Bebeluș decedat în spital. Acuzații la adresa medicilor

Părinții unui bebeluș născut la maternitatea din Buzău și care a murit o lună mai târziu ii acuză pe medici de lipsă de profesionalism și de nepăsare, anunță Pro TV.

Tânăra mamă are 23 de ani și este din Nehoiu

Ei susțin că pruncul ar fi trăit, dacă doctorii ar fi observat că sarcina are o evoluție anormală. Femeia, însă, a fost trimisă acasă după un prim control la care acuză dureri îngrozitoare.

O săptămâna mai târziu a revenit cu aceleași simptome și a fost internată în maternitate. Cei doi părinți au formulat acum plângeri la colegiul medicilor și la poliție.

După ce a rămas însărcinată, a fost consultată și supravegheată de un doctor ginecolog, dar în ultima parte a sarcinii au început să apară probleme.

Ana Maria Mitu, mama copilului: „La a 38-a săptămâna au început durerile și am decis să merg la maternitate pentru un consult. M-a consultat ginecologic și la ecograf mi-a spus că totul este în regulă și să merg acasă liniștită.”

Durerile, însă, nu au încetat. Peste câteva zile, femeia a revenit la maternitate și a fost din nou consultată, de un alt medic care nu a observat sarcina cu probleme.

Ana Maria Mitu, mama copilului: „Doamna doctor a tratat momentul cu indiferență,eu aveam dureri foarte mari,mi-a spus că pot să am o infecție la rinichi,în schimb durerile erau și de burtă și de mijloc,erau enorme. Am avut și scurgeri de lichid amniotic care erau închise la culoare foarte urat.”

A două zi, femeii i-au fost făcute mai multe investigații medicale și a rămas internată. La ecografie s-a văzut că avea dublă circulară de cordon ombilical, iar lichidul amniotic era modificat.
Un al treilea medic, aflat de gardă, a hotărât că femeii să i se facă cezariană de urgență.

Mario Constantinescu, medic Maternitatea Buzău: „Am decis și i-am prezentat și gravidei situația că e mai bine să finalizăm nașterea prin operație cezariană pentru că nașterea practic nu progresa în parametri normali. Un copil cam de patru kilograme, un copil care a țipat imediat la naștere, dar care a făcut o detresă dintr-asta respiratorie și a fost imediat preluat și intubat de doctorul neonatolog”.

Starea de sănătate a copilului s-a înrăutățit, așa că a fost transportat la spitalul Marie Curie din București, unde, după o luna de la naștere, a murit.

Cauza decesului este oficial hemoragie cerebrală și pulmonară, pe fond de bronhopneumonie.

Părinții copilului spun că medicii de la Buzău i-ar fi tratat cu indiferență în timpul sarcinii.

Marian Călin, tatăl copilului: „A tratat cu indiferență momentul și a trimis-o acasă. Vrem să depunem o plângere penală împotriva ambilor medici la poliția din Buzău și la colegiul medicilor, cineva trebuie să răspundă pentru lucrurile astea.”

Adriana Bunila, purt. cuv. SJU Buzău: „Conducerea spitalului s-a autosesizat și a demarat o anchetă internă.Vom verifica toate documentele medicale cu privire la acest caz.”

Bebelușul care a încetat din viață era primul copil al familiei, iar părinții sunt hotărâți să dea în judecată maternitatea din Buzău. Cei doi medici acuzați nu au putut fi contactați pentru a-și prezența punctul de vedere.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

11 comentarii la „Bebeluș decedat în spital. Acuzații la adresa medicilor

 • Dumnezeu sa le dea putere părinților. Cât despre maternitatea Buzau, ginecologii si neonatologi ………

 • Anonim ,haide sa nu-i băgăm in aceeasi oala pe toti medicii si neonatologii din maternitatea Buzau . Maternitatea are si medici foarte buni ! Doamna doctor Stoica Gratiela ,pe ginecologie ,si domnul doctor Bobe ,pe neonatologie, sunt doi medici extraordinari ! Plus asistente de la ATI ,neonatologie ,lauzie…
  Vorbesc despre acești doi medici ,din experienta proprie ,nu pot sa-mi dau cu parerea despre ceilalți medici pentru ca nu am intrat in contact cu dânșii. Fiecare pacient/ă relationeaza diferit cu medicul,nu conteaza specializarea…Daca eu am fost multumita de serviciile unui anumit medic ,nu este obligatoriu ca X sau Y sa fie la randul lui multumit…Deci ,parerile sunt impartite…Nu-si are rost generalizarea….Sunt cazuri si cazuri ,din pacate si triste cum este in cazul celor doi parinti …
  O zi frumoasa !

 • Hai sa fim seriosi..medici ginecologi chiar si-au facut datoria…imi pare rau pt pierderea micutului dar parintii acum…ce vor de fapt???bani??

 • Oameni buni treceti peste asta, COPILUL NU SE MAI INTOARCE, asigurati-va ca mai puteti avea copii si uitati, RUGATI- VA Domnului si va fii bine .Am trecut prin asta si avem doi copii si un nepot.

 • Maiara ar trebui sa gîndesti de zece ori ca sa vorbesti odata , mediocra

 • Cata răutate în unii, acești oameni si-au pierdut ce aveau mai scump, nu vor bani, vor dreptate. Se stie cum sunt unii medici care nu te baga in seama si te lasa sa mori cu zile, fac diferente intre pacienți, etc. Oricare dintre voi daca a-ți fi trecut prin asa ceva a-ți fi facut orice sa aflati motivul ptr care v-ati fi pierdut bebelusul. Cred ca sunteti inconstienti când afirmați asemenea lucruri. Nu e simplu sa treci peste ca si cum nu s-ar fi întâmplat nimic. Numai în locul lor sa nu fiti, asa ca nu mai aruncati comentarii răutăcioase la adresa bieților părinți.

 • La buzau sint multi doctori spagari. Cu toate ca au salarii mari nu isi dau interesul pana nu impingi ceva. Acum 7-8 ani o sarcina de la inceput pana la final te scarmana de 3500-4000 de lei. Acum cred ca trebuie mai mult. Cum noi cei care lucram la privat platim pentru greselile noaastre asa sa plateasca si cei de la stat daca sunt vinovati. Parintilor care au trecut prin acest dureros eveniment le doresc multa sanatate si sper sa reusesca sa fie o familie numeroasa.

 • Pentru cei ce laudă neonatologii, ginecologii si in general maternitatea buzau. Sa aveti parte de ce au avut oamenii ăștia apoi sa ridicați osanale. Din partea mea oameni mai de nimic decât în chestia aia numita maternitate nu am intalnit in viata mea.

 • Deschideți ochii, nu criticați fără sa gândiți, e firesc sa se facă dreptate, sa încercăm sa schimbam acest sistem care se joacă cu destinele pacienților.

 • Nae ,atât poți, atât comentezi ….

 • … spuse anonim 2, un dulce pesedist sărutându-l diafan pe dragnea acolo unde soarele nu il vede niciodata.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.