90% export! Armare cu fibră de sticlă și inserție de nisip

E una dintre afacerile din Buzău care merg excelent.

„90% din producția noastră merge la export. În 2018 am crescut cifra de afaceri la 14 milioane de euro, cu un milion de euro mai mult. Sperăm ca pe viitor să putem produce mai mult și pentru România”, a declarat Andreea Hancioglu, directorul executiv al Superlit România.

Businessul e deținut de o companie turcească  – Superlit – care a deschis fabrica de la Buzău în urmă cu 10 ani, pentru a putea vinde mai bine în Uniunea Europeană.

La fabrica din Buzău, situată pe Șoseaua Brăilei, lucrează aproape o sută de persoane.

Succesul turcilor e generat de tehnologia modernă care permite fabricarea unor țevi și tuburi – de până la 4 metri diametru – mult mai ușoare decât cele din oțel, dar foarte rezistente.

Tuburile sunt din plastic (poliester) iar rezistența e dată de armarea cu fibră de sticlă şi inserţie de nisip.  

Fabrica din Buzău are o capacitate de producţie de 200-220 de kilometri de ţevi (tuburi, coturi, reducții, flanșe, manșoane etc) GRP pe an.

Legătura dintre Toma și Superlit

De notat că la aducerea turcilor de la Superlit la Buzău un rol important l-a avut și actualul primar la Buzăului, C- tin Toma, om de afaceri pe atunci.

Toma s-a asociat în 2008 cu investitorii turci și a avut o participație de 40% din Superlit România, pe care a vândut-o în 2010.

Inițial, Toma a investit prin Grup Romet în Superlit 4 milioane de euro.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!


Citește și:  Doi din trei buzoieni lucrează în municipiu! Iată și alte cifre CLICK AICI   

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/auras.tereaca.

loading...

2 comentarii la „90% export! Armare cu fibră de sticlă și inserție de nisip

  • Oare gasim si firme romanesti sa le prezentam domnule Tereaca? Fara croitorii…stii binea ce ma refer.. Astept curios acest moment?!

  • O industrie toxica fata de care multe state europene au renuntat in favosrea Chinei. Ca sa reusesti trebuie sa risti pe spinarea unor oameni.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.