„Bunica l-a luat la spital!”. Supărată, nepoata bunicii Dimian se ia de managerul… Damian

Mesajul de mai jos a fost postat pe facebook de nepoata unei bunicuțe de 85 de ani.

Nepoata a povestit cum a ajuns bunica – internată la spitalul din Buzău cu pancreatită – să ia coronavirus.

Îngrijorată de soarta bunicii, nepoata a sfârșit scrisoarea deschisă cu o amenințare: „cineva trebuie să plătească”.

„Stimată conducere a unui Spital Județean, chiar dacă specializarea dumneavoastră este una în domeniul financiar și nu medical, sper ca măcar specializarea UMANĂ să vă facă să răspundeți acestui mesaj și să vă asumați vina.
Se prezintă pe data de 20 mai o pacientă în vârstă de 85 de ani (sau cum o numeau cadrele medicale de pe secția Medicală – o babă) cu dureri acute abdominale. Se face un triaj epidemiologic (fără suspiciuni Covid), se face internarea pe secția medicală și se pune un diagnostic (dr. NEAMȚU) de pancreatita acută. Domnul doctor și-a făcut treaba cât a putut de bine, a fixat o schemă de tratament care părea că funcționează. Nu a făcut un CT pentru a stabili motivul care a dus la aceasta boală.
Ieri, 26 mai s-a vehiculat informația că un pacient de pe secție este pozitiv. Urmarea: testarea altor pacienți, printre care bunica respectivă (chiar, dumneavoastră mai aveți o bunică? Sau măcar amintirile cu bunica vă fac să schitați o grimasă? Un oftat?!). Aseară, un membru al familiei, viitor doctor (sper mult mai uman și implicat!) sună pe secție să întrebe care e starea generală a bunicii. Asistenta de pe tură răspunde sec: pozitiv Coronavirus, asimptomatic. Din acel moment începe o nebunie: familia, disperată, încearcă să afle (prin doctori, prin vecini) ce se întâmplă. Eu pun mâna pe telefon și sun la DSP Buzău. Surpriză: nimeni nu știe nimic! Îi explic doamnei de la DSP că lucrez în media (am uitat să vă spun că în timp ce scriu acest mail vorbesc la telefon cu diferiți oameni din presă, Minister – tot așa, pe surse și prietenii!) și că vreau să aflu ce se întâmplă pe mai departe.Doamna respectivă (căreia îi voi trimite un buchet de flori) sună la Spitalul pe care îl conduceți și pentru care vă asumați în fața legii și în fața pacienților orice greșeală (am uitat să vă spun – și eu conduc o instituție și știu cât de greu este să gestionezi situații de criză dar dacă eu greșesc la muncă nu mor oameni!). Doamna respectiva îmi spune că în cursul nopții se va face transferul.

De la Județean nu sună nimeni către familie să ceară aprobare pentru transfer sau măcar să anunțe OFICIAL testul pozitiv! Veți spune probabil că DSP anunță! Ei bine, nu! Am citit legislația, m-am informat și Spitalul anunță familia, DSP anunță contacții și face ancheta epidemiologică. Mergem mai departe cu povestea (sper să nu vă plictisesc…). La ora 23.52 ajung 3 ambulanțe la Râmnic pline de (să nu îmi spuneți pline de cartofi…) pacienți covid: simptomatici, asimptomatici, tineri, bătrâni, doctori sau muncitori. În fața bolii suntem toți egali! Tocmai de aceea și reacția cadrelor medicale trebuie să fie pentru toți la fel: săraca, 85 de ani…cu Dumnezeu înainte! – vorbe cadre medicale Spitalul Județean Buzău.
În prezent bunica este pe mâini mult mai bune: la Râmnic s-a făcut azi un CT (cel pe care trebuia să îl facă Județean fix acum o săptămână!), starea ei este monitorizată permanent. (Aceste detalii le-am trecut în speranța că erați curios cum se simte cea pe care ați îmbolnăvit-o!).
Și acum vă întrebați oare de ce am scris, nu? Că dumneavoastră nu puteți face nimic.
Ei bine, vă scriu pentru că vreau să vă asumați faptul că s-a infectat în spital. Vreau să faceți cumva să nu pățească și altcineva acest lucru. Vreau să vă gândiți serios dacă la noapte puteți dormi cu conștiința împăcată. Și vreau să știți că din umbră voi supraveghea atent fiecare mișcare din Județean.
Poate că această bunica nu își va mai vedea fii, nepoții sau strănepoții! Și dacă acest lucru se întâmplă, cel mai probabil (fără să sune a amenințare) oameni din Spitalul Județean nu își vor mai vedea locul de muncă. De ce?! Pentru că cineva trebuie să plătească! Această poveste va deveni publică în foarte scurt timp.
Sper să aveți curajul să transmiteți un punct de vedere familiei. Sau buzoienilor care din păcate nu au de ales și pășesc în curtea acelui spital cu speranță…
A, mai puteți face un lucru: să vă rugați pentru bunica mea, să sunați la Râmnic să aflați dacă o mai doare ceva și să rețineți, domnule DAMIAN numele bunicii mele: DIMIAN!

OPINIE

Să sperăm că povestea se va termina cu happy-end. Că bunica va depăși cu bine combinația Covid-Pancreatită și că nimeni nu va avea ceva de plătit. Îngrijorarea și supărarea nepoatei sunt de înțeles, dar poate că Damian, și alți șefi de prin spitalul buzoian, nu poartă vreo vină. S-au infectat pacienți și personal medical din spitale din toată lumea, unele mult mai bine dotate și mai cu pretenții decât „județeanul” din Buzău. A acuza e ușor, greu e să găsești soluții, mai ales în fața unui dușman căruia nu i-au venit până acum de hac nici cei mai mari savanți ai planetei.

Te rugăm, distribuie acest articol în caz că ți s-a părut util/interesant!

Așteptăm idei/sesizări/ponturi pentru articole pozitive/negative la telefon/SMS 0721.540.938, pe e-mail la aurastereaca@gmail.com sau la facebook.com/aurastereaca.

loading...

4 comentarii la „„Bunica l-a luat la spital!”. Supărată, nepoata bunicii Dimian se ia de managerul… Damian

  • Are dreptate nepoata. Cei care au luat in ras o”baba” trebuie sa plateasca. I-am ridicat in slavi pe cei care ne-au avut in grija in timpul pandemiei si chiar le suntem recunoscatori dar pt. cei care fac actul medical in deradere totul sa se rezume la bani, trebuiesc sa aiba contact cu legea Pacat ca acesti oameni fac de ras pe colegilor lor care au depus atata efort in aceste luni de pandemie. Rusine sa va fie.

  • Sustin faptul ca in spitalul de la Rm. Sarat, dintotdeauna, cadrele medicale au facut pt pacienti mult mai mult decat in alte spitale mari sau mult mai mult decat le-a permis aparatura pe care o au. Isi dau tot interesul pt salvarea pacientului sau transfera la cele mai bune spitale daca diagnosticul depaseste puterea lor. Nu am plecat niciodata de acolo fara sa mi se rezolve problema. Nu a incercat niciodata nimeni sa ma trimita la plimbare sau spre cabinetele private ale doctorilor

  • Sunt multe persoane infectate… asimptomatice( mai mult sau mai putin!)… in cartierele sarace ale oraselor Buzau (Simileasca) si Rm.Sarat(Zidari)! Oamenii din aceste cartiere circula liber prin Buzau si Rm.Sarat… si numai Dumnezeu stie prin ce alte localitati! DSP Buzau nu va testa pe nimeni in aceste zone… fiindca testarea nu este obligatorie si fiindca cei de la DSP sunt constienti ca rezultatele ar fi dezastruoase… spitalul de Rm.Sarat ar fi prea mic pentru cati ,,pozitivi” ar fi gasiti!

  • Simileasca”Cartier Sărac „??.HAHAHAHAHA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.