42 de percheziții, 27 de „invitații” la Poliția Buzău

În această dimineață, s-au efectuat un număr de 42 percheziții domiciliare în județului Buzău și mun. București, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional specializat în traficul de droguri de risc și mare risc.

Pe raza jud. Buzău a acționat între feb. 2018 – nov. 2019 o rețea infracțională formată din 27 persoane, cu vârste cuprinse între 17 și 51 de ani, ce a avut ca principal scop derularea de activități pe linia procurării, în condiții de clandestinitate, de droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (comprimate MDMA) și diverse produse susceptibile de a avea efect psihoactiv și revânzarea lor către consumatori din mun. Buzău și comunele limitrofe, precum și din mun. București.

Substanțele interzise erau procurate în principal de pe raza județului Galați și a municipiului București, precum și direct din afara României și oferite către consumatori pe raza județului Buzău, prețurile variind în funcție de tipul de substanță interzisă comercializată, după cum urmează: 50-60 lei/gram cannabis, 50-60 de lei/comprimat de drog de mare risc, 10 lei/pachețel de substanțe psihoactive.

S-a constatat faptul că membrii rețelei erau extrem de precauți în desfășurarea activității infracționale, oferind spre vânzare substanțe interzise doar persoanelor cunoscute. Se evitau discuțiile telefonice, fiind preferate întâlnirile directe.

Gruparea infracțională era structurată pe mai multe paliere:

*primul palier – dealeri principali cu ramificații în alte județe sau în străinătate de unde erau procurate substanțele interzise;

*al doilea palier – dealeri secundari care se aprovizionau în comun de la dealerii principali sau își ofereau spre vânzare substanțe în mod reciproc;

*al treilea palier – consumatori/revânzători care se aprovizionau de la dealerii principali și secundari, care revindeau o parte din substanțe pentru a-și asigura consumul propriu în mod gratuit.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.


Tablouri canvas personalizate - Livrare Gratuita in Buzau
loading...

2 comentarii la „42 de percheziții, 27 de „invitații” la Poliția Buzău

  • Reporter de 2 lei inclusiv poliția acoperă numele traficantilor, faceți cunoscuți autori pentru ca asa mai găsiți si pe alți care au legătură cu ei

  • E ilegal sa faca public asta tocmai din motivul dat de tine, sa nu se apuce unii ca tine sa inventeze lucruri doar de dragul de a isi elibera ei frustrarile personale sau sa treaca la altele mai grave impotriva unor oameni care nu sunt vinovati, ci cel mult suspecti.
    Moda asta userista de tortionar nazist prinde contur vad… numai sange de oameni nevinovati viseaza useristii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.