„90% din sesizările de azi din mun. Buzău au fost din cauza asta!”

Înainte de ploaia torențială din această dimineață a fost o mică furtună. În acest fel, pe străzi și trotuare s-a adunat un număr și mai mare de frunze.

„90% din sesizarile de azi au fost legate de guri de scurgere blocate cu frunze. De aceea, lansez o rugăminte către buzoieni, fie de la bloc, fie de la case, să încerce să adune frunzele din preajma gurilor de canal. În acest fel, prevenim – în cazul unei noi ploi torențiale – înfundarea canalizării”, a declarat Simona Săvulescu, director Compania de Apă Buzău.

Imagini de azi de pe str. Spiru Haret, unde frunzele au blocat canalizarea
O parte din frunze a rămas pe trotuar, alta a ajuns în canalizare

Săvulescu: „Un pic mai bine față de alte dăți”

„De exemplu, pe Frăsinet, unde aveam mereu necazuri, apa a fost preluată azi de canalizare. În ciuda problemelor care au fost azi în oraș eu am constatat o îmbunătățire. Și acolo unde nivelul a crescut, într-o jumătate de oră apa a fost absorbită. Anul trecut am curățat 10 km de canalizare, în acest an, până acum, 17 km. Mai avem până la 140 de km, dar măcar am început. Nu s-a mai făcut așa ceva până acum”

S-a desfundat canalizarea de pe toată strada Transilvaniei. S-a ajuns – pe această linie – până în rondul de la Episcopie

În Focșani, probleme mai mari ca la Buzău

News.ro: „În urma ploii torenţiale care s-a abătut asupra municipiului Focşani, aproape toate străzile din oraș au fost inundate. În zona intersecţiilor, apa a măsurat zeci de centimetri. Un autobuz în care se afla doar şoferul a rămas blocat în pasajul Vâlcele. ISU Vrancea a intervenit cu două echipaje cu un camion şi o autospecială de primă intervenţie pentru deblocarea vehiculului”

Buzău, sub cod portocaliu până la 03.00 dimineața

loading...

5 comentarii la „„90% din sesizările de azi din mun. Buzău au fost din cauza asta!”

 • Dar de redimensionarea canalizarilor realizate acum zeci de ani nu au auzit dna Savulescu si domnul Toma?
  Si tot e cu covidul asta un spital nou pentru orasul Buzau cand construiește domnul Toma?

  Răspunde
 • „…lansez o rugăminte către buzoieni, fie de la bloc, fie de la case, să încerce să adune frunzele din preajma gurilor de canal. În acest fel, prevenim – în cazul unei noi ploi torențiale – înfundarea canalizării”.
  Serios? Pai intretinerea si pastrarea functionala a canalizarii nu cumva e treaba voastra?
  Pe linia asta, n-ar fi normal sa le recomandati buzoienilor sa isi aduca si apa, cu cobilita, de la fantana? Daca tot va afecteaza lenea pe salariile alea nesimtite, pe banii buzoienilor, macar faceti-o lata! Ca treaba pentru care incasati banii, e clar, nu v-o faceti.

  Răspunde
 • Inainte cand era Tescaru nu erau frunze, d-le reporter?
  Au aparut acum brusc?
  Sper sa postati comentariul

  Răspunde
 • La ploaia anterioara care a provocat acelasi fenomen pe Spiru Haret era vara, deci frunze ioc. Mai bine s-ar face verificari de ce canalul de colectare a apei pluviale PUTE. Va invit sa va parcati masina deasupra lui si nu mai aveti nevoie de odorizant auto!

  Răspunde
 • Ar trebui orientată rugămintea si către cei de la RER. E o perioada speciala asta în an, atunci cand cad frunzele copacilor. Ar trebui acționat mai mult în zilele astea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.