Avand o atmosfera foarte linistita in ziua de azi, portul vechi a reprezentat unul din cele mai importante centre economice ale Antalyei, aducand in regiune prosperitate si comert. In prezent, turistii vin aici sa faca cumparaturi si sa savureze o cafea sau sa faca o excursie pe Marea Mediterana.

Un al treilea obiectiv turistic ce nu trebuie ratat o data aflati in Antalya este muzeul Antalyei

Aici exponatele prezinta cele mai bune descoperiri de pe site-urile de excavare de pe coasta turceasca. Istoria Turciei este mult mai usor de inteles de catre turisti. Galeriile ce contin mozaicurile de la Seleukeia si expozitia de arbori de argint de la Aspendos si de statiu din divinitate Perge sunt obiective turistice foarte apreciate.

La jumatatea listei de obiective turistice se afla Yivli Minare, cel mai important reper al Antalyei

Construita de un mare sultan, moscheea atasata Yivli Minare este in uz si in ziua de astazi. Opusul minaretei este Turnul cu Ceas, in timp ce in apropiere sunt morminte ce dateaza din secolul al XIV-lea.

Poarta lui Hadrian poarta turistii intr-o alta lume

Nici Poarta lui Hadrian nu trebuie sa lipseasca de pe lista de obiective turistice ale celor care aleg sa isi petreaca in Antalya un sejur frumos. Aceasta este una din cele mai frumoase si mai dramatice, precum si cele mai nobile porti de intrare in districtul Kaleici. Este inaltata in anul 130 si este decorata cu bogate decoratiuni sculptate.

Cetatea Romana este al saselea obiectiv de trecut pe lista turistilor

Aceasta este construita in secolul al II-lea si este un turn cilindric cu inaltimea de 14 metri care supravegheaza de sus portul vechi. Aceasta constructie a functionat ca un far sau ca un punct de veghe, iar acum este pentru turisti un loc fantastic de unde pot vedea apusul soarelui sau de unde pot admira o vedere panoramica a vechii zone a portului. Parcul este linistit, ideal pentru picnicuri si pentru plimbari, departe de agitatia orasului.

In penultimul rand, Aspedos este un obiectiv turistic ce nu trebuie sa lipseasca de pe lista turistilor care isi petrec un minunat sejur in Antalya

Aici pot face o excursie de o zi, iar acest sit arheologic este considerat a fi cel mai bine conservat din lume si una din cele mai importante atractii turistice ale Turciei. In afara de teatrul care a fost restaurat pe deplin, mare parte a sitului se afla in ruine si prezinta interes numai pentru vizitatorii entuziasti.

Ultimul, dar nu cel din urma obiectiv turistic din Antalya este Termessos

Este vorba despre ruinele bine conservate ale unui oras vechi, imprastiate pe un deal accidentat, cu privelisti cu adevarat impresionante.

Alte atractii si obiective turistice de neratat

In afara de aceste obiective superbe, turistii care vin in Antalya pentru un sejur in acest an pot sa mai viziteze si Perje, ale carei ruine nu sunt foarte bine conservate, insa atrag anual sute, chiar mii de turisti. Vizitatorii pot sa exploreze linistiti strazile, baile romane, Acropola si poarta Hellenistica.

Pentru cei care doresc sa faca plimbari de neuitat, Olympus si Chimaera sunt cele mai bune variante. Aceste sate sunt linistite si foarte renumite printre turistii care vor sa petreaca la pas distanta dintre obiectivele turistice, fiind ideale pentru oricine cauta o vacanta pe plaja departe de statiunile aglomerate.

Nu in ultimul rand, printre obiectivele turistice din Antalya nu pot fi ratate Karst Springs, tara calcaroasa bogata in izvoare carstice si in cascade, precum si pestera Karain, vechiul port Lycian Phaselis si pestera Kocain.

Pentru a vizita aceste obiective, este important ca turistii sa analizeze ofertele early booking oferite de site-ul https://www.travelmatters.ro/oferte-early-booking/turcia/, astfel incat sa nu aiba ulterior surpriza neplacuta sa nu gaseasca un loc de cazare decent sau un pachet cu facilitatile pe care si le doresc pentru ei insisi si pentru familiile lor.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.