900 de copaci vor fi tăiați zilele următoare. Prof. univ. – chemat azi în Crâng

Nouă sute de ulmi din Pădurea Crâng vor fi tăiați în zilele următoare.

Pădurarul pădurii Crâng, în fața unui ulm uscat și marcat pentru tăiere. Vezi VIDEO mai jos

Cei 900 de ulmi au fost afectați de boală și s-au uscat. Atenție, vorbim doar despre o parcelă de 9 hectare, „o partidă”, cum zic silvicultorii.

Înainte de a tăia, s-a chemat „doctorul”

Înainte de a porni drujbele, șefii Ocolului Silvic Buzău au făcut azi o ultimă încercare. Au apelat la un doctor recunoscut în lumea silvică, Ioan Tăut, cercetător științific și profesor de silvicultură la Universitatea din Cluj. Astăzi, Ioan Tăut a venit în Crâng.

După ce a făcut anamneza ulmilor din Crâng, specialistul a dat verdictul:

„Îmi pare rău, dar trebuie să tăiați urgent toți ulmii bolnavi pentru a limita infectarea celor sănătoși. Există riscul dispariției ulmilor din această pădure. Nu doar în Crâng, la Buzău, ci în toată țara și chiar în lume există această problemă. Vă dau un exemplu, în Franța, 97% din ulmi au dispărut”, a spus Ion Tăut (vezi VIDEO mai jos).

Foto: În mijloc, ulmi uscați

Astăzi, silvicultorii care au grijă de Pădurea Crâng i-au invitat pe buzoieni la fața locului pentru a discuta asupra acestei probleme. Din păcate, la întâlnirea de azi, în afara specialiștilor nu s-a prezentat nimeni.

Doar primarul Toma și viceprimarul Apostu au venit din partea buzoienilor

„Lăsați, se vor vedea de mâine, când vor auzi drujbele și vor face poze și filmări în care vor acuza că niște necunoscuți fură copacii din Crâng”, a spus, ironic, pădurarul Crângului.

Vezi mai jos și trei declarații video. Ale prof. univ. Ioan Tăut, pădurarului Nicolae Dinu și șefului Ocolului Silvic – C-tin Jeleriu.

Vezi mai jos, galeria foto. Ulmii marcați și numerotați vor fi tăiați.

loading...

Un comentariu la „900 de copaci vor fi tăiați zilele următoare. Prof. univ. – chemat azi în Crâng

  • Sper ca in locul copacilor ce trebuie taiati,se vor planta puieti de stejar,fag,carpen si alte esente care se preteaza zonei si climei din acest parc.Asta,pana nu se vor “planta” in zonele de unde se taie pomii,a niscaiva terase,corturi pentru nunti,vile,blocuri sau mai stiu eu ce “specii de foioase” cu “fosnet de euroi si mita”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.